Åpne hovedmenyen

BiografiRediger

Bandet ble opprettet i 1985 under navnet Xecutioner. Rett før de ga ut debutalbumet i 1989 byttet de navn til Obituary. Bandet er listet av Nielsen SoundScan som det femte bestselgende death metal band noensinne, med over 368 000 album solgt. Musikkalbumet The End Complete fra 1992 har solgt over 100 000 eksemplarer i USA alene.

Etter albumet Back from the Dead (1997) var bandet lei av å turnere, og oppløste så bandet. Bandet ble så gjenforent i 2003. Albumet Frozen in Time ble så sluppet i 2005. Bandets første konsert-DVD, Frozen Alive, ble sluppet i januar 2007.

MedlemmerRediger

Tidligere medlemmerRediger

DiskografiRediger

StudioalbumRediger

  • 1989: Slowly We Rot
  • 1990: Cause of Death
  • 1992: The End Complete
  • 1994: World Demise
  • 1997: Back from the Dead
  • 2005: Frozen in Time
  • 2007: Xecutioner's Return

EP-erRediger

  • 1994: Don't Care
  • 2008: Left to Die

SamlealbumRediger

  • 2001: Anthology
  • 2008: The Best of Obituary

KonsertalbumRediger

  • 1998: Dead

DVDRediger

  • 2006: Frozen Alive

Eksterne lenkerRediger