Marie Klåpbakken

norsk tekstforfatter, sanger og felespiller
Marie Klåpbakken
Marie Klåpbakken NRK Melodi Grand Prix (cropped).jpg
Født1. juli 1985Rediger på Wikidata (35 år)
Nord-FronRediger på Wikidata
Utdannet ved Norges musikkhøgskoleRediger på Wikidata
Beskjeftigelse MusikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentFiolin
IMDbIMDb

Marie Forr Klåpbakken (født 1. juli 1985) er en norsk tekstforfatter, sanger og felespiller. Hun vokste opp på Vinstra i Gudbrandsdalen, og startet med fele da hun var 11 år.

Hun tok kandidatstudiet ved Norges musikkhøgskole i Oslo og avsluttet mastergraden sin som folkemusikksolist våren 2010.

Klåpbakken har jobbet freelance i mange store produksjoner, og spiller per 2018 fast sammen med Dance with a Stranger og Blest. Hun har vært Norges representant i Telenors kulturprogram, spilt på alle sesongene av TV2-programmet Hver gang vi møtes, gjestet Beat for BeatNRK1 og vært solist under Norsk Militær Tattoo i Oslo Spektrum. I 2015 deltok hun i Melodi Grand Prix med sangen «Ta meg tilbake».

Hun ga ut debutalbumet FramtidaMTG music 2012.[1]

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 2012 – Framtida

SinglerRediger

  • 2012 – «To unge vakre»
  • 2012 – «Før meg heim»
  • 2013 – «Sommardrøm»
  • 2014 – «Eksistens»
  • 2014 – «Uro»
  • 2015 – «Ta meg tilbake»
  • 2016 – «Denne dagen», Finn Kalvik-cover på utgivelsen Nære deg – sanger av Finn Kalvik.
  • 2018 – «Himlen i min favn»

ReferanserRediger

  1. ^ «Marie Forr Klåpbakken» (norsk). mtgmusic. Besøkt 6. mars 2019. 

Eksterne lenkerRediger