Åpne hovedmenyen
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Stange er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Stange. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
146787 Atlungstad Atlungstad Brenneri
Atlungstad
Annen bygningslokalitet 1800-tallet, tredje kvartal 60°45′32″N 11°04′46″Ø Stange
42706 Bryni nordre
Bryni nordre
Bautasteinslokalitet Jernalder 60°43′50″N 11°15′10″Ø Stange
20338 Lindstad vestre Lindstad vestre
Lindstad vestre
Bergkunst Jernalder
Bronsealder
Uviss tid
60°42′51″N 11°12′24″Ø Stange
40219 Bjørsund Bjørsund Bergkunst Jernalder 60°39′57″N 11°11′24″Ø Stange
78303 Mathisrud Mathisrud Bergkunst Bronsealder 60°31′23″N 11°23′29″Ø Stange
13369 Gjellberget Gjellberget
Gjellberget
Forsvarsanlegg Jernalder 60°37′23″N 11°15′49″Ø Stange
22808 Starrberget el Festningsberget Starrberget el Festningsberget Forsvarsanlegg Eldre jernalder 60°40′29″N 11°24′08″Ø Stange
40748 Huseby Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 60°35′53″N 11°11′54″Ø Stange
81228 Tittberget Tittberget Forsvarsanlegg Jernalder 60°40′53″N 11°08′30″Ø Stange
95296 Ile Ile
Ile
Forsvarsanlegg Jernalder 60°41′09″N 11°08′14″Ø Stange
13479 Ottestad nordre
Ottestad nordre
Gravhaug Jernalder 60°45′23″N 11°08′44″Ø Stange
86185 Sande Sande (Stange)
Sande
Gårdstun 1800-tallet, første kvartal 60°45′54″N 11°12′49″Ø Stange
86252 Hverven Hverven (Stange)
Hverven
Gårdstun 1800-tallet
1800-tallet, første kvartal
60°45′00″N 11°08′43″Ø Stange
86253 Ringnes Ringnes (Stange)
Ringnes
Gårdstun 1700-tallet, første kvartal 60°44′17″N 11°05′38″Ø Stange
86259 Arneberg nordre Arneberg nordre
Arneberg nordre
Gårdstun 1800-tallet 60°45′31″N 11°12′41″Ø Stange
86262 Balberg Balberg
Balberg
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1800-tallet
1900-tallet
60°40′59″N 11°10′08″Ø Stange
86263 Elton østre Elton østre
Elton østre
Gårdstun Etterreformatorisk tid 60°43′58″N 11°07′18″Ø Stange
114071 Store-Ree
Store-Ree
Grøntområder 1800-tallet, tredje kvartal 60°41′17″N 11°09′56″Ø Stange
114074 Staur Staur gård
Staur
Grøntområder 1900-tallet, første kvartal 60°43′34″N 11°06′23″Ø Stange
148686 Fysikalsk medisin og rehabilitering Ottestad
Fysikalsk medisin og rehabilitering Ottestad
Humanitær institusjon 1900-tallet, tredje kvartal 60°47′05″N 11°06′53″Ø Stange
50443 Husmannsplass
Husmannsplass
Husmannsplass Etterreformatorisk tid 60°40′35″N 11°21′25″Ø Stange
78287 Stange Vestbygd Kirkegårdslokalitet Førreformatorisk tid 60°42′35″N 11°08′15″Ø Stange
81361 Musliejordet
Musliejordet
Kirkegårdslokalitet Middelalder 60°45′19″N 11°08′37″Ø Stange
84308 Lindstad kirkested Kirkested Middelalder 60°43′13″N 11°12′44″Ø Stange
84640 Hov kirkested Kirkested Middelalder 60°42′00″N 11°19′43″Ø Stange
84666 Huseby kirkested Kirkested Middelalder 60°43′14″N 11°06′50″Ø Stange
85068 Såstad kirkested Kirkested Middelalder 60°41′32″N 11°09′17″Ø Stange
85194 Nøsle kirkested Kirkested Middelalder 60°41′12″N 11°11′25″Ø Stange
85254 Ottestad kirkested Ottestad kirkested
Ottestad kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, andre kvartal
1700-tallet, andre kvartal
60°45′26″N 11°08′41″Ø Stange
85313 Romedal kirkested Romedal kirkested
Romedal kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
60°45′06″N 11°15′41″Ø Stange
85385 Sanderud kirkested Sanderud kapell
Sanderud kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 60°46′47″N 11°09′34″Ø Stange
85547 Stange kirkested Stange kirkested
Stange kirkested
Kirkested Middelalder 60°42′35″N 11°08′09″Ø Stange
85600 Strandlykkja kirkested Strandlykkja kirkested
Strandlykkja kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 60°30′49″N 11°14′51″Ø Stange
85606 Tangen kirkested Tangen kirke
Tangen kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 60°37′05″N 11°15′53″Ø Stange
85752 Vallset kirkested Vallset kirkested
Vallset kirkested
Kirkested Middelalder
162
1800-tallet, tredje kvartal
60°42′04″N 11°19′43″Ø Stange
85833 Vik kirkested Kirkested Middelalder 60°37′05″N 11°15′51″Ø Stange
30740 Teglovn Teglovn Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 60°37′35″N 11°13′58″Ø Stange
30743 Teglovn Teglovn Ovnslokalitet Uviss tid 60°37′40″N 11°13′48″Ø Stange
40745 Teglovn Teglovn Ovnslokalitet Uviss tid 60°37′35″N 11°13′50″Ø Stange
58726 Teglovn Teglovn Ovnslokalitet Etterreformatorisk tid 60°37′30″N 11°13′59″Ø Stange
86264 Stange prestegård Stange prestegård
Stange prestegård
Prestegård 1700-tallet
1800-tallet, andre kvartal
60°42′36″N 11°08′15″Ø Stange
142111 Vitbergtjennet Vitbergtjennet Rituell-kultisk lokalitet Bronsealder 60°40′23″N 11°08′40″Ø Stange
10965 Sæter østre Steinbrudd Uviss tid 60°40′18″N 11°21′17″Ø Stange
13504 Nøttestadmarka Steinbrudd Jernalder 60°37′43″N 11°09′40″Ø Stange
20852 Steinbrudd Steinbrudd Førreformatorisk tid 60°39′56″N 11°22′11″Ø Stange
22791 Mågård Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 60°42′47″N 11°17′56″Ø Stange
61524 Lundgård store Tradisjonslokalitet Uviss tid 60°45′49″N 11°08′15″Ø Stange
80952 Romedals almenning Tradisjonslokalitet Uviss tid 60°42′41″N 11°24′59″Ø Stange

KilderRediger

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenkerRediger