Liste over veitunneler i Norge

Dette er en liste over realiserte veitunneler i Norge. For en generell oversikt over temaet veitunneler se Veitunneler i Norge.
Fareskilt som varsler om tunnel

Liste over veitunneler i Norge er et forsøk på en komplett liste over realiserte veitunneler i Norge.

Alle tunnelerRediger

Kilder: Nasjonal Vegdatabank (NVDB)[1], Statens kartverk, Google Maps, Google StreetView[2], skilting langs veien, referanser i artiklene
Navn Strekning Lengde (m) Antall løp Åpnet Kommune Fylke muh. (Undersjøisk)
Agatunnelen Fv550 607 1 2006 Ullensvang Vestland
Agjeldtunnelen Fv60 900 1 2014 Stryn Vestland
Áilegastunnelen[3] E6 3 445 1 2018 Alta Troms og Finnmark
Akkarvikatunnelen E10 290 1 2014 Flakstad / Moskenes Nordland
Akslandtunnelen Fv46 84 1 1985 Vindafjord Rogaland
Allmenningstunnelen Rv15 342 1 1950 Kinn Vestland
Almenningstunnelen Fv46 642 1 1986 Suldal Rogaland
Alnestunnelen Fv127 1 493 1 2006 Giske Møre og Romsdal
Alsakertunnelen Fv40 55 1 1970 Kvinnherad Vestland
Amlatunnelen Rv5 2 969 1 1995 Sogndal Vestland
Apaltunnelen E39 153 1 1992 Alver Vestland
Arnanipatunnelen E16 2 133 1 1980 Bergen Vestland
Askimporten E18 1 050 2 2010 Indre Østfold Viken
Aslakheimtunnelen E6 300 1 2013 Alta Troms og Finnmark
Aspfjordtunnelen E6 1 496 1 1965 Sørfold Nordland
Atlanterhavstunnelen Fv64 5 727 1 2009 Kristiansund/Averøy Møre og Romsdal 250
Auglendstunnelen E39 390 2 1972 Stavanger Rogaland
Aurtunnelen Fv359 151 1 1985 Aure Møre og Romsdal
Aurvågtunnelen Fv654 400 1 1978 Herøy Møre og Romsdal
Austadtunnelen E39 1 040 1 1996 Flekkefjord Agder
Austmannalitunnelen E134 903 1 1982 Ullensvang Vestland
Austre Vindsviktunnelen Rv13 57 1 1960 Hjelmeland Rogaland
Austråttunnelen Rv13 485 1 2000 Sandnes Rogaland
Avsnestunnelen Kommunal vei (Gamle E39) 181 1 1960 Høyanger Vestland
Bakkatunnelen Fv241 1 754 1 2001 Aurland Vestland
Bakkejordtunnelen E10 315 1 1995 Narvik Nordland
Baksmettunnelen Fv691 316 1 1977 Suldal Rogaland
Baldersheimtunnelen Fv121 60 1 1969 Bjørnafjorden Vestland
Ballesvikskartunnelen[4] Fv86 850 1 2013 Senja Troms og Finnmark
Bambletunnelen E18 765 1 1996 Bamble Vestfold og Telemark
Baneheitunnelen E18 785 2 2001 Kristiansand Agder
Bagnskleivtunnelen (Bagn-Bjørgo)[5] E16 4 300 1 2019 Sør-Aurdal/ Nord-Aurdal Innlandet
Bankantunnelen Fv43 250 1 2006 Lyngdal Agder
Bangsundtunnelen Fv17 148 1 2015 Namsos Trøndelag
Bastlitunnelen Rv13 245 1 1990 Hjelmeland Rogaland
Baugstetunnelen Fv40 44 1 1970 Kvinnherad Vestland
Beitlatunnelen E16 661 1 1971 Vaksdal Vestland
Bekkestuatunnelen Fv160 710 1 1994 Bærum Viken
Berdaltunnelen Fv6432 128 1 1970 Heim Trøndelag
Berdalstunnelen Fv50 4 266 1 1987 Aurland Vestland
Bergadalstunnelen Fv48 / Fv49 188 1 1956 Kvam Vestland
Berganetunnelen Fv722 168 1 1969 Stryn Vestland
Bergaskreda tunnel Fv337 510 1 1983 Luster Vestland
Bergelandstunnelen Fv509 705 1 1989 Stavanger Rogaland
Bergettunnelen E10 185 1 2014 Flakstad / Moskenes Nordland
Bergsnevtunnelen[6] Fv78 230 1 2014 Vefsn Nordland
Bergstunnelen Rv5 2 595 1 1994 Sogndal Vestland
Bergsundtunnelen E16 650 1 2014 Sør-Aurdal Innlandet
Bergsviktunnelen Fv17 351 1 1969 Nærøysund Trøndelag
Berleporten Fv575 860 1 1974 Bremanger Vestland
Bermålstunnelen Fv53 1 639 1 1993 Årdal Vestland
Berrflogtunnelen E6 1 407 1 1989 Sørfold Nordland
Bieheiatunnelen E18 149 1 1956 Grimstad Agder
Biskopgjeltunnelen (sprengt) Fv53 41 1 1962 Årdal Vestland
Bjordalstunnelen Fv92 1 552 1 1985 Høyanger Vestland
Bjorviktunnelen Fv420 145 1 1958 Lillesand Agder
Bjorøytunnelen Fv207 2 012 1 1996 Bergen/Øygarden Vestland 88
Bjølstadtunnelen Fv108 440 1 2011 Fredrikstad Viken
Bjønnsbergtunnelen Fv42 1 172 1 2014 Eigersund Rogaland
Bjørgatunnelen (Sørreisa) Fv211 1 180 1 1984 Sørreisa Troms og Finnmark
Bjørgatunnelen (Granvin) Fv 7 1 600 1 2016 Voss Vestland
Bjørgetunnelen E18 169 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Bjørkhaugtunnelen E16 558 1 1980 Bergen Vestland
Bjørklundtunnelen Fv48 94 1 1954 Kvinnherad Vestland
Bjørkåstunnelen Fv42 1 360 1 2016 Sirdal Agder
Bjørnabakktunnelen Rv5 434 1 1981 Sunnfjord Vestland
Bjørnegårdtunnelen[7] Sørgående løp E16 2 300 2 2018 Bærum Viken
Bjørnerød viltlokk E18 48 2 2014 Sandefjord Vestfold og Telemark
Bjørnsnestunnelen Rv5 288 1 1974 Sunnfjord Vestland
Bjørsviktunnelen E39 844 1 1980 Alver Vestland
Bjørvikatunnelen E18, del av Operatunnelen 1 100 2 2010 Oslo Oslo 20 (ca.)
Blakhammartunnelen Rv13 220 1 1996 Ullensvang Vestland
Blaksettunnelen 1 Fv698 125 1 1957 Stryn Vestland
Blaksettunnelen 2 Fv698 506 1 1957 Stryn Vestland
Blikshammertunnelen Fv650 1 251 1 1975 Fjord Møre og Romsdal
Blindheimstunnelen E39 839 1 1975 Ålesund Møre og Romsdal
Blombakktunnelen Fv92 303 1 2005 Høyanger Vestland
Blødekjærtunnelen Fv410 922 1 1995 Arendal Agder
Blådalsvegen tunnel 1 Blådalsvegen 425 1 1978 Kvinnherad Vestland [8]
Blådalsvegen tunnel 2 Blådalsvegen 540 1 1978 Kvinnherad Vestland [9]
Blåkolltunnelen Fv159 810 1 2002 Lørenskog Viken
Bodøtunnelen[10] Rv80 2 800 2 2019 Bodø Nordland
Bogatunnelen E16 2 036 1 2002 Vaksdal Vestland
Bogentunnelen Nedlagt strekning (Gamle E39) 636 1 1960 Høyanger Vestland
Boggetunnelen Fv660 147 1 1979 Molde Møre og Romsdal
Bogstunnelen E39 3 482 1 2004 Høyanger Vestland
Bolstadtunnelen (E16) E16 387 1 1991 Voss Vestland
Bolstadtunnelen (E18) E18 179 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Borgatunnelen Fv567 1 550 1 2011 Osterøy Vestland
Borgundtunnelen E16 3 050 1 2004 Lærdal Vestland
Borlaugstunnelen E16 4 100 1 2014 Lærdal Vestland
Bortnetunnelen[11] Fv616 / Fv614 4 800 1 2013 Bremanger Vestland
Borviktunnelen Fv520 46 1 1988 Sauda Rogaland
Botnatunnelen Fv50 904 1 1985 Aurland Vestland
Botnetunnelen E18 1 374 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Botntunnelen Fv17 38 1 1989 Bindal Nordland
Botsheitunnelen Rv13 200 1 1973 Strand Rogaland
Bragernestunnelen Fv283 3 169 1 2002 Drammen Viken
Bratlitunnelen E6 210 1 1991 Midtre Gauldal Trøndelag
Brattebakktunnelen Fv91 140 1 1955 Høyanger Vestland
Brattheiatunnelen E18 1 500 2 2009 Lillesand Agder
Bratthesten tunnel Fv862 305 1 1978 Senja Troms og Finnmark
Brattlandstunnelen Fv580 28 1 1945 Bergen Vestland
Brattlitunnelen Rv827 3 606 1 1992 Tysfjord Nordland
Brattstiåstunnelen Fv714 215 1 2013 Orkland Trøndelag
Brattåstunnelen E18 524 1 1992 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Breimsfjelltunnelen 1 E39 170 1 1978 Gloppen Vestland
Breimsfjelltunnelen 2 E39 868 1 1978 Gloppen Vestland
Breiskredatunnelen Fv13 180 1 2003 Sogndal Vestland
Breisvortunnelen Rv15 1 382 1 1992 Stad Vestland
Breitindtunnelen Fv252 920 1 1978 Senja Troms og Finnmark
Breivikhammertunnelen E6 186 1 1996 Hemnes Nordland
Breivikatunnelen Fv862 2 634 1 1993 Tromsø Troms og Finnmark
Breivikoddtunnelen Fv465 48 1 1964 Kvinesdal Agder
Breiøygardtunnelen E18 25 1 1996 Gjerstad Agder
Brekketunnelen E18 556 2 2001 Tønsberg Vestfold og Telemark
Brekktunnelen E39 1 201 1 2006 Skaun Trøndelag
Brennetunnelen E16 1 100 2 2009 Bærum Viken
Brensdalstunnelen Fv607 128 1 1973 Hyllestad Vestland
Brevikstunnelen Fv354 212 1 1962 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Bringåkertunnelen E18 1 129 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Brokløysatunnelen Fv822 1 464 1 1983 Sortland Nordland
Brubakktunnelen E6 115 1 2005 Melhus Trøndelag
Brunsviktunnelen Rv15 707 1 1997 Vågsøy Vestland
Bruråstunnelen E18 176 1 1960 eller 1961 Risør Agder
Bryningslandstunnelen E39 227 1 1970 Eigersund Rogaland
Brynstunnelen E6 267 2 1970 Oslo Oslo
Bukkaskårtunnelen Rv13 410 1 1976 Suldal Rogaland
Bukkatunnelen Rv13 215 1 1965 Hjelmeland Rogaland
Bukkesteinstunnelen Fv43 940 1 2006 Lyngdal Agder
Butunnelen Rv13 1 200 1 2013 Ullensvang Vestland
Buviktunnelen E39 150 1 2005 Skaun Trøndelag
Bybrutunnelen Fv435 160 1 1978 Stavanger Rogaland
Byfjordtunnelen E39 5 875 1 1992 Stavanger/Randaberg Rogaland 223
Bygrensen E10 36 1 1966 Vågan Nordland
Byhaugtunnelen E39 638 1 1987 Stavanger Rogaland
Byklestigtunnelen Rv9 411 1 1983 Bykle Agder
Byrbergtunnelen Rv15 520 1 1975 Lom Innlandet
Byroatunnelen Rv3 85 1 1994 Løten Innlandet
Bømlafjordtunnelen E39 7 888 1 2000 Stord/Sveio Vestland 262,5
Børratunnelen E10 133 1 1962 Vågan Nordland
Børvenestunnelen Fv7 1 210 1 2011 Kvam Vestland
Båteviktunnelen Fv57 67 1 1947 Sunnfjord Vestland
Dagslåttunnelen Fv76 170 1 1998 Brønnøy Nordland
Dalbergtunnelen Rv7 335 1 1967 Eidfjord Vestland
Dalevågtunnelen E16 1 399 1 1974 Vaksdal Vestland
Dalmovikhalstunnelen E6 164 1 1991 Saltdal Nordland
Dalseidtunnelen E16 1 809 1 1991 Vaksdal Vestland
Dalsfjordtunnelen Fv609 500 1 2013 Askvoll Vestland
Damfosstunnelen[12][13] E39 218 1 2011 Volda Møre og Romsdal
Damsgårdstunnelen Rv555 2 360 / 2 342 2 1992/1993 Bergen Vestland
Danebo miljøtunnel E18 50 2 2009 Larvik Vestfold og Telemark
Daumannsviktunnelen E6 822 1 1965 Sørfold Nordland
Digernestunnelen E39 142 1 2001 Stord Vestland
Djupedalstunnelen (Flekkefjord) E39 161 1 1954 Flekkefjord Agder
Djupedalstunnelen (Suldal) Rv13 406 1 1993 Suldal Rogaland
Djupeviktunnelen Fv520 36 1 1987 Sauda Rogaland
Djønnotunnelen Fv302 603 1 1981 Ulvik Vestland
Drangeidtunnelen E39 767 1 1996 Flekkefjord Agder
Drengstigtunnelen Fv46 1 232 1 1986 Suldal Rogaland
Dyrkorntunnelen Fv650 1 540 1 2003 Fjord Møre og Romsdal
Dørefjelltunnelen Fv92 800 1 2005 Høyanger Vestland
Ednatunnelen Fv550 231 1 1965 Ullensvang Vestland
Efjordtunnelen Rv827 1 622 1 1992 Ballangen Nordland
Egddalstunnelen Fv71 100 1 1987 Gjerstad Agder
Eggetunnelen E6 597 1 2004 Steinkjer Trøndelag
Eggjatunnelen[14] E134 320 1 2015 Vindafjord Rogaland
Eiavatntunnelen Fv613 433 1 1980 Sørfold Nordland
Eidettunnelen E6 880 2 1999/2008 Sarpsborg Viken
Eidetunnelen Fv47 74 1 1982 Karmøy Rogaland
Eidfjordtunnelen Rv7 2 070 1 1976 Eidfjord Vestland
Eidsnakktunnelen[12] E39 1 627 1 2012 Volda Møre og Romsdal
Eidsvolltunnelen E6 1 193 2 1993/2011 Eidsvoll Viken
Eidsvågtunnelen E39 854 2 1956/1988 Bergen Vestland
Eietunnelen E39 68 1 1973 Flekkefjord Agder
Eikefettunnelen E39 4 910 1 1980 Alver Vestland
Eikelandstunnelen (Osterøy) Fv365 418 1 1962 Osterøy Vestland
Eikelandstunnelen (Bremanger) Fv614 100 1 1959 Bremanger Vestland
Eikemofosstunnelen Fv379 165 1 1980 Masfjorden Vestland
Eikenestunnelen Fv615 1 008 1 1990 Gloppen Vestland
Eikjetotunnelen Fv569 638 1 1997 Vaksdal Vestland
Eikremtunnelen Rv70 1 010 1 2012 Tingvoll Møre og Romsdal
Eiksundtunnelen Fv653 7 765 1 2008 Ulstein/Volda/Ørsta Møre og Romsdal 287
Eikåstunnelen E39 602 2 2014 Bergen Vestland
Eilundtunnelen 1 Fv606 90 1 1960 Solund Vestland
Eilundtunnelen 2 Fv606 125 1 1960 Solund Vestland
Eitrheimtunnelen Fv550 1 682 1 1960 Ullensvang Vestland
Eitråna tunnel Fv698 1 056 1 1981 Stad Vestland
Eivikhammerentunnelen Fv17 258 1 1972 Gildeskål Nordland
Ekebergtunnelen E6, del av Operatunnelen 1 583 2 1995 Oslo Oslo
Elgskauåstunnelen E134 2 630 1 2000 Asker Viken
Eljarviktunnelen E134 105 1 1992 Etne Vestland
Ellingsøytunnelen Rv658 3 520 1 1987 Ålesund Møre og Romsdal 144
Engelsheitunnelen E18 250 2 2009 Lillesand Agder
Enghammerentunnel Fv812 160 1 1985 Bodø Nordland
Erviktunnelen Rv15 679 1 1993 Stad Vestland
Espatunnelen E6 560 2 2014 Stange Innlandet
Espelandstunnelen Fv57 830 1 2007 Alver Vestland
Evatunnelen E6 39 1 1965 Sørfold Nordland
Eversviktunnelen Fv83 108 1 1991 Tysnes Vestland
Evjetunnelen Fv164 270 1 1988 Bærum Viken
Fagernestunnelen E6 2 069 1 2003 Narvik Nordland
Falkalitunnelen Rv13 1 210 1 1976 Suldal Rogaland
Falkebergtunnelen Fv102 108 1 1970 Hasvik Troms og Finnmark
Falkentunnelen Fv33 930 1 2014 Østre Toten Innlandet
Falkfjordtunnelen E10 396 1 1998 Hadsel Nordland
Fannefjordtunnelen Fv64 2 743 1 1991 Molde Møre og Romsdal 101
Fantebrauta tunnel[15] E136 240 1 2018 Rauma Møre og Romsdal
Farkvamtunnelen E136 85 1 1943 Rauma Møre og Romsdal
Fatlatunnelen Rv55 2 250 1 2008 Sogndal Vestland
Fauskangertunnelen Fv562 58 1 1967 Askøy Vestland
Fedaheitunnelen E39 / Fv465 1 434 1 2006 Kvinesdal Agder
Feiostunnelen Fv602 772 1 1971 Vik Vestland
Fenestunnelen Fv714 1 070 1 2013 Orkland Trøndelag
Festningstunnelen E18, del av Operatunnelen 1 800 2 1990 Oslo Oslo 45
Filefjelltunnelen E16 5 780 1 2017 Vang Innlandet
Finneidfjordtunnelen E6 857 1 1996 Hemnes Nordland
Finnekåsatunnelen Fv37 65 1 1993 Notodden Vestfold og Telemark
Finnmotunnelen Fv17 230 1 1969 Nærøysund Trøndelag
Finnsåstunnelen Fv53 2 412 1 1982 Årdal Vestland
Finnviktunnelen Fv78 222 1 1985 Leirfjord Nordland
Finnøytunnelen Fv519/Fv606
Talgjetunnelen
5 685
1 479
1 2009 Stavanger Rogaland
Fjellsendentunnelen Fv277 765 1 1983 Senja Troms og Finnmark
Fjontunnelen E39 194 1 1992 Sveio Vestland
Fjordgårdtunnelen Fv275 2 284 1 1989 Senja Troms og Finnmark
Fjordgård rørtunnel Fv275 171 1 Senja Troms og Finnmark
Fjæratunnelen E134 1 518 1 1992 Etne Vestland
Fjærlandstunnelen Rv5 6 397 1 1986 Sunnfjord/Sogndal Vestland
Fjærtunnelen Fv17 57 1 1908 Namsos Trøndelag
Fjøretunnelen Fv92 1 161 1 1981 Fjord Møre og Romsdal
Fjøsangertunnelen E39 141 2 1998 Bergen Vestland
Fjøsdalen tunnel E10 1 641 1 2008 Flakstad Nordland
Fjågesundtunnelen Fv304 199 1 1963 Kviteseid Vestfold og Telemark
Flagabergtunnelen Fv569 138 1 1940 Vaksdal Vestland
Flekkerøytunnelen Fv457 2 327 1 1989 Kristiansand Agder 101
Flenjatunnelen E16 5 053 1 1986 Aurland Vestland
Florvågtunnelen Fv563 120 1 1960 Askøy Vestland
Flossånatunnelen Fv691 446 1 1977 Suldal Rogaland
Flyplasstunnelen Fv137 152 1 1995 Giske Møre og Romsdal
Fløgatunnelen Fv615 1 406 1 1990 Gloppen Vestland
Fløyfjelltunnelen E16/E39 3 825 / 3 195 2 1988 / 1989 Bergen Vestland
Fløyheia tunnel E18 610 2 2019 Tvedestrand Agder
Flårtunnelen E18 880 2 2007 Tønsberg Vestfold og Telemark
Fodnestunnelen Rv5 6 604 1 1995 Lærdal Vestland
Folgefonntunnelen Fv551 11 137 1 2001 Ullensvang/Kvinnherad Vestland
Folkedaltunnelen Fv 7 1 360 1 2015 Voss Vestland
Follotunnelen E6 900 2 1998 Vestby Viken
Fonnafonntunnelen Nedlagt strekning (Rv70) 613 1 1974 Sunndal Møre og Romsdal
Fornestunnelen Fv17 146 1 1982 Rana Nordland
Forsåtunnelen E6 685 1 1970 Ballangen Nordland
Fossantunnelen[16] Fv714 744 1 2016 Orkland Trøndelag
Fossane tunnel Fv660 360 1 1975 Hjelmeland Rogaland
Fosselandstunnelen E39 612 1 1982 Kvinesdal Agder
Fossenbrattetunnelen Fv7 665 1 1976 Samnanger Vestland
Fossetunnelen Fv49 279 1 1975 Kvam Vestland
Fossgjeltunnelen Fv7 365 1 1956 Kvam Vestland
Fosskollentunnelen E18 562 3 1966/1972 Lier Viken
Fossmarktunnelen E16 110 1 1970 Vaksdal Vestland
Fossøytunnelen Fv604 208 1 1986 Luster Vestland
Fossånatunnelen Rv7 367 1 1999 Eidfjord Vestland
Frafjordtunnelen Fv281 3 812 1 1999 Gjesdal Rogaland
Framfjordtunnelen Fv92 864 1 1974 Vik Vestland
Frammarsviktunnelen Fv611 76 1 1951 Sunnfjord Vestland
Framneslokket E18 123 2 1989 Oslo Oslo
Freifjordtunnelen Rv70 5 086 1 1992 Gjemnes/Kristiansund Møre og Romsdal 130
Fresviktunnelen Rv13 2 162 1 1999 Ullensvang Vestland
Fretheimtunnelen E16 1 363 1 1992 Aurland Vestland
Frodeåstunnelen Fv300 1 910 2 2008 Tønsberg Vestfold og Telemark
Frogntunnelen E134 1 583 1 2000 Frogn Viken
Frostaporten tunnel Fv753 287 1 1997 Levanger Trøndelag
Frudalstunnelen Rv5 6 758 1 1995 Sogndal Vestland
Frøyatunnelen Fv714 5 305 1 2001 Frøya/Hitra Trøndelag 150
Fuglebergtunnelen Fv569 2 077 1 1996 Modalen Vestland
Furebergtunnelen (Kvinnherad) Fv551 736 1 1971 Kvinnherad Vestland
Furelitunnelen Fv117 1 673 1 1996 Bjerkreim Rogaland
Furenetunnelen E39 34 1 2008 Volda Møre og Romsdal
Furlotunnelen Rv7 115 1 2007 Eidfjord Vestland
Furnestunnelen Fv61 174 1 1983 Sula Møre og Romsdal
Furubergtunnelen (Lindås) Fv57 303 1 1976 Alver Vestland
Furulund miljøtunnel E18 50 2 2014 Sandefjord Vestfold og Telemark
Furusmotunnelen Rv35 72 2 1996 Ullensaker Viken
Fykantunnelen Fv17 1 946 1 1986 Meløy Nordland
Fyrdsbergtunnelen[12][13] E39 1 182 1 2011 Volda Møre og Romsdal
Førenestunnelen Rv5 302 1 1997 Sunnfjord Vestland
Førretunnelen E134 303 1 1982 Tysvær Rogaland
Fånefjelltunnelen Rv9 611 1 1962 Bygland Agder
Galdanetunnelen Fv331 878 1 1965 Luster Vestland
Galtadalstunnelen Rv13 30 1 1970 Suldal Rogaland
Galteryggen tunnel E6 100 1 2008 Sarpsborg Viken
Gamle Alnestunnelen Fv127 206 1 Giske Møre og Romsdal
Gamle Dyrskartunnel Ingen vei 60 1 1900 Ullensvang Vestland
Gamle Eikjetotunnel Sykkel- og gangvei (gamle Fv569) 100 1 Vaksdal Vestland
Gamle Hesjedalstunnel Sykkel- og gangvei (gamle Fv569) 70 1 Vaksdal Vestland
Gamle Hjelletunnelen Fv720 45 1 1922 Stryn Vestland
Gamle Ottatunnelen Nedlagt strekning 56 1 1899 Luster Vestland
Gangeskartunnelen Fv618 80 1 1961 Stad Vestland
Garfjelltunnelen Fv91 162 1 2006 Lyngen Troms og Finnmark
Gaupåstunnelen E16 342 1 1977 Bergen Vestland
Gaupåstunnelen (Flekkefjord) E39 309 1 1983 Flekkefjord Agder
Geitabotntunnelen Fv569 70 1 1940 Vaksdal Vestland
Geitatangen tunnel Rv13 160 1 1976 Suldal Rogaland
Geiteryggtunnelen (Hol) Fv50 3 281 1 1974 Hol Viken
Geiteryggtunnelen (Skien) Rv36 106 1 1982 Skien Vestfold og Telemark
Geitskartunnelen Fv862 2 147 1 2004 Senja Troms og Finnmark
Geitskarbergtunnelen Fv304 215 1 1960 Bygland Agder
Gilderhammartunnelen Fv354 70 1 1971 Halsa Møre og Romsdal
Giljajuvet tunnel Fv45 547 1 1985 Gjesdal Rogaland
Gimstunnelen Fv708 75 1 2003 Melhus Trøndelag
Giævernesettunnelen Rv862/Fv862 118 2 1997 Tromsø Troms og Finnmark
Gjeilenetunnelen E39 297 1 1954 Flekkefjord Agder
Gjerviktunnelen Fv364 90 1 1976 Askvoll Vestland
Gjuvsåna tunnel Rv13 477 1 1976 Suldal Rogaland
Gjølsvoratunnelen Fv615 89 1 1990 Gloppen Vestland
Gjøtetunnelen Nedlagt strekning (Fv127) 42 1 Giske Møre og Romsdal
Glaskartunnelen E39 592 / 580 2 1985/1990 Bergen Vestland
Gleflogtunnelen E6 501 1 1986 Sørfold Nordland
Glomfjordtunnelen Fv17 2 233 1 1986 Meløy Nordland
Gloppedalstunnelen Fv503 1 250 1 2005 Bjerkreim Rogaland
Glymjetunnelen E134 809 1 1995 Etne Vestland
Godøytunnelen Rv658 3 844 1 1989 Giske Møre og Romsdal 153
Goksøyrtunnelen Fv18 159 1 1967 Herøy Møre og Romsdal
Grantunnelen Rv4 1 700 2 2017 Gran Innlandet
Granfosstunnelen vest Rv150 1 019 2 1992 Bærum Viken
Granfosstunnelen øst Rv150 1 179 2 1992 Oslo Oslo
Grasdalstunnelen Rv658 3 720 1 1977 Stryn Vestland
Grasdalstunnelen (Samnanger) Fv7 63 1 1977 Samnanger Vestland
Gravdaltunnelen Fv48 / Fv49 85 1 1960 Kvam Vestland
Grefsrudtunnelen Fv315 130 1 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Grillstadtunnelen E6 748 2 1989 Trondheim Trøndelag
Grimstadporten E18 552 1 2000 Grimstad Agder
Gruatunnelen Rv4 1 390 1 1992 Lunner Innlandet
Grunnfarnestunnelen Fv232 570 1 1977 Senja Troms og Finnmark
Grytetunnelen Fv611 272 1 1967 Sunnfjord Vestland
Grøftviktunnelen Fv78 234 1 1984 Vefsn Nordland
Grønlitunnelen Kv13868 491 1 2010 Oslo Oslo
Grønnlifjelltunnelen Fv830 2 811 1 1956 / 1975 Fauske Nordland
Gudvangatunnelen E16 11 428 1 1991 Aurland Vestland
Gullhammartunnelen Rv13 194 1 1985 Voss Vestland
Gullitunnelen E18 285 2 2007 Tønsberg Vestfold og Telemark
Gullringtunnelen Fv55 1 210 1 2010 Luster Vestland
Gyatunnelen Fv42 500 1 1911 Eigersund Rogaland
Gyltunnelen Rv70 1 040 1 1977 Tingvoll Møre og Romsdal
Gyltvikvatnet tunnel E6 154 1 1965 Sørfold Nordland
Gåshellertunnelen Fv42 1 330 1 1989 Sirdal Agder
Hafjelltunnelen Fv361 181 1 1991 Øyer Innlandet
Hagantunnelen Rv4 2 595 1 2003 Nittedal Viken
Hagatunnelen Fv50 690 1 1985 Aurland Vestland
Hagatunnelen (Samnanger) Fv136 24 1 Samnanger Vestland
Hagaåstunnelen Fv7 1 641 1 1989 Samnanger Vestland
Hallingporten Rv7 65 1 1973 Flå Viken
Halsatunnelen E136 140 1 2006 Rauma Møre og Romsdal
Halsnøytunnelen Fv544 4 120 1 2008 Kvinnherad Vestland 135,5
Hamangtunnelen E16 342 1 1993 Bærum Viken
Hammartunnelen Fv62 231 1 2000 Sunndal Møre og Romsdal
Hammersborgtunnelen Rv162 225 2 1989 Oslo Oslo
Hamnestunnelen Fv662 64 1 1968 Stad Vestland
Hamntunnelen Fv86 27 1 1963 Senja Troms og Finnmark
Hamnøytunnelen[17] E10 1 460 1 2013 Moskenes Nordland
Hamratunnelen Fv517 959 1 2015 Suldal Rogaland
Hamratunnelen, gamle Fv517 96 1 1966 Suldal Rogaland
Handelandtunnelen E39 190 1 2006 Lyngdal Agder
Hanekleivtunnelen E18 1 742 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Hanneviktunnelen E39 299 1 1985 Kristiansand Agder
Hansagjeltunnelen Fv7 696 1 1958 Kvam Vestland
Harafjelltunnelen Rv555 252 1 1981 Bergen Vestland
Harangstunnelen Fv714 785 1 2014 Orkdal Trøndelag
Harefosstunnelen Fv57 146 1 2000 Fjaler Vestland
Hareidporten Fv61 109 1 2000 Hareid Møre og Romsdal
Harstadåstunnelen Rv 83 1 407 1 2020 Harstad Troms og Finnmark
Hatlaåstunnelen E136 323 1 1986 Ålesund Møre og Romsdal
Hatlelitunnelen Kommunal vei 127 1 1978 Molde Møre og Romsdal
Hatlesettunnelen Kommunal vei 41 1 Flora Vestland
Hattnestunnelen E10 165 1 1995 Hadsel Nordland
Haugetunnelen Fv48 56 1 1953 Kvinnherad Vestland
Hauglandtunnelen Fv1 838 1 1968 Gulen Vestland
Haukabøtunnelen Fv662 850 1 2009 Molde Møre og Romsdal
Haukanestunnelen Fv7 635 1 1980 Samnanger Vestland
Haukedaltunnelen Fv616 67 1 2002 Bremanger Vestland
Haukelandstunnelen Fv585 353 1 1974 Bergen Vestland
Haukelitunnelen E134 5 682 1 1968 Ullensvang Vestland
Haukåstunnelen Fv604 450 1 1965 Luster Vestland
Haukåtunnelen Fv614 140 1 1966 Flora Vestland
Haumyrheitunnelen E18 348 2 1994/1994 Kristiansand Agder
Havstad-Kuviga tunnel Fv410 435 1 1979 Arendal Agder
Heddenestunnelen Fv323 380 1 1981 Bygland Agder
Hegerbergtunnelen Fv354 261 1 1966 Halsa Møre og Romsdal
Heggeviktunnelen Fv57 179 1 2000 Fjaler Vestland
Heggurtunnelen Fv92 5 277 1 1982 Fjord Møre og Romsdal
Heimatunnelen Fv1 447 1 1996 Bindal Nordland
Helgehorntunnelen Fv653 1 160 1 2008 Ørsta Møre og Romsdal
Helgøytunnelen Rv5 238 1 1949 Flora Vestland
Hellandstunnelen E39 150 1 1998 Vestnes Møre og Romsdal
Hellesyltporten Fv60 377 1 1996 Stranda Møre og Romsdal
Helletunnelen (Naustdal) Fv611 428 1 1966 Sunnfjord Vestland
Helletunnelen (E16) E16 321 1 1974 Vaksdal Vestland
Helltunnelen E6 3 928 1 1995 Malvik/Stjørdal Trøndelag
Hemtunnelen E18 962 / 932 2 2007 Tønsberg Vestfold og Telemark
Herlandstunnelen Fv57 280 1 2008 Alver Vestland
Hernestunnelen E16 519 1 1988 Voss Vestland
Hesjedalstunnelen Fv569 669 1 1997 Vaksdal Vestland
Heskestadtunnelen E39 308 1 1970 Lund Rogaland
Hesthag tunnel E18 684 2 2019 Arendal Agder
Hestneslokket E6 103 2 2014 Stange Innlandet
Hestnestunnelen Fv17 579 1 1986 Bindal Nordland
Hettetunnelen E16 626 1 1970 Vaksdal Vestland
Hevelen tunnel Fv76 68 1 Brønnøy Nordland
Hillestadtunnelen E18 717 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Hillestad miljøtunnel Fv32 51 1 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Hillevågtunnelen Fv44 510 1 1994 Stavanger Rogaland
Hisdalstunnelen Fv7 173 1 1969 Samnanger Vestland
Hitratunnelen Fv714 5 645 1 1994 Hitra Trøndelag 264
Hjartåbergtunnelen E39 3 455 1 2014 Volda Møre og Romsdal
Hjartåstunnelen Fv78 1 127 1 1979 Vefsn Nordland
Hjelletunnelen Rv15 2 566 1 1996 Stryn Vestland
Hjelmåstunnelen E39 289 1 1992 Alver Vestland
Hjelteryggtunnelen Kommunal vei (Hjelteryggvegen) 235 1 Øygarden Vestland
Hjelviktunnelen E136 320 1 1960 Rauma Møre og Romsdal
Hobekksetertunnelen[18] E18 370 2 2012 Larvik Vestfold og Telemark
Hofstadtunnelen E6 100 1 2004 Melhus Trøndelag
Holandtunnelen Fv78 94 1 1987 Vefsn Nordland
Holemarktunnelen E16 457 1 1988 Voss Vestland
Holentunnelen Fv60 280 1 2011 Stryn Vestland
Holmahaugtunnelen Rv5 88 1 1994 Sogndal Vestland
Holmestrandtunnelen Fv313 1 862 1 1982 Holmestrand Vestfold og Telemark
Holnestunnelen Fylkesvei 616 229 1 1989 Bremanger Vestland
Holsbrutunnelen Fv53 95 1 1961 Årdal Vestland
Holtetunnelen[19] Rv36 220 1 2018 Sauherad Vestfold og Telemark
Honganviktunnelen Fv520 1 355 1 1987 Sauda Rogaland
Honningsvågtunnelen E69 4 443 1 1999 Nordkapp Troms og Finnmark
Hoplatunnelen Fv753 199 1 1970 Levanger Trøndelag
Hopstunnelen E39 758 1 2003 Bergen Vestland
Hordatunnelen E134 475 1 1988 Ullensvang Vestland
Hordviktunnelen E39 795 1 1993 Bergen Vestland
Hornnestunnelen Rv5 191 1 1974 Sunnfjord Vestland
Hortenstunnelen Rv19 703 1 1993 Horten Vestfold og Telemark
Hostelandstunnelen Fv570 343 1 1967 Masfjorden Vestland
Hovdatunnelen Fv121 461 1 1969 Bjørnafjorden Vestland
Hovdetunnelen Fv55 1 283 1 1984 Høyanger Vestland
Hovengtunnelen[20] Fv62 385 1 2018 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Hovettunnelen E18 539 1 1992 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Hovlandstunnelen Rv5 183 1 2003 Flora Vestland
Hovlandtunnelen Fv550 700 1 2003 Ullensvang Vestland
Hundflågtunnelen Fv76 29 1 Brønnøy Nordland
Hundorptunnelen E6 4 300 1 2016 Sør-Fron Innlandet
Hundvintunnelen Fv57 146 1 1974 Alver Vestland
Husatunnelen Rv13 78 1 1970 Suldal Rogaland
Husafjelltunnelen (T-forbindelsen) Rv47 687 1 2013 Karmøy / Tysvær Rogaland
Hvalertunnelen Fv108 3 751 1 1989 Hvaler Viken 120
Hyllestadtunnelen Fv607 42 1 1960 Hyllestad Vestland
Hylstunnelen Rv13 2 320 1 1980 Suldal Rogaland
Hyvingstunnelen E16 1 347 1 1991 Voss Vestland
Hærlandtunnelen E18 170 1 2014 Indre Østfold Viken
Høgabergtunnelen Fv569 633 1 1939 Vaksdal Vestland
Høgbergtunnelen Fv255 230 1 2017 Nord-Fron Innlandet
Høgenheitunnelen Fv354 624 1 1962 Bamble Vestfold og Telemark
Høgsettunnelen[21] E39 705 1 2013 Gjemnes Møre og Romsdal
Hølleslitunnelen Rv13 822 1 1997 Forsand Rogaland
Høyangertunnelen Fv55 7 543 1 1982 Sogndal/Høyanger Vestland
Høydalstunnelen (Lindås) Fv569 528 1 1996 Alver Vestland
Høydalstunnelen (Volda) Fv651 188 1 1964 Volda Møre og Romsdal
Høyviktunnelen Fv131 66 1 1960 Kvam Vestland
Håggåtunnelen E6 290 1 1991 Midtre Gauldal Trøndelag
Håkleivtunnelen Fv609 140 1 1961 Askvoll Vestland
Håklepptunnelen E39 608 1 1992 Bokn Rogaland
Hårskolttunnelen Fv830 2 425 1 1956 / 1975 Fauske Nordland
Ibestadtunnelen Fv848 3 396 1 2000 Ibestad Troms og Finnmark 112
Iglatjørntunnelen Fv46 448 1 1997 Suldal Rogaland
Illhøllia tunnel E6 1 260 1 2002 Rana Nordland
Ilsviktunnelen Rv706 235 1 2008 Trondheim Trøndelag
Indre Sandvik tunnel Fv686 136 1 2004 Suldal Rogaland
Ingelsfjordtunnelen E10 1 260 1 2007 Hadsel Nordland
Ingiertunnelen Fv127 200 1 2014 Nordre Follo Viken
Innfjordtunnelen E136 6 594 1 1991 Rauma Møre og Romsdal
Instefjordtunnelen Fv1 538 1 1968 Gulen Vestland
Isbergantunnelen Fv294 595 1 2007 Tromsø Troms og Finnmark
Isetunnelen Fv614 1 733 1 1970 Bremanger Vestland
Isfjelltunnelen E6 3 246 1 2005 Kåfjord Troms og Finnmark
Islandtunnelen E18 396 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Ivarsflottunnelen Rv13 1 014 1 2004 Suldal Rogaland
Iversflatentunnelen I Nedlagt strekning (Rv13) 61 1 1950 Suldal Rogaland
Iversflatentunnelen II Nedlagt strekning (Rv13) 12 1 1950 Suldal Rogaland
Jamnatunnelen E16 791 1 1980 Vaksdal Vestland
Jegersbergtunnelen Fv471 480 1 2004 Kristiansand Agder
Jernbanetorgtunnelen Fv213 261 1 1993 Lillehammer Innlandet
Jernfjelltunnelen E39 2 391 1 1989 Gulen / Masfjorden Vestland / Vestland
Jobergtunnelen Rv13 1 900 1 2017 Voss Vestland
Jonatunnelen Fv550 731 1 1964 Ullensvang Vestland
Jondalstunnelen[22] Fv107 10 400 1 2012 Kvinnherad / Ullensvang Vestland
Jordalstunnelen Jordalsvegen 3 000 1 2016 Voss Vestland
Jordalsvegen tunnel 1 Jordalsvegen 1 1928/1980 Voss Vestland
Jordalsvegen tunnel 2 Jordalsvegen 1 1928/1980 Voss Vestland
Jønjiljotunnelen Fv37 764 1 1993 Notodden Vestfold og Telemark
Jøssinghavntunnelen 1 Fv44 64 1 1922 Sokndal Rogaland
Jøssinghavntunnelen 2 Fv44 245 1 1922 Sokndal Rogaland
Jårviktunnelen Fv517 68 1 1967 Suldal Rogaland
Jåtelitunnelen 1 Fv53 89 1 1961 Årdal Vestland
Jåtelitunnelen 2 Fv53 106 1 1961 Årdal Vestland
Kallurdalstunnelen Fv710 200 1 Orkland Trøndelag
Kalstadkilentunnelen Fv38 175 1 2004 Kragerø Vestfold og Telemark
Kalviktunnelen E6 2 729 1 1966 Sørfold Nordland
Kalvikhammartunnelen Fv354 75 1 1966 Halsa Møre og Romsdal
Kamsbekktunnelen Fv78 388 1 1971 Leirfjord Nordland
Kannflogtunnelen E6 759 1 1986 Sørfold Nordland
Kansdaltunnelen Rv70 190 1 1965 Tingvoll Møre og Romsdal
Kaperskartunnelen Fv232 630 1 1981 Senja Troms og Finnmark
Karmøytunnelen (T-forbindelsen) Rv47 8 900 1 2013 Karmøy / Tysvær Rogaland 139
Kilentunnelen (Fusa) Fv549 37 1 1957 Bjørnafjorden Vestland
Kilentunnelen (Suldal) Fv691 460 1 1964 Suldal Rogaland
Kipletunnelen Rv555 171 1 1981 Bergen Vestland
Kirkeheitunnelen E39 849 1 1991 Mandal Agder
Kistatunnelen Fv17 412 1 1992 Rødøy Nordland
Kjeldhammertunnelen Rv13 265 1 1976 Suldal Rogaland
Kjenestunnelen E16 336 1 1970 Vaksdal Vestland
Kjernfjelltunnelen[23] Rv77 3 249 1 2019 Saltdal Nordland
Kjeåstunnelen Privat 2 600 1 1974 Eidfjord Vestland
Kjøladalstunnelen Rv13 133 1 1960 Hjelmeland Rogaland
Kjøpsviktunnelen Rv827 784 1 1993 Tysfjord Nordland
Kjørbotunnelen E16 331 2 1992 Bærum Viken
Kjørholttunnelen E18 2 219 1 1996 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Kjørviktunnelen Fv696 104 1 1969 Gloppen Vestland
Kjøshammartunnelen Fv60 813 1 1969 Volda Møre og Romsdal
Kleinslåttunnelen E16 55 1 1970 Vaksdal Vestland
Kleivatunnelen Rv5 907 1 1981 Sunnfjord Vestland
Kleivatunnelen (Nordland) Fv976 101 1 1975 Andøy Nordland
Kleivenetunnelen E18 1 800 / 553 2 1978/2008 Drammen Viken
Kleivviktunnelen Fv6306 345 1 1997 Flatanger Trøndelag
Kleppenestunnelen Fv615 55 1 1990 Gloppen Vestland
Kleppevarden tunnel Fv44 515 1 2008 Klepp Rogaland
Klettatunnelen Rv5 284 1 1969 Sunnfjord Vestland
Kleventunnelen Fv465 206 1 1964 Kvinesdal Agder
Klokaholetunnelen E39 51 1 Stord Vestland
Klokkarhaugtunnelen Fv60 75 1 1986 Sykkylven Møre og Romsdal
Klubbentunnelen (Gjesdal) Fv45 111 1 1992 Gjesdal Rogaland
Klubbentunnelen (Høyanger) Fv93 144 1 1972 Høyanger Vestland
Klubbentunnelen 1 Fv569 94 1 1966 Modalen Vestland
Klubbentunnelen 2 Fv569 179 1 1996 Modalen Vestland
Klubbstraumen tunnel Fv22 81 1 1972 Bømlo Vestland
Kluftafjellstunnelen E16 467 1 1991 Vaksdal Vestland
Klypetunnelen E134 29 1 Etne Vestland
Knappetunnelen Fv557 6 400 2 2010/2015 Bergen Vestland 29
Knoltatunnelen E16 356 1 1985 Voss Vestland
Knudsjuvtunnelen E134 29 1 1941 Etne Vestland
Koatunnelen E6 60 1 1960 Inderøy Trøndelag
Kobbhammartunnelen E6 837 1 1985 Sørfold Nordland
Kobbskartunnelen E6 4 457 1 1986 Sørfold Nordland
Kollstraumen tunnel Fv801 205 1 1969 Bindal Nordland
Kolltveittunnelen Rv555 1 070 1 1992 Øygarden Vestland
Kolnostunnelen Fv53 658 1 1982 Årdal Vestland
Kolstøtunnelen Rv13 100 1 1960 Suldal Rogaland
Kongenestunnelen Rv15 1 118 1 1992 Stad Vestland
Kongevolltunnelen Fv466 55 1 1972 Flekkefjord Agder
Kongsnestunnelen Fv55 245 1 1971 Sogndal Vestland
Korgfjelltunnelen E6 8 533 1 2005 Vefsn/Hemnes Nordland
Korslundtunnelen E6 650 2 2015 Eidsvoll Viken
Korsnestunnelen Fv78 471 1 1962 Vefsn Nordland
Krabbanestunnelen Fv40 65 1 1970 Kvinnherad Vestland
Kragerøtunnelen Fv38 500 1 1994 Kragerø Vestfold og Telemark
Krakeviktunnelen Fv616 489 1 2002 Bremanger Vestland
Kristenberget kulvert[24] Rv509 300 2 2012 Sola Rogaland
Krokabergtunnelen Rv15 525 1 1988 Vågsøy Vestland
Krokanesodden tunnel Rv13 350 1 1976 Suldal Rogaland
Kroktunnelen Fv50 270 1 1985 Aurland Vestland
Kræklingen tunnel Fv55 337 1 1985 Sogndal Vestland
Kråkeskartunnelen Fv48 529 1 2002 Bjørnafjorden Vestland
Kråkmotunnelen E6 500 1 2015 Hamarøy Nordland
Kvalnestunnelen Fv61 166 1 1998 Ulstein Møre og Romsdal
Kvalsundtunnelen Fv863 1 650 1 1988 Tromsø Troms og Finnmark 56
Kvaløytunnelen Fv46 144 1 1967 Vindafjord Rogaland
Kvamskleivtunnelen E16 167 1 1950 Vang Innlandet
Kvamstotunnelen Fv314 126 1 1945 Vaksdal Vestland
Kvernadalstunnelen Fv604 186 1 1980 Luster Vestland
Kvernbergtunnelen Fv609 779 1 1996 Sunnfjord Vestland
Kvernhaugtunnelen Fv55 1 334 1 1987 Høyanger Vestland
Kvernhushaugtunnelen Rv7 542 1 1983 Eidfjord Vestland
Kvernsundtunnelen (Bjarkøyforbindelsen)[25] Fv867 3 250 1 2018 Harstad Troms og Finnmark 125
Kvernåstunnelen E18 200 2 2009 Lillesand Agder
Kvistitunnelen Fv360 137 1 1963 Osterøy Vestland
Kvita Skred-tunnelen Fv331 297 1 1965 Luster Vestland
Kvitaskarvtunnelen E16 570 1 1980 Vaksdal Vestland
Kviturtunnelen Rv13 470 1 1994 Ullensvang Vestland
Kvivstunnelen[12] E39 6 563 1 2012 Volda Møre og Romsdal
Kvænflågtunnelen E6 1 747 1 1970 Fauske Nordland
Kyrteigtunnelen Rv13 141 1 1980 Suldal Rogaland
Kågentunnelen Fv866 1 737 1 1991 Skjervøy Troms og Finnmark
Kårdalstunnelen Kv1409 118 1 1898 Aurland Vestland
Kårsbakktunnelen Fv651 341 1 2010 Farsund Agder
Lakshammartunnelen Fv691 120 1 2004 Gloppen Vestland
Landsnestunnelen Fv686 596 1 2004 Suldal Rogaland
Langanestunnelen Fv337 1 565 1 2016 Luster Vestland
Langarenntunnelen 1 Fv569 24 1 1935 ca. Vaksdal Vestland
Langarenntunnelen 2 Fv569 32 1 1935 ca. Vaksdal Vestland
Langetunnelen Fv50 1 350 1 1985 Aurland Vestland
Langfjorden skredoverbygg Fv347 775 1 2008 Skjervøy Troms og Finnmark
Langfosstunnelen E134 726 1 1995 Etne Vestland
Langhelletunnelen E16 926 1 1970 Vaksdal Vestland
Langnestunnelen Fv862 1 710 1 1988 Tromsø Troms og Finnmark
Larsbergtunnelen E6 505 1 1975 Storfjord Troms og Finnmark
Larviksporten Nedlagt strekning av E18 95 1 1974 Larvik Vestfold og Telemark
Larvikstunnelen E18 2 800 2 2017 Larvik Vestfold og Telemark
Laudalstunnelen[26] Fv46 180 1 2015 Suldal Rogaland
Lausasteintunnelen Rv13 681 1 1995 Ullensvang Vestland
Lauviktunnelen Fv379 156 1 1980 Masfjorden Vestland
Lauvtotunnelen Fv569 70 1 1940 Vaksdal Vestland
Lauåstunnelen Rv502 232 1 1960 Eigersund Rogaland
Lavolltunnelen E39 373 1 1973 Flekkefjord Agder
Leiratunnelen[27] Fv41 1 953 1 2010 Ørsta Møre og Romsdal
Leirettunnelen Rv25 85 1 1992 Elverum Innlandet
Leirviktunnelen Fv354 165 1 1968 Halsa Møre og Romsdal
Leirviktunnelen E6/E10 549 1 1964 Narvik Nordland
Lerviktunnelen Fv465 778 1 1964 Kvinesdal Agder
Liafjellstunnelen E39 340 1 2005 Bjørnafjorden Vestland
Liahammartunnelen Rv13 257 1 1997 Forsand Rogaland
Lianakktunnelen Rv555 193 2 1993 Bergen Vestland
Liantunnelen Fv15 1 774 1 2010 Harstad Troms og Finnmark
Liarostunnelen Fv7 563 1 1989 Samnanger Vestland
Liksteintunnelen Fv465 31 1 1973 Kvinesdal Agder
Lilandtunnelen Fv314 47 1 1945 Voss Vestland
Lille Eikefettunnelen E39 428 1 1980 Alver Vestland
Lille-Matretunnelen E39 65 1 1995 Masfjorden Vestland
Lindlandstunnelen E39 250 1 2006 Kvinesdal Agder
Lindsettunnelen Fv78 157 1 1987 Vefsn Nordland
Lingetunnelen Fv650 871 1 1975 Fjord Møre og Romsdal
Lisjejøltunnelen Rv15 219 1 1992 Stad Vestland
Litlehamartunnelen Rv13 61 1 1980 Suldal Rogaland
Litle-Urdalstunnelen E39 438 1 1980 Alver Vestland
Litlevatntunnelen Fv614 85 1 1968 Bremanger Vestland
Ljabrudiagonalen Kv155 176 1 1980 Oslo Oslo
Ljoraskreo tunnel Fv300 841 1 1940 Ulvik Vestland
Ljønibb- og Hamregjøltunnelen Fv60 3 090 1 1962 / 1963 Stranda Møre og Romsdal
Ljøtunnelen Fv60 3 600 1 2016 Stranda Møre og Romsdal
Logatunnelen E39 833 1 1996 Flekkefjord Agder
Lokket tunnel Rv83 115 1 1985 Harstad Troms og Finnmark
Lonatunnelen Fv38 225 1 2004 Kragerø Vestfold og Telemark
Lonevågstunnelen Fv567 961 1 1975 Osterøy Vestland
Lotetunnelen E39 2 857 1 1966 Stad Vestland
Lovraeidtunnelen 1 Rv13 207 1 1960 Suldal Rogaland
Lovraeidtunnelen 2 Rv13 93 1 1960 Suldal Rogaland
Lundevatntunnelen E39 80 1 1965 Lund Rogaland
Lundtunnelen Fv57 147 1 1964 Gulen Vestland
Lunnertunnelen Rv35 3 811 1 2003 Lunner Innlandet
Lussandtunnelen Fv7 95 1 1940 Voss Vestland
Lutefura tunnel Fv57 186 1 2000 Fjaler Vestland
Lyderhorntunnelen Rv555 1 115 2 1992/1993 Bergen Vestland
Lygratunnelen Fv404 79 1 1973 Alver Vestland
Lyngbøtunnelen Fv191 39 1 1967 Bergen Vestland
Lyngfjelltunnelen Fv57 966 1 1991 Alver Vestland
Lynghogtunnelen Fv609 17 1 1947 Askvoll Vestland
Lynneviktunnelen Fv37 182 1 1993 Notodden Vestfold og Telemark
Lysaker atrium E18 74 2 1998 Bærum Viken
Lysakerlokket E18 350 2 1992 Bærum Viken
Lysebotntunnelen Fv500 1 103 1 1984 Forsand Rogaland
Lærdalstunnelen E16 24 509 1 2000 Aurland/Lærdal Vestland
Løeheitunnelen E18 330 2 2009 Lillesand Agder
Løkentunnelen E18 702 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Løkkeåstunnelen Fv164 180 1 2012 Bærum Viken
Løkthaugen tunnel E6 725 1 1965 Sørfold Nordland
Lørentunnelen[28][29] Rv150 1 174 2 2013 Oslo Oslo
Lørge miljøtunnel Rv19 200 1 2009 Horten Vestfold og Telemark
Løviktunnelen Fv17 254 1 1986 Bindal Nordland
Løvstakktunnelen Fv540 2 045 1 1968 Bergen Vestland
Lågaskarstunnelen E16 315 1 1972 Vaksdal Vestland
Låvisberget tunnel 1 Fv50 260 1 1985 Aurland Vestland
Låvisberget tunnel 4 Fv50 410 1 1985 Aurland Vestland
Magnhildskartunnelen Fv614 2 897 1 1965 Flora/Bremanger Vestland
Malerødtunnelen[18] E18 250 2 2012 Larvik Vestfold og Telemark
Mannsfjelltunnelen E39 1 726 1 2005 Skaun Trøndelag
Marajøltunnelen Rv15 855 1 1992 Stad Vestland
Marienborgtunnelen Rv706 1 300 1 2008 / 2010 Trondheim Trøndelag
Maristigtunnelen Fv37 432 1 1955 Tinn Vestfold og Telemark
Markhustunnelen E134 2 405 1 1995 Etne Vestland
Martineåstunnelen E18 1 300 2 2018 Larvik Vestfold og Telemark
Masfjordtunnelen E39 4 110 1 1995 Masfjorden Vestland
Mastrafjordtunnelen E39 4 424 1 1992 Stavanger Rogaland 133
Matrebergtunnelen E39 1 352 1 1986 Masfjorden Vestland
Maursundtunnelen Fv866 2 122 1 1991 Nordreisa/Skjervøy Troms og Finnmark 92,5
Megården tunnel E6 386 1 1965 Sørfold Nordland
Melkøysundtunnelen Privat 2 316 1 2003 Hammerfest Troms og Finnmark 62
Melsviktunnelen E6 2 440 1 2016 Alta Troms og Finnmark
Merkeskreda tunnel Fv337 1 537 1 1981 Luster Vestland
Merrabergtunnelen Kommunal vei 220 1 Molde Møre og Romsdal
Merraskottunnelen E134 605 1 2000 Asker Viken
Middagsfjellettunnelen E6 2 074 1 1986 Sørfold Nordland
Midnestunnelen Fv53 1 240 1 1977 Årdal Vestland
Midtbekktunnelen Nedlagt strekning (Rv70) 1 042 1 1974 Sunndal Møre og Romsdal
Midttun miljøtunnel Fv580 90 1 2003 Bergen Vestland
Mitnestunnelen E39 181 1 1980 Alver Vestland
Moatunnelen E39 560 1 1980 Ålesund Møre og Romsdal
Modalstunnelen Fv569 3 451 1 1976 Vaksdal/Modalen Vestland
Moelvtunnelen E6 200 1 1987 Ringsaker Innlandet
Mokleivtunnelen Rv13 145 1 1980 Suldal Rogaland
Mokleivåsen tunnel Rv13 467 1 1980 Suldal Rogaland
Molvikhammartunnelen Fv76 2 700 1 2014 Brønnøy Nordland
Monsatunnelen Fv550 137 1 1965 Ullensvang Vestland
Morkaåstunnelen Fv653 630 1 2008 Volda Møre og Romsdal
Morskogstunnelen E6 2 300 2 2014 Eidsvoll Viken
Morstad kulvert Rv4 100 2 2017 Lunner Innlandet
Moshovdatunnelen Fv48 1 424 1 2009 Bjørnafjorden Vestland
Mosoddentunnelen E6 210 1 1984 Lillehammer Innlandet
Mosseporten Rv19 293 1 1963 Moss Viken
Mostraumtunnelen Fv569 748 1 1996 Modalen Vestland
Mostøyltunnelen E134 123 1 1998 Tokke Vestfold og Telemark
Mosåstunnelen E6 253 1 1991 Vefsn Nordland
Mundalsbergtunnelen E39 1 085 1 1973 Alver Vestland
Munkebotntunnelen E39 551 1 1985 Bergen Vestland
Munnarvolltunnelen Fv17 260 1 2009 Bodø Nordland
Mustadhagen kulvert Rv4 200 1 2005 Gjøvik Innlandet
Mydlandtunnelen Fv1 250 1 1946 Sokndal Rogaland
Myrkdalstunnelen Rv13 1 080 1 2008 Voss Vestland
Myrlandstunnelen E10 1 966 1 1997 Hadsel Nordland
Mælefjelltunnelen (Gvammen–Århus) E134 9 354 1 2019 Seljord/Hjartdal Vestfold og Telemark
Mølleviktunnelen Fv17 100 1 1986 Bindal Nordland
Mølnåstunnelen Rv83 415 1 1985 Harstad Troms og Finnmark
Mørretunnelen Fv715 154 1 1981 Åfjord Trøndelag
Måbøtunnelen Rv7 1 893 1 1984 Eidfjord Vestland
Måndalstunnelen E136 2 080 1 1993 Rauma Møre og Romsdal
Måsørtunnelen E6 220 1 2005 Steinkjer Trøndelag
Nakkagjelstunnelen E16 209 1 1988 Voss Vestland
Nakketunnelen Fv662 290 1 2009 Molde Møre og Romsdal
Nappstraumtunnelen E10 1 776 1 1990 Flakstad Nordland 63
Narheimtunnelen Fv314 146 1 1945 Voss Vestland
Nattlandstunnelen Fv188 300 1 2002 Bergen Vestland
Natvall miljøtunnel E18 210 2 2014 Sandefjord Vestfold og Telemark
Naustbukttunnelen Fv53 692 1 2009 Årdal Vestland
Naustdalstunnelen Rv5 5 970 1 1995 Flora/Sunnfjord Vestland
Nausttunnelen E39 300 1 2005 Skaun Trøndelag
Nautskredatunnelen Fv13 180 1 2000 Sogndal Vestland
Nebbetunnelen Fv64 445 1 1991 Rauma Møre og Romsdal
Neppviktunnelen Rv827 979 1 1992 Tysfjord Nordland
Nesbøtunnelen Fv50 2 510 1 1987 Aurland Vestland
Nesetunnelen (Gulen) Fv57 44 1 1964 Gulen Vestland
Nesetunnelen (Etne) E134 160 1 2015 Etne Vestland
Nessettunnelen E6 578 1 1996 Hemnes Nordland
Nesttuntunnelen E39 603 1 2003 Bergen Vestland
Nestunnelen E16 1 276 1 1988 Hole Viken
Nestunnelen Fv520 106 1 1987 Sauda Rogaland
Nibåtunnelen Rv13 113 1 1960 Forsand Rogaland
Nipetunnelen E39 988 1 2008 Alver Vestland
Nishammartunnelen Fv57 1 800 1 2013 Fjaler Vestland
Nishammartunnelen 1 Fv57 136 1 1959 Fjaler Vestland
Nishammartunnelen 2 Fv57 163 1 1959 Fjaler Vestland
Nishammartunnelen 3 Fv57 150 1 1959 Fjaler Vestland
Nomelandtunnelen Fv57 207 1 1973 Vennesla Agder
Nonshaugtunnelen E10 85 1 1975 Vågan Nordland
Nordbytunnelen E6 3 850 2 1993 Ås Viken
Norddalstunnelen Fv614 326 1 1977 Flora Vestland
Nordfjordtunnelen Fv617 397 1 1977 Sørfold Nordland
Nordheitunnelen Fv609 414 1 1972 Sunnfjord Vestland
Nordkapptunnelen E69 6 875 1 1999 Nordkapp Troms og Finnmark 212
Nordmannsettunnelen Fv890 88 1 1981 Berlevåg Troms og Finnmark
Nordmarktunnelen E6 184 1 1996 Hemnes Nordland
Nordnestunnelen (Troms)[30] E6 5 736 1 2018 Kåfjord Troms og Finnmark
Nordrepolltunnelen Fv51 647 1 1972 Kvinnherad Vestland
Nordvågentunnelen Fv173 455 1 2005 Nordkapp Troms og Finnmark
Noreviktunnelen[31] E39 2 600 1 2012 Høyanger Vestland
Norvikatunnelen Fv6432 248 1 Kyrksæterøra Trøndelag
Nostunnelen Fv698 1 155 1 1969 Stryn Vestland
Notviktunnelen Rv13 150 1 1960 Strand Rogaland
Noviktunnelen Fv475 1 128 1 1967 Gildeskål Nordland
Nygårdstunnelen Rv555 864 2 1999 Bergen Vestland
Nærheimskleivtunnelen Fv632 25 1 1971 Suldal Rogaland
Nøddalstunnelen Fv40 25 1 1970 Kvinnherad Vestland
Nøstvettunnelen E6 3 700 2 2009 Nordre Follo Viken
Oddernestunnelen E18 1 049 2 2004 Kristiansand Agder
Ofredalstunnelen Kv26 2 200 1 1992 Årdal Vestland
Okslatunnelen Rv13 1 231 1 1985 Ullensvang Vestland
Olatunnelen kommunal vei 450 1 1995 Sunnfjord Vestland
Oldeidstunnelen Fv616 155 1 1947 Bremanger Vestland
Olimshagetunnelen Rv35 40 1 1998 Jevnaker Innlandet
Olsviktunnelen Fv562 1 074 1 1992 Bergen Vestland
Omnentunnelen Fv615 156 1 1977 Gloppen Vestland
Omnestunnelen Fv106 235 1 1986 Nome Vestfold og Telemark
Onsmannestunnelen Fv46 300 1 2015 Suldal Rogaland
Onstadtunnelen E16 673 1 1992 Aurland Vestland
Operatunnelen Operatunnelen
Festningstunnelen E18
Bjørvikatunnelen E18
Ekebergtunnelen E6
Svartdalstunnelen E6
6 000
• 1800
• 1100
• 1583
• 1391
2 2010 Oslo Oslo 45 (i Festningstunnelen)
20 (i Bjørvikatunnelen)
Opoftetunnelen E39 130 1 2006 Kvinesdal Agder
Oppdølstrandtunnelen Rv70 7 500 1 2014 Sunndal Møre og Romsdal
Oppljostunnelen Rv15 4 537 1 1977 Stryn Vestland
Oppskredtunnelen Fv63 600 1 1976 Fjord Møre og Romsdal
Ornestunnelen[32][33] E6 257 1 2017 Narvik Nordland
Osbergtunnelen Rv13 630 1 2012 Suldal Rogaland
Oslofjordtunnelen E134 7 306 1 2000 Asker / Frogn Viken 134
Ospelitunnelen Rv15 2 549 1 1977 Stryn Vestland
Otervika rasoverbygg Fv862 55 1 1996 Senja Troms og Finnmark
Oterviktunnelen Fv862 607 1 1996 Tromsø Troms og Finnmark
Ottatunnelen Fv55 572 1 1968 Luster Vestland
Ottersteintunnelen[34] Fv609 1 600 1 2013 Askvoll Vestland
Overåtunnelen Fv650 1 573 1 1975 Stranda Møre og Romsdal
Paulertunnelen[18] E18 470 2 2012 Larvik Vestfold og Telemark
Perviktunnelen Fv714 632 1 2002 Hitra Trøndelag
Pinnåsen viltovergang E6 82 1 2004 Nordre Follo Viken
Pollfjelltunnelen Fv868 3 230 1 1983 Lyngen Troms og Finnmark
Porsgrunnstunnelen Fv356 860 1 1989 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Presteheiatunnelen Fv471 479 1 2003 Kristiansand Agder
Presturatunnelen Fv37 1 400 1 1992 Notodden Vestfold og Telemark
Pyntentunnelen Fv800 44 1 Skaun Trøndelag
Pytjohåjen tunnel E6 110 1 1996 Hemnes Nordland
Rabbentunnelen E6 45 1 2005 Vefsn Nordland
Rafdalstunnelen 1 E134 57 1 1941 Etne Vestland
Rafdalstunnelen 2 E134 48 1 1941 Etne Vestland
Raftsundtunnelen E10 1 530 1 2007 Hadsel Nordland
Rallerudtunnelen[35] Rv7 2 800 1 2014 Ringerike Viken
Rambergtunnelen Fv8 400 1 1990 Høyanger Vestland
Ramnabergtunnelen Fv182 1 496 1 1977 Vik Vestland
Ramnaheitunnelen Fv48 60 1 Kvinnherad Vestland
Ramsum viltlokk E18 42 2 2014 Sandefjord Vestfold og Telemark
Ramsviktunnelen E10 404 1 2000 Moskenes Nordland
Rantentunnelen Fv564 74 1 1975 Bergen Vestland
Raubergtunnelen Fv243 120 1 1966 Lærdal Vestland
Raudbergtunnelen Kommunal vei (Vaksdalsvegen) 530 1 Bergen/Vaksdal Vestland
Raudelitunnelen Fv117 429 1 1996 Bjerkreim Rogaland
Rauhammartunnelen E6 1 250 1 1984 Sørfold Nordland
Raunekleivtunnelen Fv7 250 1 1969 Samnanger Vestland
Raunhildetunnelen Fv541 288 1 2012 Bømlo Vestland
Rausandtunnelen Fv666 193 1 1962 Molde Møre og Romsdal
Rausdalstunnelen 1 Fv53 97 1 1961 Årdal Vestland
Rausdalstunnelen 2 Fv53 112 1 1961 Årdal Vestland
Ravneheitunnelen Fv465 3 300 1 2009 Farsund Agder
Redalstunnelen Fv611 379 1 1967 Sunnfjord Vestland
Reinforsheitunnelen E6 622 1 2018 Rana Nordland
Reinhornheia tunnel Fv813 478 1 1966 Beiarn Nordland
Rekefjordtunnelen Fv40 85 1 1965 Sokndal Rogaland
Remefjelltunnelen Fv659 617 1 1938 Ålesund Møre og Romsdal
Remetunnelen Fv659 567 1 1954 Ålesund Møre og Romsdal
Remmemtunnelen E39 59 1 1998 Vestnes Møre og Romsdal
Rikåstunnelen Fv152 256 1 1982 Nordre Follo Viken
Ringnestunnelen Fv156 335 1 1986 Ås Viken
Ringsettunnelen Fv650 592 1 1975 Stranda Møre og Romsdal
Ringstabekktunnelen Fv609 109 1 1996 Bærum Viken
Rishatten tunnel Fv143 134 1 1993 Alstahaug Nordland
Risnestunnelen E16 1 712 1 1978 Bergen Vestland
Risnesvegen I Kommunal vei 70 1 Bergen Vestland
Risnesvegen II Kommunal vei 50 1 Bergen Vestland
Risnesvegen III Kommunal vei 50 1 Bergen Vestland
Risvikatunnelen Fv776 31 1 1950 Nærøysund Trøndelag
Riventunnelen Fv277 935 1 1983 Senja Troms og Finnmark
Romslotunnelen E16 605 1 1972 Bergen Vestland
Rossajuvtunnelen Rv13 36 1 1960 Suldal Rogaland
Rothaugentunnelen Fv585 195 1 1920 Bergen Vestland
Rotsethorntunnelen Fv651 3 962 1 1999 / 2004 Volda Møre og Romsdal
Rullestadtunnelen E134 2 920 1 2006 Etne Vestland
Runehamartunnelen (nedlagt) E136 1 550 1 1946/1965 Rauma Møre og Romsdal
Rustandtunnelen Fv40 53 1 1968 Nore og Uvdal Viken
Ryatunnelen Fv858 2 660 1 2011 Tromsø/Balsfjord Troms og Finnmark 87
Ryenlokket E6 154 2 1996 Oslo Oslo
Ryfylketunnelen (Solbakktunnelen, Ryfast)[36] Rv13 14 300 2 2019 Strand/Stavanger Rogaland 291
Ryggedalstunnelen Fv820 1 625 1 1980 /Øksnes Nordland
Ryggnestunnelen Fv300 107 1 1940 Ulvik Vestland
Rælingstunnelen Rv159 1 820 2 1998 Rælingen Viken
Rødbøltunnelen E18 160 2 2009 Larvik Vestfold og Telemark
Rødhammertunnelen Fv17 42 1 1955 Namdalseid Trøndelag
Røldalstunnelen E134/Rv13 4 657 1 1964 Ullensvang Vestland
Røneidtunnelen Fv55 656 1 1978 Luster Vestland
Rønningentunnelen Fv32 117 1 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Rørvikskartunnelen E10 726 1 1974 Vågan Nordland
Røsslandsåstunnelen E134 75 1 1941 Etne Vestland
Røstetunnelen Rv4 1 097 1 1992 Lunner Innlandet
Røynevarden tunnel Rv13 587 1 1973 Suldal Rogaland
Røyratunnelen Fv60 440 1 2015 Stranda Møre og Romsdal
Røyrdalstunnelen Fv45 722 1 1979 Gjesdal Rogaland
Røviktunnelen Rv80 2 000 1 2011 Fauske Nordland
Råumtunnelen Fv55 514 1 1972 Luster Vestland
Sáhkkobátnitunnelen E6 1 208 1 2013 Alta Troms og Finnmark
Saksenviktunnelen E6 1 148 1 1992 Saltdal Nordland
Saltnestunnelen E6 466 1 1991 Saltdal Nordland
Sandbekkåstunnelen[37] E18 160 2 2012 Larvik Vestfold og Telemark
Sandetunnelen Fv572 632 1 1967 Bremanger Vestland
Sandkollentunnel Fv812 476 1 1982 Bodø Nordland
Sandneshamntunnelen Fv812 615 1 1996 Bodø Nordland
Sandoddtunnelen Fv191 720 1 2001 Molde Møre og Romsdal
Sandviksåstunnelen Fv164 313 1 1991 Bærum Viken
Sandviktunnelen E39 394 1 1989 Masfjorden Vestland
Sannerholttunnelen Rv36 123 1 1991 Nome Vestfold og Telemark
Sarnestunnelen E69 195 1 1999 Nordkapp Troms og Finnmark
Sauåstunnelen E39 223 1 1992 Alver Vestland
Seimsdalstunnelen Fv303 1 515 1 1969 Årdal Vestland
Seljelitunnelen E10 1 052 1 2000 Moskenes Nordland
Seljestadtunnelen E134 1 272 1 1964 Ullensvang Vestland
Seljeviktunnelen Fv46 160 1 2015 Suldal Rogaland
Seltatunnelen E16 1 630 1 2003 Lærdal Vestland
Seltuntunnelen E16 110 1 1978 Lærdal Vestland
Selviktunnelen E39 124 / 110 2 1983 Bergen Vestland
Selvågtunnelen Fv653 1 080 1 1977 Ulstein Møre og Romsdal
Sentrumstangenten Fv862 1 628 1 1999 Tromsø Troms og Finnmark
Setsåhøgda tunnel E6 183 1 1968 Saltdal Nordland
Sifjordskaret tunnel Fv243 939 1 1990 Senja Troms og Finnmark
Sifjord tunnel Fv232 1 517 1 1993 Senja Troms og Finnmark
Sigerfjordtunnelen E10 2 136 1 1995 Sortland Nordland
Silatunnelen Fv17 2 882 1 1989 Lurøy/Rana Nordland
Sildafjelltunnelen Fv632 1 055 1 1992 Hjelmeland Rogaland
Siratunnelen E39 358 1 1954 Flekkefjord Agder
Sivletunnelen E16 1 114 1 1980 Voss Vestland
Sjonatunnelen Fv17 2 796 1 1982 Rana Nordland
Sjonstitunnelen Fv17 368 1 1988 Rana Nordland
Sjølystlokket E18 160 2 2003 Oslo Oslo
Sjønståfjelltunnelen Fv830 2 827 1 1956 / 1972 Fauske Nordland
Sjøormporten Rv36 567 1 1991 Seljord Vestfold og Telemark
Skalandtunnelen Rv862 1 890 1 1987 Senja Troms og Finnmark
Skansentunnelen Rv706 500 1 2010 Trondheim Trøndelag 11
Skardalstunnelen E6 2 265 1 2003 Kåfjord Troms og Finnmark
Skarettunnelen E16 465 1 1987 Hole Viken
Skarpsnotunnelen E6 300 1 1985 Ringsaker Innlandet
Skarvabjørgtunnelen Rv13 122 1 1982 Ullensvang Vestland
Skarvbergtunnelen E69 2 920 1 1970 Porsanger Troms og Finnmark
Skarvbergtunnelen (Troms) Fv825 253 1 1968 Skånland Troms og Finnmark
Skasvoratunnelen Fv615 90 1 2005 Gloppen Vestland
Skatestraumtunnelen Fv616 1 902 1 2002 Bremanger Vestland 91
Skaugvolltunnelen Fv17 247 1 1972 Gildeskål Nordland
Skavstøtunnelen Fv615 446 1 1990 Gloppen Vestland
Skeietunnelen Fv435 32 1 1998 Stavanger Rogaland
Skibergfjelltunnelen Fv722 1 036 1 1994 Stryn Vestland
Skifjelltunnelen E18 1 050 2 2009 Lillesand Agder
Skiphamntunnelen Fv680 111 1 1995 Aure Møre og Romsdal
Skjeggestadtunnelen E39 585 1 1987 Flekkefjord Agder
Skjegghammartunnelen Fv92 662 1 1981 Fjord Møre og Romsdal
Skjoldaviktunnelen E134 140 1 1991 Vindafjord Rogaland
Skjoldneslokket E39 220 1 2018 Bergen Vestland
Skjåholmentunnelen Rv94 672 1 2012 Kvalsund Troms og Finnmark
Skodjestraumtunnelen Fv661 101 1 1919 Ålesund Møre og Romsdal
Skodjevågen tunnel Fv661 85 1 1920 Ålesund Møre og Romsdal
Skoranetunnelen Fv391 550 1 2013 Sunnfjord Vestland
Skorvetunnelen Fv609 484 1 1967 Askvoll Vestland
Skottettunnelen Rv13 630 1 1973 Hjelmeland Rogaland
Skredlitunnelen Fv45 350 1 2009 Gjesdal Rogaland
Skrikebergtunnelen E39 1 508 1 1990 Gulen Vestland
Skrøotunnelen Fv62 2 310 1 2008 Molde/Sunndal Møre og Romsdal
Skrøyvstadtunnelen Fv776 280 1 1982 Fosnes Trøndelag
Skuggebergtunnelen Fv569 80 1 1940 Vaksdal Vestland
Skuggetunnelen E136 190 1 1986 Ålesund Møre og Romsdal
Skuitunnelen E16 1 440 2 2009 Bærum Viken
Skåratunnelen Fv617 680 1 2007 Vågsøy Vestland
Skårlandtunnelen Fv57 29 1 1973 Vennesla Agder
Skårtunnelen Fv121 386 1 1969 Bjørnafjorden Vestland
Slottsfjelltunnelen Fv308 235 1 1881 Tønsberg Vestfold og Telemark
Slottsporten Fv569 950 1 1996 Modalen Vestland
Sløverfjordtunnelen E10 3 337 1 1997 Hadsel Nordland 112
Slåttekåstunnelen Rv36 305 1 1991 Nome Vestfold og Telemark
Smestadtunnelen Rv150 501 2 1983 Oslo Oslo
Smiehagen tunnel E6 892 1 1999 Frogn Viken
Småtunnelen 1 Fv569 48 1 1940 Vaksdal Vestland
Småtunnelen 2 Fv569 20 1 1940 Vaksdal Vestland
Småtunnelen 3 Fv569 31 1 1940 Vaksdal Vestland
Snauhaugtunnelen Fv7 351 1 1965 ca. Kvam Vestland
Snilldalstunnelen[16] Fv714 490 1 2016 Orkland Trøndelag
Solum miljøtunnel[18] E18 51 2 2012 Larvik Vestfold og Telemark
Songefjelltunnelen E18 340 2 2009 Lillesand Agder
Songstadtunnelen I E16 279 1 1971 Bergen Vestland
Songstadtunnelen II E16 310 1 1971 Bergen Vestland
Sorgendalstunnelen E6 278 1 1993 Lillehammer Innlandet
Sortviktunnelen E69 499 1 1990 Porsanger Troms og Finnmark
Spannavardtunnelen (T-forbindelsen) Rv47 260 1 2013 Karmøy / Tysvær Rogaland
Spiralen (Drammen) Kv1237 1 650 1 1961 Drammen Viken
Spjeldtunnelen Fv561 113 1 1966 Øygarden Vestland
Sprangakslatunnelen Fv755 205 1 1962 Leksvik Trøndelag
Spøneflottunnelen Fv46 370 1 2015 Suldal Rogaland
St. Hansfjelltunnelen Rv110 158 1 1979 Fredrikstad Viken
Stalheimtunnelen E16 1 188 1 1980 Voss Vestland
Stallogargotunnelen Rv94 2 298 1 2002 Kvalsund Troms og Finnmark
Stamnestunnelen Fv569 68 1 1940 Vaksdal Vestland
Stampleinåstunnelen E134 375 1 2000 Asker Viken
Stanatunnelen Rv13 607 1 2003 Ullensvang Vestland
Stanghelletunnelen E16 202 1 1970 Vaksdal Vestland
Stavangtunnelen Fv611 55 1 1970 Flora Vestland
Stavenestunnelen E16 2 771 1 1963 Vaksdal Vestland
Stavenestunnelen Fv60 111 1 1968 Stryn Vestland
Stavsjøfjelltunnelen E6 1 720 1 1990 Malvik Trøndelag
Stedjebergtunnelen Rv55 2 100 1 2007 Sogndal Vestland
Steganestunnelen E16 77 1 1970 Vaksdal Vestland
Steigentunnelen Fv835 8 079 1 1990 Hamarøy/Steigen Nordland
Steiggjatunnelen Fv53 1 550 1 1977 Årdal Vestland
Steinanestunnelen E39 120 1 2003 Stord Vestland
Steinbergtunnelen Rv706 505 1 2008 / 2010 Trondheim Trøndelag
Stenbjørnrødtunnelen E18 622 / 582 2 2007 Tønsberg Vestfold og Telemark
Stenbjørnrød miljøtunnel E18 110 2 2007 Tønsberg Vestfold og Telemark
Steinbrekktunnelen E18 184 1 1992 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Steinetunnelen Fv630 31 1 1947 Lærdal Vestland
Steinfjelltunnelen Fv773 2 114 1 1971 Namsskogan Trøndelag
Steinfjordtunnelen Fv862 1 265 1 1977 Senja Troms og Finnmark
Steinåstunnelen E18 2 211 2 2009 Lillesand Agder
Stetindtunnelen Rv827 2 730 1 1992 Tysfjord Nordland
Stettetunnelen Fv661 362 1 2012 Ålesund Møre og Romsdal
Stigabergtunnelen Fv609 47 1 1947 Askvoll Vestland
Stiganestunnelen Rv7 351 1 1998 Eidfjord Vestland
Stokkajuvtunnelen Fv542 296 1 1999 Bømlo Vestland
Stokkanestunnelen Fv331 355 1 1966 Luster Vestland
Stokkviknakken tunnel Fv830 568 1 1956 / 1975 Fauske Nordland
Stondalstunnelen Fv50 2 246 1 1987 Aurland Vestland
Stongafjelltunnelen Fv562 694 1 1991 Askøy Vestland
Stordalstunnelen Fv650 3 530 1 1998 Fjord Møre og Romsdal
Stordalstunnelen (Etne) E134 1 190 1 2016 Etne Vestland
Storefosstunnelen Fv614 125 1 1967 Bremanger Vestland
Storegjeltunnelen Rv7 842 1 1978 Eidfjord Vestland
Storehaugtunnelen Rv13 1 044 1 1981 Vik Vestland
Storeng – Njirran Fv868 137 1 2002 Storfjord Troms og Finnmark
Storesvatunnelen Fv483 884 1 1992 Sunnfjord Vestland
Storfjelltunnelen Fv883 170 1 1945 Vaksdal Vestland
Storfjelltunnelen Fv883 2 765 1 1995 Alta Troms og Finnmark
Storfosstunnelen Fv60 257 1 1962 Stranda Møre og Romsdal
Storhaugtunnelen Fv427 1 275 1 2001 Stavanger Rogaland
Storlikolltunnelen[32][33] E6 300 1 2017 Narvik Nordland
Storolokket Rv150 136 2 1994 Oslo Oslo
Storsandtunnelen E39 3 653 1 2005 Skaun Trøndelag
Storuratunnelen Fv91 320 1 2006 Lyngen Troms og Finnmark
Storvasshammartunnelen Fv714 637 1 1992 Orkland Trøndelag
Storvikatunnelen E6 1 200 1 2016 Alta Troms og Finnmark
Storvikskartunnelen Fv17 3 116 1 1995 Gildeskål Nordland
Storåtunnelen E10 210 1 2007 Hadsel Nordland
Strandveitunnelen Fv610 243 1 1992 Bærum Viken
Straumdaltunnelen Fv17 3 232 1 1992 Rødøy Nordland
Streketunnelen Fv60 1 289 1 1962 / 2011 Stranda Møre og Romsdal
Streksvora 1 Rv5 40 1 Sunnfjord Vestland
Streksvora 2 Rv5 93 1 Sunnfjord Vestland
Strindheimtunnelen E6 2 500 2 2014 Trondheim Trøndelag
Struksentunnelen Fv360 426 1 1965 Osterøy Vestland
Strømsåstunnelen E134 3 496 1 2001 Drammen Viken
Studeheitunnelen E18 300 2 2009 Lillesand Agder
Stupshølen tunnel Fv55 77 1 1979 Luster Vestland
Stussvikhovdatunnelen Fv49 1 217 1 1986 Bjørnafjorden Vestland
Styggegjøltunnelen Fv604 65 1 1978 Luster Vestland
Støleheiatunnelen Fv75 200 1 1996 Vennesla Agder
Stølsnestunnelen Fv337 969 1 1983 Luster Vestland
Støylsnestunnelen Rv5 2 630 1 2009 Sunnfjord Vestland
Suldalsporten tunnel Rv13 733 1 1975 Suldal Rogaland
Sundafjelltunnelen Rv5 1 883 1 1982 Flora Vestland
Sundsfjordtunnelen Fv17 772 1 1975 Gildeskål Nordland
Sunndalstunnelen Fv40 176 1 1970 Kvinnherad Vestland
Svalnestunnelen E39 722 1 2005 Skaun Trøndelag
Svandalsflonatunnelen E134 1 053 1 1968 Ullensvang Vestland
Svardaltunnelen Fv541 68 1 1964 Flora Vestland
Svartdalstunnelen E6, del av Operatunnelen 1 391 2 2000 Oslo Oslo
Svartedal tunnel E18 60 2 2007 Tønsberg Vestfold og Telemark
Svarthammartunnelen Fv848 113 1 1994 Ibestad Troms og Finnmark
Svartholla rasoverbygg Fv862 125 1 1996 Senja Troms og Finnmark
Svartholla tunnel Fv862 310 1 1978 Senja Troms og Finnmark
Svartistunnelen Fv17 7 624 1 1986 Meløy Nordland
Svarventunnelen Fv513 859 1 1998 Saltdal Nordland
Svindlandstunnelen E39 350 1 1982 Kvinesdal Agder
Svinviktunnelen Fv671 1 075 1 2001 Surnadal Møre og Romsdal
Svoldalstunnelen Fv551 204 1 1970 Kvinnherad Vestland
Svoragrovatunnelen Fv724 193 1 1986 Stryn Vestland
Svoritunnelen Fv337 170 1 1982 Luster Vestland
Svotunnelen[38] Rv13 4 500 1 2013 Strand Rogaland
Svølgjatunnelen Fv30 730 1 1994 Holtålen Trøndelag
Svåatunnelen Rv9 300 1 1983 Bykle Agder
Sydnestunnelen Fv555 384 1 1992/1993 Bergen Vestland Stengt for allmenn trafikk
Sædalstunnelen Fv188 300 1 2005 Bergen Vestland
Sætretunnelen E16 720 1 1980 Bergen Vestland
Sæviktunnelen Fv18 966 1 1980 Herøy Møre og Romsdal
Sønsterudtunnelen E16 125 1 1940 Hole Viken
Sørdalstunnelen E10 6 338 1 2007 Lødingen/Kvæfjord Nordland/Troms og Finnmark
Søreidetunnelen Fv92 1 881 1 1985 Høyanger Vestland
Sørlandsporten E18 115 1 1963 Risør Agder
Sørkjostunnelen[39] E6 4 620 1 2018 Nordreisa Troms og Finnmark
Sørnestunnelen E136 236 1 1986 Ålesund Møre og Romsdal
Sørskartunnelen Fv58 770 1 2003 Tromsø Troms og Finnmark
Søttartunnelen Fv78 770 1 1963 Vefsn Nordland
Takvamtunnelen E16 111 1 1973 Bergen Vestland
Talgjetunnelen Fv606 (del av Finnøytunnelen) 1 479 1 2009 Stavanger Rogaland
Talviktunnelen E6 860 1 2013 Alta Troms og Finnmark
Tangstadtunnelen Fv992 442 1 1967 Vestvågøy Nordland
Tangtunnelen E6 350 2 2011 Stjørdal Trøndelag
Tassebekk viltlokk E18 42 2 2014 Sandefjord Vestfold og Telemark
Teigabergtunnelen Fv7 423 1 1976 Kvam Vestland
Teigatunnelen Kommunal vei (Gamle E39) 54 1 1960 Høyanger Vestland
Teigkamptunnelen E6 3 700 1 2016 Nord-Fron Innlandet
Teistedalstunnelen E39 / Fv465 1 925 1 2006 Kvinesdal Agder
Telemarksporten E18 270 1 1987 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Teleplanlokket Fv166 157 2 1987 Bærum Viken
Tennflågtunnelen E6 805 1 1965 Sørfold Nordland
Timreskredtunnelen Fv53 1 011 1 1993 Årdal Vestland
Tirnestunnelen Fv383 222 1 1940 Masfjorden Vestland
Tirsåstunnelen Fv566 2 017 1 1998 Osterøy Vestland
Tokagjeltunnelen Fv7 409 1 1956 Kvam Vestland
Toppentunnelen Fv15 3 986 1 1996 Harstad Troms og Finnmark
Toppetunnelen Fv240 114 1 1996 Bergen Vestland
Torgilsbergtunnelen Fv572 790 1 2013 Ulvik Vestland
Torgilsholtunnelen E134 189 1 1978 Ullensvang Vestland
Torgrimslitunnelen Fv117 334 1 2013 Bjerkreim Rogaland
Torsbuåsen tunnel E18 785 2 2019 Arendal Agder
Torsnestunnelen Fv107 583 1 2012 Ullensvang Vestland
Torviktunnelen Fv64 125 1 1960 Rauma Møre og Romsdal
Tosentunnelen Fv76 5 857 1 1986 Brønnøy/Grane Nordland
Toventunnelen Fv78 10 665 1 2014 Leirfjord/Vefsn Nordland
Trengereidtunnelen E16 1 770 1 1994 Bergen Vestland
Trengseltunnelen E6 33 1 1965 Sørfold Nordland
Trettebergtunnelen E134 57 1 1941 Etne Vestland
Trettetungene tunnel Fv182 341 1 2002 Vik Vestland
Trettøytunnelen Nedlagt strekning (Rv70) 1 182 1 1974 Sunndal Møre og Romsdal
Trifontunnelen[40] E105 670 1 2017 Sør-Varanger Troms og Finnmark
Trodaltunnelen E39 848 1 1986 Masfjorden Vestland
Trodlaskartunnelen Fv772 25 1 1998 Tysvær Rogaland
Troldhaugtunnelen Rv580 471 1 1983 Bergen Vestland
Trolljuvtunnelen 1 E134 35 1 1942 Etne Vestland
Trolljuvtunnelen 2 E134 139 1 1942 Etne Vestland
Trollkonetunnelen E16 734 1 1991 Vaksdal Vestland
Tromsøysundtunnelen E8 3 500 / 3 386 2 1994 Tromsø Troms og Finnmark 102
Tronviktunnelen E39 202 1 1985 Lund Rogaland
Trysdalstunnelen Fv383 551 1 1940 Masfjorden Vestland
Træfjell tunnel E18 205 2 2019 Arendal Agder
Trældaltunnelen E6/E10 1 110 1 2015 Narvik Nordland
Trøde-Bråhei tunnel Fv420 365 1 1960 Lillesand Agder
Tuftåstunnelen E16 2 000 1 2008 Lærdal Vestland
Tungesviktunnelen 1 Fv48 35 1 Etne Vestland
Tungesviktunnelen 2 Fv48 86 1 1968 Etne Vestland
Tungesviktunnelen 3 Fv48 24 1 Etne Vestland
Tunsbergtunnelen Rv13 4 080 1 2011 Voss Vestland
Tussentunnelen Privat 2 840 1 2004 Molde Møre og Romsdal
Tussviktunnelen Fv55 520 1 1971 Sogndal Vestland
Tveitatunnelen Fv681 69 1 1968 Suldal Rogaland
Tveittunnelen Fv121 67 1 1969 Bjørnafjorden Vestland
Tyskhaugtunnelen E6 200 1 2013 Alta Troms og Finnmark
Tyssedalstunnelen Rv13 1 538 1 1962 Ullensvang Vestland
Tyssetunnelen Fv48 2 300 1 2015 Samnanger Vestland
Tyvanestunnelen Fv60 197 1 1968 Stryn Vestland
Tømmernes tunnel E6 722 1 1988 Hamarøy Nordland
Tømmeråstunnelen Rv827 561 1 1992 Tysfjord Nordland
Tåsentunnelen Rv150 1 284 2 1999 Oslo Oslo
Uføreberget tunnel Rv13 338 1 2004 Suldal Rogaland
Uføretunnelen E39 610 1 2004 Stord Vestland
Uggdalseidtunnelen 1 Fv49 88 1 1965 Tysnes Vestland
Uggdalseidtunnelen 2 Fv49 63 1 1965 Tysnes Vestland
Umskartunnelen E12 3 670 1 2006 Rana Nordland
Undaltunnelen Fv57 590 1 1964 Gulen Vestland
Unstadtunnelen Fv992 640 1 1995 Vestvågøy Nordland
Urantunnelen Fv6304 229 1 1975 Flatanger Trøndelag
Urheimtunnelen Rv13 440 1 1976 Suldal Rogaland
Utakleivtunnelen Fv990 899 1 1998 Vestvågøy Nordland
Utnestunnelen E39 263 1 1980 Alver Vestland
Utsiktstunnelen Kommunal vei 110 1 Vaksdal Vestland
Vabakkentunnelen Fv354 566 1 1997 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Vadfosstunnelen Fv38 680 1 2008 Kragerø Vestfold og Telemark
Vadheimstunnelen Fv55 1 658 1 1972 Høyanger Vestland
Valatunnelen Fv680 303 1 1995 Aure Møre og Romsdal
Valderøytunnelen Rv658 4 222 1 1987 Giske/Ålesund Møre og Romsdal 137
Vallaviktunnelen Rv7 7 510 1 1985 Ulvik Vestland
Valslagstunnelen[41] Fv714 2 585 1 2014 Orkland/Hitra Trøndelag
Vamråktunnelen Fv92 241 1 1972 Høyanger Vestland
Vanbergtunnelen Fv60 94 1 1936 Stryn Vestland
Vangbergtunnelen Fv60 1 185 1 2018 Stryn Vestland
Vangdalsbergtunnelen Fv49 430 1 1983 Kvam Vestland
Vangentunnelen Fv64 41 1 1970 Rauma Møre og Romsdal
Vangstunnelen E16 2 360 1 2013 Voss Vestland
Vardanetunnelen Rv13 200 1 1960 Hjelmeland Rogaland
Vardøtunnelen E75 2 892 1 1983 Vardø Troms og Finnmark 88
Varstadtunnelen Fv520 887 1 1987 Sauda Rogaland
Vassbotntunnelen Fv514 715 1 1983 Saltdal Nordland
Vassbygdtunnelen Fv50 1 058 1 1967 Aurland Vestland
Vassendatunnelen E16 206 1 1988 Voss Vestland
Vassumtunnelen E134 378 2 2000 Frogn Viken
Vaterlandstunnelen Rv162 337 2 1991 Oslo Oslo
Vatlandstunnelen E39 3 184 1 2006 Kvinesdal/Lyngdal Agder
Vatnetunnelen Fv57 106 1 1976 Alver Vestland
Velaskartunnelen Rv13 294 1 1960 Suldal Rogaland
Verksallmenningen kulvert Fv427 71 1 1971 Stavanger Rogaland
Vesterledtunnelen Fv420 40 1 1907 Grimstad Agder
Vesterveitunnelen E39 221 2 1949 Kristiansand Agder
Vestreviktunnelen Fv48 481 1 1955 Kvinnherad Vestland
Vestre Vindsviktunnelen Rv13 180 1 1960 Hjelmeland Rogaland
Vesttunnelen Fv153/Fv618 455 / 65 2 1997 Bærum Viken
Vethaugtunnelen Fv17 1 300 1 2009 Bodø Nordland
Vetlebotntunnelen Fv50 286 1 1985 Aurland Vestland
Vetlehovdatunnelen Fv121 625 1 1987 Bjørnafjorden Vestland
Vevringtunnelen Fv611 627 1 1967 Sunnfjord Vestland
Viggjatunnelen E39 2 711 1 2006 Skaun Trøndelag
Vikabergtunnelen Fv569 47 1 1940 Vaksdal Vestland
Vikanestunnelen E39 264 1 1980 Alver Vestland
Vikanestunnelen (Vindafjord)[14] E134 360 1 2015 Vindafjord Rogaland
Vikanøstunnelen Fv64 60 1 1960 Rauma Møre og Romsdal
Vikastølstunnelen Fv569 62 1 1940 Vaksdal Vestland
Vikatunnelen Fv769 600 1 2004 Namsos Trøndelag
Vikatunnelen Rv13 1 193 1 1975 Suldal Rogaland
Vikatunnelen Fv496 120 1 1963 Forsand Rogaland
Vikesundtunnelen E39 316 1 1980 Alver Vestland
Viketunnelen Fv191 4 250 1 1997 / 2005 Molde Møre og Romsdal
Viktunnelen Fv64 290 1 1967 Molde Møre og Romsdal
Vindfylletunnelen Rv15 1 083 1 1993 Stad Vestland
Vindhammartunnelen Rv13 118 1 1999 Ullensvang Vestland
Vindviktunnelen Fv17 988 1 1972 Gildeskål Nordland
Vinger tunnel Rv2 114 1 1991 Kongsvinger Innlandet
Vinjavatntunnelen Fv503 200 1 1983 Gjesdal Rogaland
Vintertuntunnelen E134 85 1 2009 Ullensvang Vestland
Visettunnelen Fv650 1 111 1 1985 Ålesund Møre og Romsdal
Vittenbergtunnelen Rv159 205 2 1998 Lørenskog Viken
Voldshammartunnelen Fv652 270 1 1998 Volda Møre og Romsdal
Vollåstunnelen E134 480 1 2020, vår Kongsberg Viken
Vulviktunnelen Rv70 250 1 1965 Tingvoll Møre og Romsdal
Væletunnelen E16 458 1 1988 Voss Vestland
Væretunnelen E6 1 625 1 1988 Malvik Trøndelag
Værnestunnelen E6 135 / 46 2 1960 / 1994 Stjørdal Trøndelag
Vågsbygdporten Fv456 1 300 2 2014 Kristiansand Agder
Vågslidtunnelen E134 1 647 1 1967 Vinje Vestfold og Telemark
Vågstrandstunnelen E136 3 665 1 2015 Rauma Møre og Romsdal
Vågstunnelen Rv13 837 1 1975 Suldal Rogaland
Vågtunnelen Fv48 / Fv49 106 1 1958 Kvam Vestland
Vålerengtunnelen E6 831 2 1989 Oslo Oslo
Yste Jarva tunnel Fv182 82 1 2002 Vik Vestland
Ytre Sandvik tunnel Fv686 377 1 2004 Suldal Rogaland
Økerntunnelen[28] Rv163 331 2 2013 Oslo Oslo
Øksendalstunnelen Fv62 5 966 1 2000 Sunndal Møre og Romsdal
Øksfjordtunnelen Fv882 4 252 1 1988 Loppa Troms og Finnmark
Økslandstunnelen E39 760 1 2016 Sunnfjord Vestland
Økstratunnelen Fv686 428 1 1971 Suldal Rogaland
Ølkonna tunnel I E10 360 1 2014 Flakstad / Moskenes Nordland
Ølkonna tunnel II E10 140 1 2014 Flakstad / Moskenes Nordland
Ørgenviktunnelen[35] Rv7 3 700 1 2014 Krødsherad / Ringerike Viken
Ørneheitunnelen Fv43 840 1 2006 Lyngdal Agder
Ørnfjordtunnelen Fv275 870 1 1975 Senja/Senja Troms og Finnmark
Ørsdalstunnelen Fv117 1 399 1 1986 Bjerkreim Rogaland
Østeråtunnelen Fv411 270 1 1963 Tvedestrand Agder
Østre Vallesverd tunnel Fv420 215 1 1958 Lillesand Agder
Øyertunnelen[42] E6 3 850 1 2012 Øyer Innlandet
Åkrafjordtunnelen E134 7 404 1 2000 Etne Vestland
Ålitunnelen Fv714 139 1 2019 Orkland Trøndelag
Årsettunnelen Fv651 236 1 1975 Volda Møre og Romsdal
Årøytunnelen Fv55 405 1 1983 Sogndal Vestland
Åsarøytunnelen[26] Fv46 350 1 2015 Suldal Rogaland
Åsatunnelen vest Fv156 117 1 1973 Ringerike Viken
Åsatunnelen øst Fv156 95 1 1973 Ringerike Viken
Åsentunnelen 1 (Vaksdal) Fv569 106 1 Vaksdal Vestland
Åsentunnelen 2 (Vaksdal) Fv569 91 1 Vaksdal Vestland
Åsentunnelen (Vefsn)[6] Fv78 230 1 2014 Vefsn Nordland
Åsnuttunnelen[24] Rv509 300 1 2012 Sola Rogaland
Åtlandtunnelen E39 360 1 1971 Lyngdal Agder
Åtunnelen E10 123 1 1994 Moskenes Nordland

Tunneler under byggingRediger

Navn Strekning Lengde (m) Antall løp Åpner Kommune Fylke muh. (Undersjøisk)
Rødølstunnelen (Øye-Eidsbru)[43] E16 1 970 1 2020 Vang Innlandet
Kongsbergtunnelen (Damåsen–Saggrenda) E134 2 000 2 2020, vår Kongsberg Viken
Svartåstunnelen[44] (Damåsen–Saggrenda) E134 1 500 2 2020, vår Kongsberg Viken
Moanetunnelen[44] (Damåsen–Saggrenda) E134 360 1 2020, vår Kongsberg Viken
Vollåstunnelen[44] (Damåsen–Saggrenda) E134 500 1 2020, vår Kongsberg Viken
Eiganestunnelen[45] E39 3 700 2 2020 februar Stavanger Rogaland
Hundvågtunnelen (Ryfast)[36] Rv 13 5 500 2 2020 Hundvåg/Stavanger Rogaland 95
Mjønestunnelen[46] Fv714 770 1 2020 høsten Snillfjord Trøndelag
Slørdalstunnelen Fv714 2 642 1 2020 høsten Snillfjord Trøndelag
Herfjordstunnelen[47] Fv723 597 1 2019 Åfjord Trøndelag
Ryssdalstunnelen Fv723 761 1 2019 Åfjord Trøndelag
Strømnestunnelen[48] Fv17 1 013 1 2019 Verran Trøndelag
Holmviktunnelen Fv17 632 1 2019 Verran Trøndelag
Søråstunnelen[49] E39 2 600 2 2021 Bergen Vestland
Råtunnelen [49][50] E39 3 100 2021 Bergen Vestland
Lyshorntunnelen[49] E39 9 000 2 2022 Bergen/Os Vestland
Skarvbergtunnelen (ny) E69 3 470 1 2021 Porsanger Troms og Finnmark
Skogafjellstunnelen[49] E39 1 400 2 2021 Os Vestland
Sandslikrysset kulvert[51][52] Rv580 75 2 2021 Bergen Vestland
Haramsfjordtunnelen (Nordøyvegen)[53][54][55] Fv659 3 500 1 2023 Haram Møre og Romsdal >40
Nogvafjordtunnelen (Nordøyvegen)[53][54][55] Fv659 5 730 1 2023 Haram Møre og Romsdal >60
Fjørtoftfjordtunnelen (Nordøyvegen)[53][54][55] Fv659 3 680 1 2023 Haram/Sandøy Møre og Romsdal >40
Burbergtunnelen (Nordøyvegen)[53][54][55] Fv659 170 1 2023 Haram Møre og Romsdal
Boknafjordtunnelen (Rogfast) E39 26 700 2 2025 Randaberg/Bokn Rogaland 392
Kvitsøytunnelen (Rogfast) Fv521 4 100 1 2025 Kvitsøy Rogaland 250

Planlagte og foreslåtte tunnelerRediger

Navn Strekning Lengde (m) Antall løp Mulig åpning Kommune Fylke muh. (Undersjøisk)
Nyborgtunnelen[56] E39 Bergen Vestland
Klovholtvegen miljøtunnel[57] Riksvei 36 1 2018[trenger oppdatering] Skien Vestfold og Telemark
Granklev miljøtunnel[57] Riksvei 36 1 2018[trenger oppdatering] Skien Vestfold og Telemark
Rugtvedttunnelen[58] E18 122 2 2018[trenger oppdatering] Bamble Vestfold og Telemark
Vardåstunnelen[58] E18 70 2 2018[trenger oppdatering] Bamble Vestfold og Telemark
Langrønningtunnelen[58] E18 60 2 2018[trenger oppdatering] Bamble Vestfold og Telemark
Espedal-Frafjordtunnelen (Ryfast)[59] 5 100 2019 Gjesdal/Sandnes Rogaland ≈150[60]
Våvatntunnelen[16] Fv714 1 2019 Orkland Trøndelag
Bytunnel Molde[61] E39 1 2020 Molde Møre og Romsdal
Kokstadtunnelen (Ringvei Vest) 1 600 2020 Bergen Vestland
Langfjordtunnelen[62] Fv64 1 2020 Molde/Rauma Møre og Romsdal ≈200[63]
Kovestadtunnelen (Dagslet–Linnes)[64] E134 2200 2 2021 Lier Viken
Langsundforbindelsen[65] Fv863 2 900 1 2022 Karlsøy Troms og Finnmark
Forbordsfjellet tunnel[66] E6 7 600 2 2022 Stjørdal Trøndelag
Vangtunnelen[66] E6 1 900 2 2022 Stjørdal Trøndelag
Drotningsviktunnelen[67] Rv55 1 970 2 2022 Bergen Vestland
Kolltveittunnelen (utvidelse)[67] Rv55 966 2 2022 Øygarden Vestland
Straumetunnelen[67] Rv55 858 2 2022 Øygarden Vestland
Knarrvikatunnelen[67] Rv55 731 2 2022 Øygarden Vestland
Romarheimtunnelen[68] E39 6000 1 2023 Alver Vestland
Eikefettunnelen (utvidelse)[68] E39 1 2023 Alver Vestland
Mettevolltunnelen[69] E6 Troms og Finnmark
Kvænangsfjelltunnelen[69] E6 Troms og Finnmark
Rakkenestunnelen[69] E6 Troms og Finnmark
Hidratunnelen[70] Fv469 3 200 1 Flekkefjord Agder 125
tunnel ved Trofors E6 1 500 Grane Nordland
Tønjum – Ljøsne[71] E16 5 500 1 Lærdal Vestland
Trollheimstunnelen Rv70? 1 bygges ikke Sunndal/Surnadal Møre og Romsdal
Moss-Horten Rv 19 16 000 2 Horten/Moss Vestfold og Telemark/Viken 325
Møreaksen under Tautra[72] E39 13 000 2 Molde/Vestnes Møre og Romsdal 330
Ullsfjordforbindelsen gjennom Nakkefjellet Fv91 4 200 1 Tromsø Troms og Finnmark
Selbjørnsfjordtunnelen (Hordfast) E39 8 500 1 Austevoll/Fitjar Vestland 360
Korsfjordtunnelen (Hordfast) E39 8 800 Austevoll/Øygarden Vestland 390
Hjellestadtunnelen (Hordfast) Bergen Vestland
Storebøtunnelen (Hordfast) Austevoll Vestland
Loddotunnelen (Hordfast) Austevoll Vestland
Uggdalseidtunnelen (Hordfast) Tysnes Vestland
Ostunnelen (Hordfast) Bjørnafjorden Vestland
Møshovdatunnelen (Hordfast) Bjørnafjorden Vestland
Sævareidtunnelen (Hordfast) E39 4 000 Bjørnafjorden Vestland
Sollihøgdatunnelen[73] E16 3 370 2 2024 Hole/Bærum Viken/Viken
Bukkesteinshøgdatunnelen[73] E16 790 2 2024 Bærum Viken
tunnel ved Kroksund E16 3 200 2 2026 Ringerike Viken
tunnel ved Homledal E16 3 200 2 2026 Ringerike Viken
Øye–Eidsbru (Hagaberget)[74] E16 2 000 1 Vang Innlandet
Kvamskleiva[75][76] E16 1 800 1 Vang Innlandet
Arnatunnelen[77] E16 8 000 Bergen Vestland
Mindetunnelen E39 2 700 Bergen Vestland
Nordnestunnelen Bergen Vestland
Skansentunnelen Fv 585 Bergen Vestland
Fedjefast 6 100 Fedje Vestland 240
Jøsenfast Rv13 Hjelmeland Rogaland >1
Hardangertunnelen (Kvamskogtunnelen) Rv 7 12 000 1 Samnanger/Kvam Vestland
Hardangerviddatunnelen Rv 7 15 000 1 Hol/Eidfjord Viken/Vestland
Sognefjelltunnelen[78][79] 24 000 Lom/Luster Innlandet/Vestland
Årdal-Fortun[79] 20 000 Årdal/Luster Vestland
Halsafjordtunnelen[80][81] E39 12 000 Tingvoll/Heim Møre og Romsdal/Trøndelag 360
Rypefjordtunnelen[82] Rv94 1 Hammerfest Troms og Finnmark
Salentunnelen[82] Rv94 1 Hammerfest Troms og Finnmark
Fuglenestunnelen[82] Rv94 1 Hammerfest Troms og Finnmark
Korsmyrdal tunnel[83][84] Fv63 4 200 1 Stranda/Fjord Møre og Romsdal
Ågotthammaren tunnel[84] Fv191 1 Nesset Møre og Romsdal
Merkingsgylet tunnel[84] Fv41 1 Ørsta Møre og Romsdal
St. Olavsspranget[84] Fv715 1 Trondheim Trøndelag
Værfjorden[84] Fv14 1 Åfjord Trøndelag
Svanabekken[84] Fv6318 1 Åfjord Trøndelag
Langnesberga[84] E6 1 Snåsa Trøndelag
Festningssvingen[84] Fv72 1 Verdal Trøndelag
Ulvsvågskaret tunnel[85] E6 1 Hamarøy Nordland
Lyngværtunnelen[86] E10 2000 1 Vågan Nordland
Kanstadbotn – Fiskfjord[87] E10 6000 1 Lødingen Nordland
Øst for Fiskfjord[87] E10 3000 1 Tjeldsund Troms og Finnmark
Forlenging/sammenslåing av
Oppljostunnelen og Grasdalstunnelen[88]
Rv15 9000 1 Stryn Vestland
Tunnel ved Fagernes[89] E16 1 Fagernes Innlandet
Hogsnesåstunnelen[90] Fv303 1000 1 Tønsberg Vestfold og Telemark
Kjos–Møvig[91] Fv457 1 Kristiansand Agder
Liafjelltunnelen[92] Fv17 1990 1 2019 Lurøy Nordland
Bakliholtantunnelen Fv17 360 1 2019 Lurøy Nordland
Volda–Furene[93] E39 3500 1 Volda/Ørsta Møre og Romsdal
Utviktunnelen (Utvikfjellet) E39 1 Stryn/Gloppen Vestland
Nustadtunnelen[94] Fv252 500 1 Bamble Vestfold og Telemark
Byåstunnelen[95] 2000 Trondheim Trøndelag
Miljøtunnel Johan Tillers vei[95] 500 Trondheim Trøndelag
Tyholttunnelen[95] Trondheim Trøndelag
SaudaEtne[96] 11000 1 Sauda/Etne Vestland/Rogaland
Røatunnelen[97] Fv168 680 (1000) 2 Oslo Oslo
Årdalstunnelen[98] Rv13 4500 1 Hjelmeland Rogaland
Vikafjelltunnelen[99] Rv13 15000 1 Vik/Voss Vestland/Vestland
Bagn–Klosbøle[100] E16 4300 1 Sør-Aurdal/Nord-Aurdal Innlandet
Tasta kulvert[101] E39 470 2 Stavanger Rogaland
Finnsnes tunnel[102] Fv86 ? 1 Lenvik Troms og Finnmark
Borgundfjordtunnelen (Bytunnelen)[103] ? 5200 ? Ålesund/Sula Møre og Romsdal ≈120[104]
Veddemarktunnelen[105] ? 1500 ? Sula Møre og Romsdal
Hamnsundsambandet[106] ? ? ? Ålesund/(Giske) Møre og Romsdal ≈200[107]
Mundheimstunnelen[108] Fv48 ? ? Kvam Vestland
Navelsakerstranda[109] Fv664 ? ? Stad Vestland
Otterdalsstranda[109] Fv664 ? ? Volda Møre og Romsdal
Kveldsvika[110] Fv213 ? ? Larvik Vestfold og Telemark
Filipstadtunnelen[111] E18 ? ? Oslo Oslo
Hadselfjordtunnelen[112] Fylkesvei 82 ? ? Hadsel/Vågan Nordland ≈200
Tysfjordstunnelen[113] E6 13000? Tysfjord Nordland 350-400 hvis ikke bruer bygges[114]
Dyranuttunnelen[115] Rv7 6250 Eidfjord Vestland
Breivika-Lerstad E136 2 600 Ålesund Møre og Romsdal
Skiri-Monge E136 2 700 Rauma Møre og Romsdal
Manglerudtunnelen[116] E6 Oslo Oslo
forbi Lundamo E6 4 700 Melhus Trøndelag
Blåfjelltunnelen[117] E18 350 2 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Bjønnåstunnelen[117] E18 2 300 2 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Preståstunnelen[117] E18 2 900 2 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Brattåstunnelen[117] E18 400 2 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Steinbrekkatunnelen[117] E18 180 2 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Vågå-Dovre[118] 10 000 Vågå/Dovre Innlandet
*Tunnelen har ikke fått endelig navn.

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

  1. ^ https://www.vegvesen.no/vegkart
  2. ^ https://www.google.no/maps/
  3. ^ Vegvesen.no: E6 Storsandnes - Langnesbukt
  4. ^ Gryllefjordbrua til Implenia[død lenke]
  5. ^ «E16 Bagn-Bjørgo». Statens vegvesen. 
  6. ^ a b Vegvesen.no: Fakta om fv. 78 Holand - Brattlia[død lenke]
  7. ^ «Denne vil gjøre Oslo-turen lettere». www.ringblad.no (norsk). 5. mars 2012. 
  8. ^ 59°54′42″N 6°10′10″Ø
  9. ^ 59°55′15″N 6°11′22″Ø
  10. ^ «Hunstadmoen-Thallekrysset». Statens vegvesen. 
  11. ^ «Vil ha forslag til tunnelnamn». www.firdaposten.no (norsk). 29. januar 2010. 
  12. ^ a b c d E39 Kvivsvegen Arkivert 15. desember 2013 hos Wayback Machine.
  13. ^ a b Vegvesen.no: Opna Fyrdsbergtunnelen Arkivert 15. desember 2013 hos Wayback Machine.
  14. ^ a b Vegvesen.no: Ny E134 Skjoldavik–Solheim
  15. ^ «E136 Dølsteinfonna og Fantebrauta, rassikring - Prosjektbeskrivelse». Statens vegvesen. 
  16. ^ a b c Vegvesen.no: Oversiktskart
  17. ^ Vegvesen.no: E10 Solbjørnneset-Hamnøy Arkivert 30. oktober 2013 hos Wayback Machine.
  18. ^ a b c d E18 Sky-Langangen/Prosjektbeskrivelse Arkivert 10. mai 2009 hos Wayback Machine. Statens vegvesen
  19. ^ «Rv. 36 Slåttekås–Årnes». Statens vegvesen. 
  20. ^ «Fv. 32 Gimlevegen-Augestadvegen (Lilleelvkrysset)». Statens vegvesen. 
  21. ^ Vegvesen.no: E39 Astad-Høgset Arkivert 16. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  22. ^ Vegvesen.no: Jondalstunnelen Arkivert 6. juli 2014 hos Wayback Machine.
  23. ^ «Rv. 77 Tjernfjellet». Statens vegvesen. 
  24. ^ a b Vegvesen.no: Rv510 Solasplitten Arkivert 6. juli 2014 hos Wayback Machine.
  25. ^ «Tunnel og bruer har fått navn». Statens vegvesen. 2. september 2015. 
  26. ^ a b Vegvesen.no: Reguleringsplan Rv. 46 SANDSFJORD BRU Arkivert 8. desember 2015 hos Wayback Machine.
  27. ^ Mrfylke.no: Leiratunnelen
  28. ^ a b Vegvesen.no: Ring 3 Arkivert 29. august 2012 hos Wayback Machine.
  29. ^ Veidekke: Lørentunnelen Arkivert 17. oktober 2013 hos Wayback Machine.
  30. ^ «E6 Indre Nordnes–Skardalen». Statens vegvesen. 
  31. ^ Vegvesen.no: E39 Torvund - Teigen Arkivert 16. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  32. ^ a b «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 30. mai 2012. Besøkt 2. november 2012. 
  33. ^ a b «E6 Hålogalandsbrua». Statens vegvesen. 
  34. ^ «Fv. 609 /fv. 57 Dalsfjordsambandet - Framdrift». Statens vegvesen. 
  35. ^ a b Vegen og Vi nr.6, 2012
  36. ^ a b Seehusen, Joachim (13. september 2012). «Her kommer verdens lengste tunnel under sjøen». Tu.no (norsk). 
  37. ^ «Bildeserie: Den nye rasteplassen på E18». www.op.no (norsk). 20. mars 2012. 
  38. ^ Vegvesen.no:Rv. 13 Vatne–Skreppeneset Arkivert 20. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  39. ^ «E6 Langslett–Sørkjosen». Statens vegvesen. 
  40. ^ «E105 Hesseng–Storskog». Statens vegvesen. 
  41. ^ Vegvesen.no: Investeringsplan
  42. ^ «Vegvesen.no: E6 Øyer-Tretten». Arkivert fra originalen 20. oktober 2012. Besøkt 23. juli 2012. 
  43. ^ «1000 meter tunnel feiret med kake». Veier24.no (norsk). 6. juli 2017. 
  44. ^ a b c «E134 Damåsen–Saggrenda». Statens vegvesen. 
  45. ^ «E39 Eiganestunnelen». Statens vegvesen. 
  46. ^ «Gjennomslag i Mjønestunnelen». Statens vegvesen. 13. september 2018. 
  47. ^ «I gang med å sprenge Herfjordtunnelen». Statens vegvesen. 23. mars 2018. 
  48. ^ «Gjennomslag i Strømnestunnelen». Statens vegvesen. 20. september 2018. Besøkt 24. juni 2019. 
  49. ^ a b c d «E39 Svegatjørn–Rådal». Statens vegvesen. 
  50. ^ Bruarøy, Kjetil Vasby (23. november 2012). «Kva skal tunnelane heita?». midtsiden. 
  51. ^ «Utbyggingsavtale Sandslikrysset». Bergen kommune (norsk). Besøkt 7. april 2018. 
  52. ^ Miljøløftet oppgraderer rv. 580 Sandslikrysset - Informasjon til beboere og næringsdrivende i området.
  53. ^ a b c d Nergaard, Lasse Tomren / Richard (27. august 2012). «Jublet for enstemmig ja til Nordøyvegen». rbnett.no. 
  54. ^ a b c d «Fv. 659 Nordøyvegen». Statens vegvesen. 
  55. ^ a b c d Korsnes, Malin Kjellstadli (11. desember 2018). «Fylkestinget sa ja til Nordøyvegen». NRK (norsk nynorsk). 
  56. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 21. oktober 2014. Besøkt 17. oktober 2014. 
  57. ^ a b Planbeskrivelse, Reguleringsplan for Rv 36 Skyggestein – Skjelbredstrand
  58. ^ a b c E18 Langangen Dørdal
  59. ^ Bøe, Gunnar (27. august 2008). «Espedal-Frafjord-tunnelen ikke skrinlagt». Aftenbladet (norsk). 
  60. ^ https://kart.gulesider.no/?c=58.891810,6.075268&z=15&l=nautical
  61. ^ «Bypakke Molde». Statens vegvesen. 
  62. ^ «Vegvesen.no: Faksimile fra NRK». Arkivert fra originalen 29. juni 2015. Besøkt 26. august 2012. 
  63. ^ [1]
  64. ^ Vegvesen.no: Rv23 Dagslet–Linnes Arkivert 28. september 2013 hos Wayback Machine.
  65. ^ «Fv. 863 Langsundforbindelsen». Statens vegvesen. 
  66. ^ a b Svaan, Terje (27. mai 2015). «Vil bygge 7,6 km lang tunnel på E6». adressa.no. 
  67. ^ a b c d Vegvesen.no: Fastlandssambandet Sotra–Bergen
  68. ^ a b «E39 Eikefet–Romarheim». Statens vegvesen. 
  69. ^ a b c «Reguleringsplan E6 Kvanangsfjellet». Statens vegvesen. 
  70. ^ «Vegvesen: Hidra landfast». Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 26. august 2012. 
  71. ^ «Blir lang tunnel Tønjum-Ljøsne». Statens vegvesen (norsk nynorsk). 12. desember 2013. 
  72. ^ Regjeringen.no: KVU: E39 Ålesund-Bergsøya
  73. ^ a b Vegvesen.no: Reguleringsplan, forprosjekt
  74. ^ «E16 Øye–Eidsbru». Statens vegvesen. 
  75. ^ «E16 Kvamskleiva». Statens vegvesen. 
  76. ^ Vegvesen.no: Planbeskrivelse (pdf)
  77. ^ Vegvesen.no: Arnatunnelen Arkivert 20. august 2014 hos Wayback Machine.
  78. ^ Skovro, Tone Lin Støfring (16. august 2012). «Oppland vil også jobbe for tunnel». NRK. 
  79. ^ a b Lillesvangstu, Tone Merete (1. desember 2011). «Vil ha tunnel under Sognefjellet». NRK. 
  80. ^ «NHO vil ha tunnel». www.tk.no (norsk). 31. januar 2012. 
  81. ^ «Fylkestinget vil ha tunnel under Halsafjorden». www.tk.no (norsk). 17. april 2012. 
  82. ^ a b c «Rv. 94 Hammerfest». Statens vegvesen. 
  83. ^ Radio Storfjord: Tunnelplanar for Eidsvatnet-Korsmyra[død lenke]
  84. ^ a b c d e f g h Vegvesen.no: Rassikringsplan for riks- og fylkesveger Region midt
  85. ^ KVU E6 Mørsvikbotn - Ballangen
  86. ^ «E10 Fiskebøl–Å (KVU)». Statens vegvesen. 
  87. ^ a b KVU E10 Evenes - Sortland
  88. ^ KVU Rv. 15 Strynefjellet (konsept B3)
  89. ^ KVU E16 Bjørgo - Øye
  90. ^ Vegvesen.no: Fv303 Hogsnesbakken Arkivert 17. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  91. ^ Vegvesen.no: Fv. 457 Kjos–Møvig Arkivert 17. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  92. ^ «Fv. 17 Liafjellet–Olvikvatnet». Statens vegvesen. 
  93. ^ «E39 Volda-Furene». Statens vegvesen. 
  94. ^ Telemark fylkeskommune: Fylkesvegplan 2011-2019
  95. ^ a b c Miljøpakken, Trondheim Arkivert 5. november 2012 hos Wayback Machine.
  96. ^ «Samles om tunnelprosjekt». www.h-avis.no (norsk). 6. juni 2012. 
  97. ^ Statens vegvesen: Konsekvensutredning Røatunnelen
  98. ^ Jøssang, Tor Inge (20. november 2012). «Magnhild kan ha funnet halv milliard til Årdalstunnelen». Aftenbladet (norsk). 
  99. ^ Bremnes, Frank (14. april 2011). «Vil ha tunnel gjennom Vikafjellet». NRK. 
  100. ^ Vegvesen.no: Forslag til reguleringsplan
  101. ^ «E39 Smiene–Harestad». Statens vegvesen. 
  102. ^ Vegvesen.no: Fv. 86 Finnsnes tunnel Arkivert 28. september 2013 hos Wayback Machine.
  103. ^ Vatne, Bjørn (11. november 2013). «Overraskende tunnel-nei fra Vegvesenet». smp.no (norsk nynorsk). 
  104. ^ https://kart.gulesider.no/?c=62.453609,6.158481&z=15&l=nautical
  105. ^ Konsekvensutredning; Måseide - Vedde - Gåseid Arkivert 13. november 2013 hos Wayback Machine.
  106. ^ www.hamnsundsambandet.com
  107. ^ https://kart.gulesider.no/?c=62.518577,6.259890&z=14&l=nautical
  108. ^ Prioriteringsliste for skredpunkt på fylkesvegar i Hordaland 2011 Arkivert 15. desember 2013 hos Wayback Machine.
  109. ^ a b Prioriteringsliste for skredpunkt på fylkesvegar i Sogn og Fjordane 2011 Arkivert 15. desember 2013 hos Wayback Machine.
  110. ^ «Regional skredsikringsplan, Regin Sør». Statens vegvesen. 30. november 2011. Arkivert fra originalen 15. desember 2013. 
  111. ^ Byggeindustrien (15. januar 2015). «Filipstadtunnelen vil koste 2,5 milliarder». Bygg.no - Byggeindustrien. 
  112. ^ «Regjeringen vil ha tunnel fra Lofoten til Vesterålen». Nettavisen (norsk). 1. august 2015. 
  113. ^ Konseptvalgutredning E6 Mørsvikbotn - Ballangen
  114. ^ https://kart.gulesider.no/?c=68.019525,16.213417&z=14&l=nautical
  115. ^ «Anbefaler ny tunnel til to milliarder kroner mot Hardangervidden». www.vest24.no (norsk). 27. oktober 2015. 
  116. ^ «E6 Oslo øst». Statens vegvesen. 
  117. ^ a b c d e Nye Veier: Detaljreguleringsplan, E18 Langangen – Rugtvedt Arkivert 2018-04-13, hos Wayback Machine.
  118. ^ «Tunnel Vågå - Dovre». www.norddalen.no (norsk). 21. mars 2015.