Minette Walters
MWalters1.jpg
Minette Walters (2006)
Født26. september 1949 (68 år)
Bishop's Stortford, Hertfordshire
Utdannet ved Universitetet i Durham, The Abbey School, Godolphin School
Beskjeftigelse Forfatter
NasjonalitetStorbritannia Storbritannia
England England
SpråkEngelsk
Utmerkelser Edgar-prisene, CWA New Blood Dagger
Periode1992 -
SjangerKriminallitteratur
DebutThe Ice House (1992)
NettstedOffisielt nettsted

Minette Walters (født 26. september 1949 i Bishop's Stortford, Hertfordshire) er en engelsk forfatter.

Hun studerte ved Universitetet i Durham. I løpet av et års opphold mellom skolen og Universitet i Durham i 1968 reiste hun til Israel som frivillig. Hun arbeidet både på en kibbutz og på et hjem for ungdomsforbryter i Jerusalem. Hun tok eksamen fra Trevelyan College ved Durham i 1971 med en BA i fransk. Hun møtte sin ektemann Alec Walters under studiene og de giftet seg i 1978. De har to sønner, Roland og Philip. I 1987 begynte hun sitt forfaterskap og debuterte i 1992 med The Ice House, fulgt av The Sculptress (1993). Senere har hun skrevet en lang rekke kriminalromaner som selges i 35 land og som har vunnet en rekke priser.

The Sculptress har blitt filmatisert av BBC med Pauline Quirke i hovedrollen. Fire andre romaner har også blitt filmatisert.

BibliografiRediger

  • The Ice House (1992), norsk oversettelse Døden i ishuset (1993)
  • The Sculptress (1993), norsk oversettelse Olive tok en øks (1994)
  • The Scold's Bridle (1994), norsk oversettelse Kjerringbissel (1995)
  • The Dark Room (1995), norsk oversettelse Det mørke rommet (1996)
  • The Echo (1997), norsk oversettelse Ekko (1997)
  • The Breaker (1998), norsk oversettelse Brudd (1999)
  • The Tinder Box (1999), norsk oversettelse Krutt (2000)
  • The Shape of Snakes (2000), norsk oversettelse Slangemønster (2001)
  • Acid Row (2001), norsk oversettelse Acid Row (2002)
  • Fox Evil (2002), norsk oversettelse Fox (2003)
  • Disordered Minds (2003), norsk oversettelse Plagede sinn (2004)
  • The Devil's Feather (2005), norsk oversettelse Djevelens fjær (2006)
  • Chickenfeed (2006)
  • The Chameleon's Shadow (2007), norsk oversettelse Kameleonens skygge (2008)

Priser og utmerkelserRediger

Eksterne lenkerRediger