Åpne hovedmenyen
Ove Allansson
Ove Allansson 1959.jpg
Født13. juni 1932
Lidköping
Død9. januar 2016 (83 år)
Göteborg[1]
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser Q18288776 (1968), Ivar Lo-prisen (1988)

Ove Allansson (født 13. juni 1932 i Lidköping, død 9. januar 2016[2] i Göteborg) var en svensk forfatter og sjømann som har gitt ut cirka tretti bøker, mange med sjøfartslivet og reiser som tema. Han hadde egen erfaring fra sjøen og vidareformidlet mange skrøner.

Allansson debuterte i 1967 med Resan till Honduras og regnes i blant de såkalte arbeiderforfattere. Han er ikke oversatt til norsk.

BibliografiRediger

  • 2008 - Blues för Maria
  • 2006 - Sjöliv
  • 2005 - De kosmiska havens bokanjärer
  • 2003 - Horisontdragning
  • 2002 - Sjöbröder
  • 2001 - Ängeln Sonja, Rubbe, akterseglad Martinson och andra sjömän
  • 2001 - De haltande åren
  • 1998 - Frysarns värme
  • 1998 - Kapten orädd och jag
  • 1997 - Hongkong blues
  • 1995 - Sydvart
  • 1994 - Det kommer alltid en måndag
  • 1992 - Den sorgsne trubaduren från Fogo och andra berättelser
  • 1990 - I överrockens kölvatten
  • 1989 - Sjöklart
  • 1988 - Frigossen och berättelserna
  • 1987 - Gud är amerikan
  • 1985 - Spökmatrosens sånger
  • 1984 - Samtal vid frukost (novelle på 4 sider)
  • 1983 - En sjöman åker Vasaloppet
  • 1981 - New York Blues
  • 1979 - Containerbröderna
  • 1978 - Styckegods
  • 1977 - Svarvarns första sommar
  • 1976 - Zeppelinaren
  • 1975 - Här seglar Manfred Nilsson
  • 1973 - Pojken som lovade rädda Sveriges järnvägar
  • 1973 - Berättelser från sjön
  • 1971 - Ombordarna
  • 1970 - Värmen
  • 1969 - Oståkaren
  • 1968 - Vintramp
  • 1967 - Resan till Honduras

Bøker av Ove Allansson med foto av Stefan F Lindberg

  • 1984 - Sjömän
  • 1981 - Med Peter till sjöss

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger