Odd Winger

Odd Winger
Født8. januar 1923Rediger på Wikidata
Død4. februar 1998Rediger på Wikidata (75 år)
Beskjeftigelse Skribent, journalist, barnebokforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Gyldendals legat (1966)Rediger på Wikidata

Odd Winger (født 8. januar 1923 i Strinda, død 4. februar 1998)[1] var en norsk forfatter og journalist. Han arbeidet i Dagbladet.

Winger debuterte i 1953 med romanen Mot Land's End, og skrev senere flere romaner, novellesamlinger og barnebøker.

BibliografiRediger

(Utvalg)

  • Mot Land's End – roman (1953)
  • Vinteren – roman (1966)
  • Romanen – roman (1976)
  • Scribe – roman (1985)
  • Novemberspill – novellesamling (1965)
  • Bilisten – novellesamling (1974)
  • Byen – novellesamling (1980)

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger


Forrige mottaker:
Marie Takvam og
Gisken Wildenvey
Vinner av Gyldendals legat
delt med Georg Johannesen

Neste mottaker:
Kåre Holt og
Per Hansson