Karen Sofie Hanssen

(Omdirigert fra Nicolette)

Karen Sofie Hanssen (født 1879, død 1950), bedre kjent under pseudonymet Nicolette, var en norsk visedikter. Allerede 1912 begynte hun å skrive viser for Bokken LassonChat Noir og var revyteaterets husdikter i en årrekke. I en lang periode skrev hun også populære, aktuelle vers i avisen Tidens Tegn.

Karen Sofie Hanssen
Født21. august 1879[1][2]
Kristiania[1]Rediger på Wikidata
Død26. august 1950[3] (71 år)
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Hun var en sjenert og tilbakeholden kvinne, som aldri selv trådte fram i rampelyset.

En av de visene hennes, som lenge holdt seg populær i sangbøker, var Svart og hvitt eller Nær ved Yungstørjes basar , som hun skrev til sangeren Jens Hetland på Chat noir i 1913.

BibliografiRediger

  • 1947: Forhør ; Dagen derpå ; Selvmordskandidaten ; En liten prat
  • 1947: Eventyret
  • 1944: Året rundt
  • 1944: Studenten
  • 1944: Per kommer stadig for seint på skolen
  • 1935: Per kommer stadig forsent på skolen; nyutgave med nytt omslag av Ivar Mauritz-Hansen[4]
  • 1933: På landet
  • 1925: Per kommer stadig forsent på skolen; barnebok på rim, illustrert av Ivar Mauritz-Hansen[5]
  • 1923: To på Vidda
  • 1922: Cabaretviser
  • 1920: 12 sjømandsviser av Nicolette
  • 1915: Hverdagsviser

ReferanserRediger

  1. ^ a b Folketellingen i Norge i 1910, www.digitalarkivet.no
  2. ^ Store norske leksikon, snl.no
  3. ^ Aftenposten, utgitt 25. november 1950
  4. ^ Nicolette (1935). Per kommer stadig forsent på skolen. Olaf Norlis forlag. 
  5. ^ Nicolette (1925). Per kommer stadig forsent på skolen. Illustrert av Ivar Mauritz-Hansen. Olaf Norlis forlag. 

KilderRediger