Åpne hovedmenyen
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Modum er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Modum. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
29031 Drolsum og Hære Drolsum og Hære Bergkunst Førreformatorisk tid
Middelalder
Bronsealder
Etterreformatorisk tid
60°09′19″N 9°55′16″Ø Modum
29055 Kløftefoss Helleristningene ved Geithus Bergkunst 22 59°55′53″N 9°57′38″Ø Modum
49082 Katsundholmen Helleristningene ved Geithus Bergkunst 22 59°56′05″N 9°57′17″Ø Modum
135520 Katsundholmen II Helleristningene ved Geithus Bergkunst Uviss tid 59°56′04″N 9°57′08″Ø Modum
135522 Katsundholmen I Helleristningene ved Geithus Bergkunst Uviss tid 59°56′06″N 9°57′19″Ø Modum
19026 Sulusåsen, Brustigåsen Sulusåsen, Brustigåsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°55′56″N 9°52′47″Ø Modum
49059 Heggebekk-kollen Heggebekk-kollen Forsvarsanlegg Jernalder 60°03′13″N 9°49′33″Ø Modum
86638 Mælum (Melum) Mælum (Melum) Gårdstun 1700-tallet, første kvartal 59°53′43″N 9°56′12″Ø Modum
121531 Enger Enger Gårdstun Etterreformatorisk tid 59°53′21″N 9°55′22″Ø Modum
86637 Blaafarveværket (Blåfargeverket), museum Blaafarveværket
Blaafarveværket (Blåfargeverket), museum
Glass-keramikk-tegl produksjon Etterreformatorisk tid
1700-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, andre kvartal
59°54′44″N 9°53′18″Ø Modum
151955 Modum Bads Nervesanatorium Grøntområder 1800-tallet, tredje kvartal 59°58′02″N 9°56′40″Ø Modum
151970 Buskerud Hovedgård Buskerud hovedgård
Buskerud Hovedgård
Grøntområder 1800-tallet, første kvartal 59°52′54″N 9°53′28″Ø Modum
19473 Langerud Innskrift/ristning Uviss tid 60°01′37″N 9°49′34″Ø Modum
62879 Hovet på Gruvåsen Hovet på Gruvåsen Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 59°52′06″N 9°52′53″Ø Modum
77240 Alteråkeren Alteråkerbakken Kirkegårdslokalitet Middelalder 60°01′37″N 9°51′57″Ø Modum
29045 Vike kirkeruin Vike kirkeruin
Vike kirkeruin
Kirkested Høymiddelalder 59°57′51″N 10°00′36″Ø Modum
84449 Gulsrud kirkested Gulsrud kirkested
Gulsrud kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
60°00′53″N 10°07′31″Ø Modum
84519 Heggen kirkested Heggen kirkested
Heggen kirkested
Kirkested Førreformatorisk tid
Middelalder
59°56′27″N 10°00′03″Ø Modum
85185 Nykirke kirkested Nykirke
Nykirke kirkested
Kirkested Førreformatorisk tid
Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, andre kvartal
59°53′14″N 9°52′47″Ø Modum
85322 Rud kirkested Rud kirkested
Rud kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 60°00′58″N 10°00′47″Ø Modum
85503 Snarum kirkested Snarum kirkested
Snarum kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
60°01′31″N 9°52′06″Ø Modum
85821 Vestre spone kirkested Vestre Spone kirkested
Vestre spone kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 59°57′10″N 9°54′19″Ø Modum
85843 Vikersund kirkested Vikersund menighetssenter Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°58′03″N 9°59′48″Ø Modum
85967 Åmot kirkested Åmot kirke
Åmot kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°53′43″N 9°55′46″Ø Modum
86536 Modum eller Heggen prestegård Modum prestegård
Modum eller Heggen prestegård
Prestegård Etterreformatorisk tid
1700-tallet
59°56′30″N 10°00′00″Ø Modum
19023 Kjempehaugen Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°56′31″N 9°55′41″Ø Modum
42164 Orehølet Kastet Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 59°57′15″N 9°45′16″Ø Modum

KilderRediger

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenkerRediger