O-Zone

moldovsk/rumensk popgruppe

O-Zone var en moldovsk/rumensk popgruppe som besto av Dan Bălan, Arsenie Todiras og Radu Sârbu. Gruppen ble grunnlagt i 1998 og oppnådde i 2003/2004 stor internasjonal suksess med låtene «Despre Tine» og «Dragostea din Tei». Sistnevnte kom på hitlistene til flere land. Begge låtene fikk førsteplassen på VG-lista i Norge.

O-Zone
Opphav (1999)
SjangerPopmusikk
Aktive år1998
PlateselskapPolydor Records, Avex Trax, Mushroom Records, Cat Music
IMDbIMDb
Medlemmer
Dan Bălan, Arsenie Todiraș, RadU

Gruppen ble grunnlagt av Dan Balan, først med Petru Jeilihovsci som andre bandmedlem. Senere forlot Petru O-Zone, og ble erstattet av Arsenie og Radu. O-Zone ble offisielt oppløst 15. januar 2005. I ettertid har Radu giftet seg og blitt far, Arsenie produserer fortsatt musikk, og Dan har startet opp bandet "Crazy Loop".

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • Dar, Unde Ești (1998)
  • Number 1 (2001)
  • DiscoO-Zone (2004)
  • Dragostea Din Tei (2003)
  • Despre Tine (2004)
  • De Ce Plang Chitarele (2004)
  • Printe nori (2004–2005)

SinglerRediger

  • Numai Tu (2001)
  • Dragostea din Tei (Maiahi) (2004)
  • Despre Tine (2004)
  • Mai Ya Hi (engelsk oversettelse av Dragostea din Tei)O-Zone (2005) Romnania #72

Andre sangerRediger

  • De Ce Plang Chitarele
  • Fiesta De La Noche
  • Oriunde Ai Fi
  • Te-am Visat
  • Sarbatoarea Noptilor De Vara
  • Nu Ma Las De Limba Noastra
  • Printe Nori
  • Crede Ma
  • Number 1
  • V.I.P
  • Am Sa Ce Chem
  • Dragostea Din Tei
  • Despre Tine
  • Te voi iubi

«Dragostea din tei»Rediger

Topplassering i de forskjellige landene.

Land Høyeste plass
USA 10
Australia 1
Belgia 2
Danmark 11
Nederland 21
Finland 1
Frankrike 1
Tyskland 20
Irland 1
Italia 1
Norge 1
Spania 1
Sverige 1
Sveits 1
England 3

Eksterne lenkerRediger