Nelly Kaplan

Nelly Kaplan (født 11. april 1931 i Buenos Aires i Argentina, død 12. november 2020 i Genève i Sveits)[9][10] var en argentinskfødt fransk filmregissør og manusforfatter. Hun flyttet fra Argenrtina til Paris på 1950-tallet. Hun samarbeidet med Abel Gance i 1960 med den fransk-italiensk-jugoslaviske monumentalfilmen Austerlitz, om Napoleon Bonapartes første seierrike fase som hærfører. Den mest kjente av hennes filmer var La Fiancée du pirate.

Nelly Kaplan
Nelly Kaplan.jpg
Født11. april 1931[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Buenos Aires[5][2]Rediger på Wikidata
Død12. november 2020[2]Rediger på Wikidata (89 år)
Genève[2]Rediger på Wikidata
Gravlagt La Roquette-sur-SiagneRediger på Wikidata
Utdannet ved Universidad de Buenos AiresRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Skribent, filmskaper[6], filmregissør, manusforfatter, essayist, filmfotografRediger på Wikidata
Nasjonalitet Argentina, FrankrikeRediger på Wikidata
Utmerkelser Kommandør av Ordre des Arts et des Lettres (2005)[7], ridder av Æreslegionen (1996), offiser av Den nasjonale fortjenstorden (2001)[8], ridder av Den nasjonale fortjenstorden (1989)[8]Rediger på Wikidata

Kaplan døde av COVID-19 den 12. november 2020 i sitt hjem i Genève i Sveits, i en alder av 89 år.[11]

FilmografiRediger

Dokumentarer
Fiksjon
  • 1969: La Fiancée du pirate (A Very Curious Girl)
  • 1971: Papa les p'tits bateaux
  • 1976: Néa
  • 1979: Charles et Lucie
  • 1980: Un fait d'hiver, Livingstone
  • 1982: Ce fut un bel été
  • 1985: Patte de velours (TV)
  • 1991: Plaisir d'amour

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger