Liste over veitunneler på Island

Wikimedia-listeartikkel

Liste over veitunneler på Island er en komplett liste over realiserte veitunnelerIsland i tillegg en ukomplett liste over uferdige og planlagte veitunneler.

Trivielle faktaRediger

Alle åpnede tunnelerRediger

Bilde Navn Lengde (m) Åpnet Vei Kjørefelt Fylke Kommune Kommentar
  Almannaskardstunnelen
(lokalt: Almannaskarðsgöng)
1312 2005 Riksvei 1 (Ringveien) 2 Austurland Sveitarfélagið Hornafjörður
  Arnarnesstunnelen
(lokalt: Arnarnessgöng)
35 1948 (Riksvei 61) 2 Vestfirðir Ísafjarðarbær
  Bolungarviktunnelen
(lokalt: Bolungarvíkurgöng eller Óshlíðargöng)
5156 2010 (Riksvei 61) 2 Vestfirðir Ísafjarðarbær / Bolungarvíkurkaupstaður
  Faskrudsfjordtunnelen
(lokalt: Fáskrúðsfjarðargöng)
5900 2005 (Riksvei 96) 2 Austurland Fjarðabyggð
  Hvalfjordtunnelen
(lokalt: Hvalfjarðargöng)
5762 1998 Riksvei 1 (Ringveien) 2 og 3 Höfuðborgarsvæðið og Vesturland Reykjavík / Hvalfjarðarsveit Eneste undersjøiske veitunnelen på øya, 165 muh. Den har 3 kjørefelt i en ukjent distanse i nordvest-stigningen i tunnelen.
  Hedinsfjordtunnelen Sørøst
(lokalt: Héðinsfjarðargöng syðri)
6930 2010 (Riksvei 76) 2 Norðurland eystra Fjallabyggð Den sørøstre tunnelen, mellom Ólafsfjörður og Héðinsfjörður
  Hedinsfjordtunnelen Nordvest
(lokalt: Héðinsfjarðargöng nyrðri)
3640 2010 (Riksvei 76) 2 Norðurland eystra Fjallabyggð Den nordvestre tunnelen, mellom Siglufjörður og Héðinsfjörður
Ingen bilder Oddsskardtunnelen
(lokalt: Oddsskarðgöng)
626 1977 Riksvei 92 (Norðfjarðarvegur) 1 Austurland Fjallabyggð
  Olafsfjordtunnelen
(lokalt: Ólafsfjarðargöng eller Múlagöng)
3400 1991 Riksvei 82 (Ólafsfjarðarvegur) 1 Norðurland eystra Dalvíkurbyggð
  Strakatunnelen
(lokalt: Strákagöng)
800 1967 (Riksvei 76) 1 Norðurland eystra Fjallabyggð
Ingen bilder Vadlaheiatunnelen
(lokalt: Vaðlaheiðargöng)
7200 2018 Riksvei 1 (Ringveien) 2 Norðurland eystra Svalbarðsstrandarhreppur / Þingeyjarsveit Tunnelen ligger nord på Island, øst for Akureyri mellom Eyjafjörður og Fnjóskadalur. ca. 65°42′17″N 17°59′12″V
  Vestfjordtunnelen
(lokalt: Vestfjarðagöng)
9113 1995 (Riksvei 60 og 65) 1 og 2 Vestfirðir Ísafjarðarbær 2 km av nordøst tunnelen har to kjørefelt, mens resten av tunnelen har ett kjørefelt med møteplasser.

Tunneler under byggingRediger

Bilde Navn Lengde (m) Åpner Vei Kjørefelt Fylke Kommune Kommentar Koordinater
Ingen bilder Nordfjordtunnelen
(lokalt: Norðfjarðargöng)
7000 2017 ? 2 Austurland Fjarðabyggð ca. 65°06′23″N 13°58′39″V
Ingen bilder Dyrfjordtunnelen
(lokalt: Dýrafjarðargöng)
5600 2020 ? 2 Vestfirðir Ísafjarðarbær ca. 65°48′35″N 23°17′34″V
Ingen bilder Sundatunnelen
(lokalt: Sundagöng)
2200 2020 ? 2 Höfuðborgarsvæðið Reykjavík ca. 64°08′52″N 21°49′49″V

Utbedring av eksisterende tunnelerRediger

Se ogsåRediger