Liste over marskalker av Sejm 1548–1793

For marskalker av Sejm senere, se artikkelen: Liste over marskalker av Sejm etter 1809

Marskalk av Sejm var leder for underhuset i Polens nasjonalforsamling.

Kongedømmet PolenRediger

Navn Embetstid
Sejmens marskalker
Jan Sierakowski 31. oktober 1548–12. desember 1548
Mikołaj Sienicki 15. mai 1550–26. juli 1550
Rafał Leszczyński 2. februar 1552–11. april 1552
Mikołaj Sienicki 1. februar 1553–29. mars 1553
22. april 1555–15. juni 1555
6. desember 1556–14. januar 1557
5. desember 1558 - 8. februar 1559
Rafał Leszczyński 30. november 1562–25. mars 1563
Mikołaj Sienicki 22. november 1563–1. april 1564
24. juni 1564–2. august 1564
18. januar 1565–14. april 1565
Stanisław Sędziwój Czarnkowski 10. januar 1569–12. august 1569

Det polsk-litauiske samveldeRediger

Navn Embetstid
Sejmens marskalker
Stanislaw Szafraniec 29. april 1570–11. juli 1570
Mikołaj Grzybowski 12. mars 1572–28. mai 1572
Jan Firlej 5. april 1573–20. mai 1573
Wacław Agrippa 22. februar 1574–2. april 1574
Stanisław Szafraniec 30. august 1574–13. september 1574
Rafał Przyjemski 13. september 1574–18. september 1574
Mikołaj Sienicki 7. november 1575–15. desember 1575
Andrzej Firlej 31. mars 1576–29. mai 1576
Stanisław Przyjemski 22. januar 1581–8. mars 1581
Lew Sapieha 4. oktober 1582–25. november 1582
Stanislaw Pękosławski 15. januar 1585–28. februar 1585
Stanisław Uchański 2. februar 1587–mars 1587
Kasper Dembiński 30. juni 1587–19. august 1587
Paul Orzechowski
Jan Gajewski 10. desember 1587–20. januar 1588
Dymitr Chalecki 6. mars 1589–23. april 1589
Hieronim Gostomski 8. mars 1590–21. april 1590
Jan Izdbiński-Rusiecki 2. desember 1590–15. januar 1591
Jan Dominikowicz Pac 7. september 1592–19. oktober 1592
Mikołaj Daniłowicz 4. mai 1593–15. juni 1593
Stanisław Sasin Karśnicki 6. februar 1595–21. mars 1595
Piotr Myszkowski 26. mars 1596–13. mai 1596
10. februar 1597–25. mars 1597
Florian Gomoliński 8. mars 1598–13. april 1598
Jan Szujski 9. februar 1600–21. mars 1600
Jan Zbigniew Ossoliński 7. januar 1601–13. mars 1601
Feliks Kryski 4. februar 1603–5. mars 1603
Stanislaw Białłozor 20. januar 1605–3. mars 1605
Stanisław Ryszkowski 7. mars 1606–18. april 1606
Mikołaj Mieliński 7. mai 1607–16. juni 1607
Krzysztof Wiesiołowski 15. januar 1609–26. februar 1609
Jan Swoszowski 26. september 1611–9. november 1611
Maksymilian Przerębski 28. februar 1613–2. april 1613
Aleksander Korwin Gosiewski 3. desember 1613–24. desember 1613
Jan Świętosławski 12. februar 1615–27. mars 1615
Jakub Szczawiński 26. april 1616–7. juni 1616
Krzysztof Wiesiołowski 13. februar 1618–mars 1618
Jan Świętosławski Februar 1619–mars 1619
Jakub Szczawiński 3. november 1620–11. desember 1620
Jan Drucki-Sokoliński 23. august 1621–september 1621
Jakub Sobieski 24. januar 1623–5. mars 1623
Jan Łowicki 11 februar 1624–mars 1624
Jan Drucki-Sokoliński 7. januar 1625–mars 1625
Jakub Sobieski 27. januar 1626–10. mars 1626
Marcin Żegocki 10. november 1626–29. november 1626
Aleksander Chalecki 12. oktober 1627–24. november 1627
Jakub Sobeski 27. juni 1628–18. juli 1628
Maciej Maniecki 9. januar 1629–20. februar 1629
Stefan Pac 13. november 1629–28. november 1629
Jerzy Ossoliński 29. januar 1631–mars 1631
Marcin Żegocki 11. mars 1632–3. april 1632
Krzysztof Radziwiłł 22. juni 1632–17. juli 1632
Jakub Sobeski 24. september 1632–15. november 1632
Mikołaj Ostroróg 8. februar 1633–17. mars 1633
Gedeon Michał Tryzna 19. juli 1634–1. august 1634
Jerzy Ossoliński 31. januar 1635–17. mars 1635
Mikołaj Łopacki 21. november 1635–9. desember 1635
Kazimierz Lew Sapyeha 20. januar 1637–4. mars 1637
Jan Stanisław Jabłonowski 3. juni 1637–18. juni 1637
Łukasz Opaliński den yngre 10. mars 1638–1. mai 1638
Władysław Kierdej 5. oktober 1639–16. november 1639
Jan Stanisław Jabłonowski 19. april 1640–1. juni 1640
Bogusław Leszczyński 20. august 1641–4. oktober 1641
Krzysztof Kieżgajło Zawisza 11. februar 1642–26. februar 1642
Jerzy Sebastian Lubomirski 1. februar 1643–29. mars 1643
Hieronim Radziejowski 13. februar 1645–27. mars 1645
Jan Mikołaj Stankiewicz 25. oktober 1646–7. desember 1646
Stanisław Sarbiewski 2. mai 1647–27. mai 1647
Bogusław Leszczyński 16. juli 1648–1. august 1648
Filip Kazimierz Obuchowicz 6. oktober 1648–19. november 1648
Franciszek Dubrawski 19. januar 1649–14. februar 1649
Bogusław Leszczyński 22. november 1649–13. januar 1650
Wincenty Korwin Gosiewski 21. november 1650–24. desember 1650
Andrzej Maksymilian Fredro 26. januar 1652–11. mars 1652
Aleksander Sielski 23. juli 1652–17. august 1652
Krzysztof Zygmunt Pac 24. mars 1653–7. april 1653
Franciszek Dubrawski 11. februar 1654–28. mars 1654
Krzysztof Grzymułtowski 9. juni 1654–20. juli 1654
Jan Kazimierz Umiastowski 19. mai 1655–20. juni 1655
Władysław Lubowiecki 10. juli 1658–30. august 1658
Jan Krzysztof Gniński 22. mars 1659–2. mai 1659
Michał Kazimierz Radziwiłł 2. mai 1661–18. juli 1661
Jan Wielopolski 20. februar 1662–1. mai 1662
Jan Krzysztof Gniński 26. november 1664–7. januar 1665
Jan Antoni Chrapowicki 12. mars 1665–28. mars 1665
Jan Odrowąż Pieniążek 17. mars 1666–4. mai 1666
Marcin Oborski 9. november 1666–23. desember 1666
Andrzej Kotowicz 7. mars 1667–18. april 1667
Jan Karol Czartoryski 24. januar 1668–7. mars 1668
Stefan Sarnowski 27. august 1668–16. september 1668
Jan Antoni Chrapowicki 5. november 1668–6. desember 1668
Felix Kazimierz Potocki 2. mai 1669–19. juni 1669
Andrzej Krzycki 1. oktober 1669–12. november 1669
Jan Kazimierz Kierdej 5. mars 1670–26. mars 1670
Stanisław Herakliusz Lubomirski 9. september 1670–31. oktober 1670
Marcin Oborski 26. januar 1672–14. mars 1672
Michał Leon Sokoliński 18. mai 1672–30. juni 1672
Stefan Czarniecki 4. januar 1673–8. april 1673
Franciszek Bieliński 15. januar 1674–22. februar 1674
Benedykt Paweł Sapieha 20. april 1674–9. juni 1674
Mikołaj Hieronim Sieniawski 2. februar 1676–14. mars 1676
Władysław Michał Skoraszewski 14. januar 1677–26. april 1677
Franciszek Stefan Sapieha 15. desember 1678–4. april 1679
Hieronim Augustyn Lubomirski 10. januar 1681–21. mai 1681
Rafał Leszczyński 27. januar 1683–10. mars 1683
Andrzej Kazimierz Giełgud 16. februar 1685–31. mai 1685
27. januar 1688–5. mars 1688
Stanisław Antoni Szczuka 17. november 1688–1. april 1689
Tomasz Działyński 16. januar 1690–6. mai 1690
Andrzej Kazimierz Kryszpin-Kirszensztein 9. januar 1693–11. februar 1693
22. desember 1693
12. januar 1695–24. mars 1695
Stefan Kazimierz Humiecki 29. august 1696–28. september 1696
Kazimierz Ludwik Bieliński 15. mai 1697–28. juni 1697
Krzysztof Stanisław Zawisza 17. september 1697–1. oktober 1697
16. april 1698–28. april 1698
Stanisław Antoni Szczuka 16. juni 1699–30. juli 1699
Jan Szembek 22. desember 1701–6. februar 1702
Michał Serwacy Wiśniowiecki 11. juni 1703–19. juli 1703
Stanisław Ernest Denhoff 4. februar 1710–april 1710
5. april 1712–19. april 1712
31. desember 1712–21. februar 1713
Stanisław Ledóchowski 1. februar 1717
Krzysztof Stanisław Zawisza 3. oktober 1718–14. november 1718
30. desember 1719–22. februar 1720
30. september 1720–11. november 1720
Franciszek Maksymilian Ossoliński 5. oktober 1722–16. november 1722
Stefan Potocki 2. oktober 1724–13. november 1724
28. september 1726–9. november 1726
Teodor Lubomirski 22. august 1729–25. august 1729
2. oktober 1730–14. oktober 1730
Jerzy Marcin Ożarowski 26. januar 1733–2. februar 1733
Michał Józef Massalski 27. april 1733–23. mai 1733
Franciszek Radzewski 25. august 1733–28. september 1733
Antoni Józef Poniński 27. september 1735–8. november 1735
Wacław Piotr Rzewuski 25. juni 1736–9. juli 1736
Kazimierz Rudziński 6. oktober 1738–17. november 1738
Kazimierz Karwowski 3. oktober 1740–13. november 1740
Tadeusz Ogiński 5. oktober 1744–19. november 1744
Antoni Benedykt Lubomirski 3. oktober 1746–14. november 1746
Wojciech Siemieński 30. september 1748–9. november 1748
4. august 1750–18. august 1750
Józef Adrian Massalski 2. oktober 1752–26. oktober 1752
30. september 1754–31. oktober 1754
Adam Małachowski 2. oktober 1758–11. oktober 1758
6. oktober 1760–13. oktober 1760
27. april 1761–2. mai 1761
4. oktober 1762–7. oktober 1762
Adam Kazimierz Czartoryski 7. mai 1764–23. juni 1764
Józef Sylwester Sosnowski 27. august 1764–8. september 1764
Jacek Małachowski 3. desember 1764–20. desember 1764
Celestyn Czaplic 6. oktober 1766–29. november 1766
Karol Stanisław Radziwiłł 5. oktober 1767–5. mars 1768
Adam Poniński 19. april 1773–11. april 1775
Michał Hieronim Radziwiłł
Andrzej Mokronowski 26. august 1776–31. oktober 1776
Andrzej Ignacy Ogiński
Ludwik Tyszkiewicz 5. oktober 1778–14. november 1778
Antoni Małachowski 2. oktober 1780–11. november 1780
Kazimierz Krasiński 30. september 1782–9. november 1782
Franciszek Ksawery Chomiński 4. oktober 1784–13. november 1784
Stanisław Kostka Gadomski 2. oktober 1786–13. november 1786
Stanisław Małachowski 6. oktober 1788–29. mai 1792
Stanisław Kostka Bieliński 21. juni 1793–23. november 1793

KilderRediger