Mezzoforte (band)

islandsk jazz-funk fusion gruppe

Mezzoforte er et instrumentalt funk og jazz-fusion-band fra Island. Deres største hit var «Garden Party» i 1983.

Mezzoforte
Mezzoforte Kongsberg Jazzfestival 2017 (230424).jpg
OpphavIsland Island
Periode1977 – Idag
Sjanger Jazz
Funk
Fusion
Aktive år1977
Nettstedwww.mezzoforte.com
Medlemmer
Eyþór Gunnarsson - Keyboard
Friðrik Karlsson - Gitar
Gunnlaugur Briem - Trommer
Jóhann Ásmundsson - Bass
Oskar Gudjonsson - Saxofon
Sebastian Studnitzky - Trompet og Keyboard
Bruno Mueller - Gitar
Thomas Dyani - Perkusjon

Navnet kommer av musikkuttrykket «mezzoforte», som betyr å spille middels sterkt.

DiskografiRediger

  • Mezzoforte (1979)
  • I Hakanum (Octopus) (1980)
  • Thvilikt og annad eins (Dreamland) (1982)
  • Surprise Surprise (1983)
  • Observations (1984)
  • Rising (1985)
  • No Limits (1987)
  • Playing for Time (1989)
  • Daybreak (1993)
  • Monkey Fields (1996)
  • Forward Motion (2004)
  • Volcanic (2010)
  • Islands (2012)

SamleplaterRediger

  • Catching up with Mezzoforte (1984)
  • Sprellifandi – Live at the Dominion (1983)
  • The Saga so far (1985)
  • Fortissimos (1991)
  • Garden Party Time (1999)
  • Anniversary Edition (2007)
  • Live in Reykjavik (2009)

Eksterne lenkerRediger