Åpne hovedmenyen

Liste over stortingsrepresentanter 1854–1856

Wikimedia-listeartikkel

Liste over alle stortingsrepresentanter i perioden 1854 til 1856. Listen omfatter alle som ble valgt til Stortinget. Totalt var det 107 representanter fra 41 valgkretser; 67 representanter fra 17 landkretser (amt) og 40 representanter fra 24 bykretser.

LandkretserRediger

Smaalenenes AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Sogneprest Martin Hannestad
Gaardbruker Olai Pedersen Wiig
Gaardbruker Lars Andersen Humlekjær
Gaardbruker Tollef Olsen Lund

Akershus AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Redaktør og aviseier Adolf Bredo Stabell
Gaardbruker Ole Christensen Walstad
Gaardbruker Jacob Hansen Hoelstad
Gaardbruker Hans Grimelund

KristianiaRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Professor Anton Martin Schweigaard
Assessor Ulrik Anton Motzfeldt
Ekspeditionschef Ketil Johnsen Melsted Motzfeldt
Overlærer Ludvig Kristensen Daa

Hedemarkens AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Gaardbruker Christen Larsen Arneberg
Sogneprest Haagen Ludvig Bergh
Underretsprokurator Mikael Heggelund Kildal
Kirkesanger, lærer, gaardbruker Jacob Tollefsen Dieseth

Kristians AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Gaardbruker Arne Hansen Baggerud
Provst Niels Christian Nissen
Lensmand, fabrikkeier Ole Hovelsen Mustad
Gaardbruker John Johnsen Harildstad

Buskeruds AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Gaardbruker Christian Nielsen Hervig
Gaardbruker Morten Ludvig Sundt
Gaardbruker Torkild Olsen Bjøre
Klokker Nils Nilsen Hilsen

Jarlsberg og Larviks amtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Sogneprest Georg Prahl Harbitz
Kapteinløitnant, tøimester, konsulent marinedep. Henrik Steffens Hagerup
Gaardbruker Peder Martinsen Fadum
Underrettssakfører, gaardbruker, skibsreder Magnus Hesselberg

Bratsberg AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Amtmand Hans Jørgen Christian Aall
Gaardbruker Tormod Knudsen (Borgjordet)
Foged Frederik Charlow Sophus Borchsenius
Gaardbruker, lensmand Aasmund Larsen Grave

Nedenes og Raabygdelagets AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Kirkesanger og lærer. Lensmand Nils Nilsen Enge
Gaardbruker Halvor Torjussen Skjerkholt
Sogneprest Iver Anton Rummelhoff

Lister og Mandals AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Lærer og kirkesanger Søren Pedersen Jaabæk
Kirkesanger og lærer, gaardbruker Aanen Olsen Bergsager
Lærer Simon Pedersen Lie
Sogneprest Ulrik Bugge

Stavanger AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Gaardbruker, kirkesanger, lærer Ole Gabriel Gabrielsen Ueland
Sogneprest Hans Jensen Blom
Gaardbruker, veiispektør, lensmand Ingebret Svendsen Mossige
Gaardbruker Lars Olsen Kolbenstvedt

Søndre Bergenhus AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Gaardbruker, kst. lensmand Johannes Olsen Veseth
Sogneprest Niels Koren
Forfatter Wollert Konow
Lærer, kirkesanger, gaardbruker Haldor Pedersen Helland

Nordre Bergenhus AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Sogneprest Harald Ulrik Sverdrup
Gaardbruker Erik Martinussen Løken
Kaptein Christian Gottfried Reinhardt
Kirkesanger og lærer Mons Andersen Askevold

Romsdals AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Gaardbruker, boktrykker Mauritz Andreas Rasmussen Aarflot
Lensmand, gaardbruker Jon Gundersson Neergaard
Kirkesanger og lærer Elias Arnesen Grønningsæther
Gaardbruker Søren Jørgensen Aandahl

Søndre Trondhjems AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Kjøbmand Johan Richard Krogness
Gaardbruker Ingebrigt Haldorsen Sæther
Overstiger Knud Olsen
Gaardbruker Ole Ingebrigtsen Soelberg

Nordre Trondhjems AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Lensmand Peder Strand Rygh
Res. kapellan Sivert Andreas Fergstad
Lærer, gaardbruker Jacob Staalesen Velde
Kirkesanger, lærer Johannes Tørrissen Worum

Nordlands AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Amtmand Nils Weyer Arveschoug
Handelsmand, gaardbruker Adolph Christian Wetlesen
Kirkesanger og lærer Johan Augustinussen Fraværende fra 15. mai[1]
Sogneprest, provst Agathon Bartholomæus Hansteen
Lensmand Jesper Andreas Arctander Suppleant, møtte for Augustinussen fra 3. august[1]

Finmarkens AmtRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Læge Ove Guldberg Høegh
Sorenskriver Frederik Wexels Heyerdahl
Lensmand Ole Peter Schjølberg
Sogneprest Christian Sommerfelt

BykretserRediger

FredrikshaldRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Bestyrer Ludvig Michael Glückstad
Byfoged Even Saxlund

SarpsborgRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Byfoged, politimester, postmester Georg Pettersen

FredriksstadRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Byfoged og byskriver Johannes H. Berg

Moss og DrøbakRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Amtmand Christian Birch-Reichenwald

Lillehammer og HamarRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Rektor Ulrik Frederik Lange

KristianiaRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Fhv. ekspedisjonschef Ketil Motzfeldt
Professor Anton Martin Schweigaard
Høiesterettsassessor Ulrik Anton Motzfeldt
Overlærer Ludvig Kristensen Daa

DrammenRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Underretssprokurator John Collett Postumus Elieson
Kjøbmand, trælasthandler, skibsreder, fabrikeier Jacob Krog Borch
Rektor Frederik Messel Olsen

KongsbergRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Sogneprest Søren Wilhelm Thorne

Tønsberg og HolmestrandRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Kjøbmand Johan Henrik Dietrichs

Larvik og SandefjordRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Underrettssakfører Johan Sverdrup

BrevikRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Toldkasserer Johan Peder Basberg

PorsgrundRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Handelsmand Peter Johan Boyesen

SkienRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Journalist Herman Bagger

KragerøRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Kjøbmand, skibsreder Hans Biørn Wenneberg

ØsterrisørRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Underrettssakfører, forfatter Rolf Olsen

Arendal og GrimstadRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Toldkasserer Otto Vincent Lange

KristiansandRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Assessor Oluf Steen Julius Berner
Biskop Jacob von der Lippe
Kjøbmand Anton Carl Hartmann

FlekkefjordRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Kjøbmand Nils Elias Børresen

Stavanger byRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Byfoged og byskriver Halvor Olaus Christensen
Kjøbmand Johan Christian Johnsen
Snekkermester Hans Bernt Myhre

BergenRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Kjøbmand Herman von Tangen
Stiftsamtmand Jens Schydtz
Kjøbmand Jørgen Breder Faye
Auditør Paul Meyer Smit

Aalesund og MoldeRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Underretsprokurator Andreas Mathias Sanne

KristiansundRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Kjøbmand Hans Herluf Dahl

Trondhjem og LevangerRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Byfoged Hans Gerhard Colbjørnsen Meldahl
Godseier, skibsreder, børskimmisær Jens Nicolai Jenssen
Politimester Samuel Severin Bætzmann
Res.kapellan Christian Petersen

Tromsø og HammerfestRediger

Navn Kommentarer/Suppleanter
Underretssprokurator Martinus Nissen Dreier

ReferanserRediger

  1. ^ a b Lindstøl s. 266

KilderRediger

"(En del av) De data som er benyttet i denne publikasjonen er hentet fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjenestes Politikerarkiv. NSD er ikke ansvarlig for hverken analysen av dataene, eller for de tolkninger som her er gjort."