Max Lucado

Max Lucado
Max Lucado portrait.jpg
Født11. januar 1955[1]Rediger på Wikidata (65 år)
San AngeloRediger på Wikidata
Utdannet ved Abilene Christian UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Teolog, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Max Lucado (født 11. januar 1955) er en amerikansk pastor og religiøs skribent. Lucado har skrevet mer enn 50 bøker. Mange av hans bøker er oversatt, også til norsk. Han er pastor i menigheten Oak Hills Church of Christ i San Antonio i Texas. Lucado har blitt kalt «Amerikas pastor» av magasinet Christianity Today og fikk i 2005 utmerkelsen «The Best Preacher in America».[2] Han har vært gjest hos FOX News Channel, NBC Nightly News, hos Larry King og USA Today.

BiografiRediger

Lucado ble født i 1955 i San Angelo, Texas, som det yngste av Jack og Thelma Lucados fire barn. Han vokste opp i Andrews i Texas. Faren var oljearbeider mens moren jobbet som sykepleier. Lucado begynte etter hvert på det kristne universitet i Abilene. Han hadde i utgangspunktet planer om å bli advokat, men ifølge hamselv fikk et obligatorisk bibelkurs og en misjonstur ham til å ombestemme seg til å bli misjonær. For å bli misjonær måtte han imidlertid tjenestegjøre to år i en kirke etter utdannelsen.[3]

Etter utdannelsen flyttet Lucado til Miami i Florida for å tjenestegjøre i en kirke. Hans ansvar var blant annet å skrive innlegg i kirkens nyhetsbrev. Senere ble disse korte innleggene satt sammen til hans første bok, On the Anvil. Etter to år i Miami reiste den nygifte Max Lucado og hans kone Denalyn til Rio de Janeiro i Brasil, som misjonærer på fulltid.

I 1987 døde Lucados far, og etter fem år i Brasil reiste han og familien tilbake til USA for å være nærmere hans mor. I 1988 ble han ansatt som pastor i Oak Hills Church of Christ i San Antonio.

BibliografiRediger

  • 1983 On the Anvil (Shaped by God)
  • 1986 No Wonder They Call Him the Savior
  • 1987 God Came Near
  • 1989 Six Hours One Friday[4]
  • 1990 The Applause of Heaven
  • 1991 In the Eye of the Storm[5]
  • 1992 Just In Case You Ever Wonder[6]
  • 1992 And the Angels Were Silent
  • 1993 He Still Moves Stones
  • 1993 Tell Me the Secrets[7]
  • 1994 The Crippled Lamb[8]
  • 1994 When God Whispers Your Name
  • 1994 The Final Week of Jesus
  • 1995 A Gentle Thunder
  • 1995 The Inspirational Study Bible
  • 1996 In the Grip of Grace[9]
  • 1996 The Glory of Christmas
  • 1996 God's Inspirational Promise Book
  • 1996 Walking with the Savior
  • 1996-1998 – Life Lessons Bible Study Guides
  • 1997 The Great House of God
  • 1997 You Are Special
  • 1997 Cosmic Christmas (An Angel's Story)
  • 1998 The Cross
  • 1998 The Heart of Christmas
  • 1998 Just Like Jesus
  • 1998 The Christmas Cross
  • 1998 Let the Journey Begin
  • 1999 When Christ Comes
  • 1999 The Gift for All People
  • 1999 Opening Windows
  • 1999 Because I Love You[10]
  • 1999-2000 Topical Bible Study Series
  • 2000 He Chose the Nails[11]
  • 2000 Grace for the Moment
  • 2000 In the Footsteps of Jesus
  • 2000 He Did This Just For You
  • 2001 Traveling Light[12]
  • 2001 America Looks Up
  • 2001 One Incredible Moment
  • 2001 Safe in the Shepherd's Arms
  • 2002 Just For You
  • 2002 A Love Worth Giving
  • 2002 Traveling Light for Mothers
  • 2002 Just Like Jesus (Devotional)
  • 2002 A Heart Like Jesus
  • 2002 What the Cross Means to Me
  • 2003 Next Door Savior[13]
  • 2003 Experiencing the Heart of Jesus[14]
  • 2003 God Thinks You're Wonderful
  • 2003 Hermie, A Common Caterpillar[15]
  • 2004 It's Not About Me[16]
  • 2004 Come Thirsty
  • 2004 Everyday Blessings
  • 2005 Cure for the Common Life
  • 2005 Turn
  • 2005 God’s Mirror
  • 2005 The Way Home: A Princess Story
  • 2006 God’s Promises For You (Oppdatert utgave)
  • 2006 Your Special Gift
  • 2006 Grace For The Moment II
  • 2006 Facing Your Giants
  • 2007 Every Day Deserves a Chance: Wake Up to the Gift of 24 Hours
  • 2007 3:16: The Numbers of Hope
  • 2008 Cast Of Characters
  • 2009 Fearless

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger

  Wikiquote: Max Lucado – sitater