Oskar Stein Bjørlykke

norsk skribent
Oskar Stein Bjørlykke
Født4. desember 1939 (78 år)
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter, lyriker, lærer, teolog
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Samlagsprisen (1995)

Oskar Stein Bjørlykke (født 4. desember 1939) er en norsk forfatter, lyriker, lærer og teolog.

Han har et allsidig forfatterskap med romaner, noveller, dikt, bønnebøker, andaktsamlinger og barnebøker. Bjørlykke har vært formann i foreningen Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere.

Innhold

BibliografiRediger

  • Deg høyrer dagen til – dikt
  • Reise til september – roman (1968)
  • Futurum 1 – dikt (1970)
  • Huttiheito – noveller (1972)
  • Ord i bønn – bønnebok (1973)
  • Alfen og meg – barnebok (1974)
  • Hans Klure – prosadikt (1974)
  • Lasse Li – noveller (1975)
  • Breviarium – dikt (1979)
  • Hallo mamma! – dikt/barnebok (1980)
  • Fredsdalen – barnebok (1982)
  • Forklåringar – dikt (1984)
  • Godt mot – noveller/barnebok (1984)
  • Gler meg – noveller/barnebok (1986)
  • Marie. Bilde frå eit liv – (1987)
  • Saman i vinden – Musikkspill (1988) (sammen med Sigvald Tveit)
  • Presta-Svein – eventyr (1989)
  • Det dirrar slik – dikt/barnebok (1989)
  • Presta-Svein – noveller (1989)
  • Ansikt – dikt (1990)
  • Himmel og jord – noveller (1991)
  • Fadervår – bønnebok (1992)
  • Agape – roman (1992)
  • Dagane våre. Meditasjonar og bøner – (1993)
  • Sally – roman (1994)
  • Kongen og 33 andre forteljingar – noveller (1995)
  • Ute – inne, ute – inne – dikt/barnebok (1995)
  • Den tid den sorg – roman (1996)
  • Korn i vind: meditasjoner over søndagens tekstar – (1997)
  • Tusen gonger tusen – barnebok (1997)
  • Skrift – fortelling (1998)
  • Hendene i veret! – barnebok (1999)
  • Dropar – roman (2000)
  • Den dagen – barnebok (2001)
  • Himmel med måne i ne – roman (2002)
  • Kom til dammen! – barnebok (2003)
  • Han Tolle – roman (2004)
  • Hanni – barnebok (2005)
  • Perlekrnsen – barnebok (2005) (illustrert av Malgorzata Piotrowska)
  • Bakken – diktsamling (2006)
  • Engelen – diktsamling (2006)
  • Bakken – lyrikk, Samlaget (2006)
  • Vår tid – roman, Samlaget (2012)
  • For deg – lyrikk, Samlaget (2014)
  • Hans Klure – lyrikk (2015)

PriserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger