Carol O'Connell

amerikansk skribent
Carol O'Connell
Født26. mai 1947Rediger på Wikidata (73 år)
New YorkRediger på Wikidata
Utdannet ved Arizona State University, California Institute of the ArtsRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Carol O'Connell (født 1947) er en amerikansk forfatter og billedkunstner.

O'Connell studerte ved California Institute or Arts og Arizona State University. Fram til siste halvdel av 1990-tallet arbeidet hun uten kommersiell suksess med sin billedkunst, samtidig som hun tok strøjobber som korrekturleser og språkvasker.

Hun debuterte i 1994 47 år gammel med Mallory's Oracle, den første i en serie beskrevet som lettere absurdistiske kriminalromanener med NYPD-detektiven Kathleen Mallory i hovedrollen. Bøkenes hovedperson er av enkelte kritikere beskrevet som the «toughest woman in crime fiction». Forfatteren beskriver Mallory som en 185 cm høy sosiopat med «perfekt» utseende og en oppvekst blant gateprostituerte og i overkant eksentriske politifolk.

Manuskriptet til Mallory's Oracle ble av forfatteren sendt til det britiske forlaget Hutchinson, etter eget utsagn fordi hun følte at mulighetene for salg til et amerikansk forlag var små. Rettighetene til boken med oppfølger ble kjøpt opp, og deretter straks auksjonert til forlag i Nederland, Tyskland, Frankrike og USA, for summer som dengang vakte oppsikt i forlagsbransjen.

BibliografiRediger

Serien om Kathleen Mallory

  • Mallory's Oracle (1994)
  • The Man Who Lied to Women (1995) (også utgitt som The Man Who Cast Two Shadows)
  • Killing Critics (1996)
  • Flight of the Stone Angel (1997) (også utgitt som Stone Angel)
  • Shell Game (1999)
  • Crime School (2002)
  • The Jury Must Die (2003) (også utgitt som Dead Famous)
  • Winter House (2004)
  • Find Me (2006) (også utgitt som (Shark Music)

Andre krimromaner

Oversettelser til norskRediger

Norsk tittel Utgitt Originaltittel Utgitt
Skyggedans 1995 Mallory's Oracle 1994
Judasbarnet 1999 Judas Child 1998

Priser og utmerkelserRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Minette Walters
Vinner av Palle Rosenkrantz-prisen
Neste mottaker:
Arne Dahl