Lotta Lotass

svensk skribent
Lotta Lotass
Lotass.jpg
Født28. februar 1964[1][2]Rediger på Wikidata (56 år)
Gagnef kommune[2][3]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Göteborgs universitetRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
SpråkSvensk[4]
Medlem av Svenska Akademien, Kungliga Vetenskaps- och Vitterhetssamhället i GöteborgRediger på Wikidata
Utmerkelser Aftonbladets litteraturpris (2001), Eyvind Johnsonpriset (2004), Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris (2014), Samfundet De Nios Särskilda pris (2017)Rediger på Wikidata
DebutKallkällan (2000)
Debuterte2000
Aktive år2000

Lotta Lotass (født 24. februar 1964 i Borsheden i Dalarna[5]) er en svensk forfatter, kulturskribent og litteraturviter. Hun har doktorgrad i litteraturvitenskap, og disputerte ved Göteborgs universitet i 2002 med en avhandling om Stig Dagerman.

Lotta Lotass ble i 2009 valgt til medlem av Svenska Akademien, og tok sete på stol nr. 1 i desember 2009.[5] Hun ble medlem av Kungliga Vetenskaps- och Vitterhetssamhället i Göteborg samme år.[6]

BibliografiRediger

  • Den röda himlen 2008
  • Dalén 2008
  • Arkipelag. Hörspel 2007
  • Den vita jorden 2007
  • Min röst skall nu komma från en annan plats i rummet 2006
  • Samlarna 2005
  • skymning:gryning 2005
  • Tredje flykthastigheten 2004
  • Band II Från Gabbro till Löväng 2002
  • Friheten meddelad. Studier i Stig Dagermans författarskap (doktoravhandling, 2002)
  • Aerodynamiska tal 2001
  • Kallkällan 2000

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

Årstall Prisvinnere Boktitler
2014 Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris[7]
2009 Stina Aronsons pris
2008 Beskowska resestipendiet
2005 Sveriges Radios Romanpris Tredje flykthastigheten
2004 Göteborgs-Postens litteraturpris
Eyvind Johnsonprisen
2001 Aftonbladets litteraturpris
Borås Tidnings debutantpris Kallkällan
2000 Nöjesguidens pris Göteborg Kallkällan

NominasjonerRediger

ReferanserRediger

  1. ^ http://www.svenskaakademien.se/en/the_academy/members/chair_no_1
  2. ^ a b c http://thesaurus.babylon.com/Lotass?&tl=
  3. ^ http://www.nnhs65.com/02-28-14-NNHS-Still-Loving-You.html
  4. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb14438474m; Autorités BnF; besøksdato: 10. oktober 2015; BNF-ID: 14438474m.
  5. ^ a b «Stol nr 1 - Lotta Lotass». Svenska Akademien. Besøkt 14. august 2016. 
  6. ^ «Ledamöter / Vitterhetsavdelningen» (svensk). Kungliga Vetenskaps- och Vitterhetssamhället i Göteborg. Arkivert fra originalen 6. mai 2013. Besøkt 31. august 2017. 
  7. ^ «Lotta Lotass Pristagare 2014» (svensk). Kulturveckan i Sunne. Besøkt 31. august 2017. 

Eksterne lenkerRediger