Liste over kulturminner i Alver

Wikimedia-listeartikkel
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Alver er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Alver. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
35857 Hopland - Fetts fk. 1/1-2 Bautasteinslokalitet Jernalder 60°37′18″N 5°16′03″Ø Alver
55189 Skauvo - Fetts fk. 1, Krossleitet Bautasteinslokalitet Jernalder 60°43′14″N 5°15′51″Ø Alver
55191 Tveiten - Fetts fk. 4 Bautasteinslokalitet Jernalder 60°34′34″N 5°13′51″Ø Alver
55192 Votno - Fetts fk. 1/1-2, Renen (Reset) Bautasteinslokalitet Yngre jernalder 60°36′26″N 5°17′13″Ø Alver
100249 Seim - Fetts fk. 2 Bautasteinslokalitet Jernalder 60°36′59″N 5°16′41″Ø Alver
127753 Hopland Bautasteinslokalitet Uviss tid 60°37′12″N 5°16′09″Ø Alver
66401 Tofto - Fetts fk. 2/1 Tofto - Fetts fk. 2/1 Bergkunst Bronsealder 60°39′18″N 5°26′25″Ø Alver
99938 Tofto - Fetts fk. 2/2 Tofto - Fetts fk. 2/2 Bergkunst Bronsealder 60°39′15″N 5°26′25″Ø Alver
15786 Grimstad - Fetts fk. 3/2, Nordre Mulen Grimstad - Fetts fk. 3/2, Nordre Mulen Forsvarsanlegg Jernalder 60°40′38″N 5°13′57″Ø Alver
6415 Lygra - Fetts fk. 11, Øyjorda Gårdsanlegg Jernalder 60°42′23″N 5°04′49″Ø Alver
72986 Fammestad - Fetts fk. 1, Husabøen Gårdsanlegg Jernalder
Middelalder
60°38′46″N 5°20′58″Ø Alver
119964 Litle Okse Litle Okse Gårdstun 1537-1649 60°38′43″N 5°12′06″Ø Alver
144416 Seim kyrkjegard Kirkegårdslokalitet Middelalder 60°36′46″N 5°16′54″Ø Alver
83775 Alversund kyrkjestad Alversund kirke
Alversund kyrkjestad
Kirkested Middelalder
162
1800-tallet, fjerde kvartal
60°34′20″N 5°13′59″Ø Alver
84309 Lindås kyrkjestad Lindås kirke
Lindås kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1800-tallet, tredje kvartal
60°44′13″N 5°09′33″Ø Alver
84346 Lygra kyrkjestad Lygra kirke
Lygra kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
60°41′20″N 5°07′09″Ø Alver
84658 Hundvin kyrkjestad Hundvin kirke
Hundvin kyrkjestad
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 60°40′31″N 5°12′56″Ø Alver
85077 Myking kyrkjestad Myking kirke
Myking kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
60°42′00″N 5°19′31″Ø Alver
85410 Seim kyrkjestad Seim kirke
Seim kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
60°37′00″N 5°16′37″Ø Alver
85836 Vike kyrkjestad Vike kirke (Lindås)
Vike kyrkjestad
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 60°41′55″N 5°35′07″Ø Alver
156791 Myking gamle kirkested Kirkested Middelalder 60°42′04″N 5°19′17″Ø Alver
148453 Alversund, gnr. 137 & 138. Lok. 4 Ovnslokalitet Jernalder 60°34′20″N 5°14′15″Ø Alver
99976 Sæverås - Klebersteinshole Steinbrudd Middelalder 60°43′50″N 5°16′30″Ø Alver
87114 Frekhaug Frekhaug hovedgård
Frekhaug
Gårdstun 1700-tallet, fjerde kvartal 60°30′50″N 5°14′24″Ø Alver
119984 Sundet Litlebergen Sundet Litlebergen Gårdstun 1800-tallet 60°32′28″N 5°14′08″Ø Alver
139150 Holme Ståvetunet Gårdstun 1537-1649 60°31′43″N 5°09′14″Ø Alver
84933 Meland kyrkjestad Meland kirke
Meland kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
60°32′27″N 5°11′29″Ø Alver
156372 Meland gamle kirkested Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
60°32′24″N 5°11′16″Ø Alver
151548 Kvernhus, Sefrak-nr. 12560205087 Mølle/kvernhus 1800-tallet, fjerde kvartal 60°31′47″N 5°14′55″Ø Alver
145200 Kvernaflu Sjømerke Uviss tid 60°33′05″N 5°13′51″Ø Alver
139331 Marøy - Fetts NB. Gårdsanlegg Uviss tid 60°42′48″N 4°52′37″Ø Alver
99769 Bogatunet Bogatunet
Bogatunet
Gårdstun 1537-1649 60°37′19″N 5°05′07″Ø Alver
99777 Utsyltatunet - Syltastova Utsyltatunet - Syltastova
Utsyltatunet - Syltastova
Gårdstun 1537-1649 60°43′09″N 4°55′07″Ø Alver
84386 Manger kyrkjestad Manger kirke
Manger kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1700-tallet, andre kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
60°38′29″N 5°02′33″Ø Alver
84630 Hordabø kirkested Hordabø kirke
Hordabø kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
60°41′51″N 4°55′42″Ø Alver
85030 Sæbø kyrkjestad Sæbø kirke
Sæbø kyrkjestad
Kirkested Middelalder
162
1800-tallet, fjerde kvartal
60°36′45″N 5°09′10″Ø Alver

KilderRediger

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenkerRediger