Åpne hovedmenyen

Liste over kommuner i Britisk Columbia

Wikimedia-listeartikkel
Kart over Britisk Columbias regionale distrikt, med befolkningstetthet.

Dette er en liste over kommuner i Britisk Columbia, Canada. Kommunene i Britisk Columbia er lokalstyrte områder innen provinsen. Totalt dekker de 160 kommunene 85 % av befolkningen i provinsen. Kommunene spenner fra en landsby på 0,44 km² med mindre enn 200 innbyggere til en by med 578 000 innbyggere. Kommunene er dannet for å tillate lokalsamfunnet selvstyre, og for å tilveiebringe og regulere lokale tjenester. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til, tjenester knyttet til drikkevann, kloakk, veier, brannvesen, gatebelysning, innsamling og resirkulering av avfall, landregulering, bygningsinspeksjoner og parker.

KommunestatusRediger

Innenfor sine myndighetsområder er kommunene autonomt og økonomisk ansvarlig overfor sine innbyggere og overfor provinsen de tilhører. Kommunenes makt og ansvar er regulert gjennom Local Government Act of British Columbia,[1] hver enkelt kommunenes charter, og, i Vancouvers tilfelle, Vancouvers Charter. De har myndighet som en virkelig person, til å ekspropriere og til å vedta vedtekter. De kan kreve inn penger gjennom eiendomsskatter og brukeravgifter, og til å ta opp lån gjennom Municipal Finance Authority for å betale for tjenester og investeringer.[2]

For å bli en kommune, må et lokalsamfunn, med assistanse av provinsens minister for samfunnstjenester, definere dets grenser og avholde en folkeavstemning om saken. Ved flertall vil provinsens regjering utstede et dokument hvor kommunestatus blir bekreftet. Del 2 av Local Government Act of British Columbia har en standard for klassifisering som vil gi hver enkelt kommune en betegnelse. Ved færre enn 2500 innbyggere i den nye kommunen, vil den bli betegnet som village (landsby), ved mellom 2500 og 5000 innbyggere town (liten by), og ved flere enn 5000 innbyggere som city (større by). Hvis en ny kommune har et større areal enn 8 km² og en gjennomsnittlig befolkningstetthet på færre enn 0,05 innbyggere per km² blir den betegnet som district municipality (distriktskommune). Tre andre betegnelser har også blitt brukt, Resort Municipality («utflukts»-kommune) om Whistler, Island Municipality (øykommune) om Bowen Island, og Indian Government District om Sechelt. Kommunene må be om endring av status hvis de ønsker dette i forbindelse med endring av befolkningstall, men de er ikke forpliktet til å gjøre det. Det er ikke lengre noen juridiske forskjeller mellom de ulike betegnelsene for kommunenes status.

Liste over kommunerRediger

Innhold: Top - 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Kommune Status Innbyggertall[3] (2006) Areal (km²)[3] Dato for oppretting[4] Regionalt distrikt Plassering
100 Mile House District 1,885 51.34 27. juli 1965 Cariboo 51°39′0″N 121°16′48″V
Abbotsford City 123,864 359.36 1. januar 1995 Fraser Valley 49°03′17″N 122°19′41″V
Alert Bay Village 556 1.78 14. januar 1946 Mount Waddington 50°34′48″N 126°56′11″V
Anmore Village 1,785 27.42 7. desember 1987 Greater Vancouver 49°18′42″N 122°51′29″V
Armstrong City 4,241 5.24 31. mars 1913 North Okanagan 50°26′30″N 119°11′00″V
Ashcroft Village 1,664 51.45 27. juni 1952 Thompson-Nicola 50°43′44″N 121°17′00″V
Barriere District n/a n/a 5 desember 2007 Thompson-Nicola 51°10′49″N 120°07′34″V
Belcarra Village 676 5.46 22. august 1979 Greater Vancouver 49°19′16″N 122°53′26″V
Bowen Island Island Municipality 3,362 49.94 4. desember 1999 Greater Vancouver 49°23′00″N 123°23′00″V
Burnaby City 202,799 89.12 22. september 1892 Greater Vancouver 49°14′34″N 122°57′58″V
Burns Lake Village 2,107 7.17 6. desember 1923 Bulkley-Nechako 54°13′49″N 125°45′45″V
Cache Creek Village 1,037 10.57 28. november 1967 Thompson-Nicola 50°48′50″N 121°19′36″V
Campbell River City 29,572 143.48 24. juni 1947 Comox-Strathcona 50°01′28″N 125°14′51″V
Canal Flats Village 700 10.84 29. juni 2004 East Kootenay 50°09′25″N 115°49′00″V
Castlegar City 7,259 19.80 1. januar 1974 Central Kootenay 49°19′30″N 117°39′53″V
Central Saanich District 15,745 41.42 12. desember 1950 Capital 48°35′39″N 123°24′51″V
Chase Village 2,409 3.75 22. april 1969 Thompson-Nicola 50°49′10″N 119°41′10″V
Chetwynd District 2,633 64.32 25. september 1962 Peace River 55°41′50″N 121°38′00″V
Chilliwack City 69,217 260.19 1. januar 1980 Fraser Valley 49°09′28″N 121°57′03″V
Clearwater District n/a n/a 4. desember 2007 Thompson-Nicola 51°39′00″N 120°02′00″V
Clinton Village 578 4.36 16. juli 1963 Thompson-Nicola 51°05′29″N 121°35′12″V
Coldstream District 9,471 67.25 21. desember 1906 North Okanagan 50°13′20″N 119°15′00″V
Colwood City 14,687 17.76 24. juni 1985 Capital 48°25′25″N 123°29′29″V
Comox Town 12,136 15.16 14. januar 1946 Comox-Strathcona 49°40′24″N 124°54′08″V
Coquitlam City 114,565 121.69 25. juli 1891 Greater Vancouver 49°17′00″N 122°47′30″V
Courtenay City 21,940 26.68 1. januar 1915 Comox-Strathcona 49°41′16″N 124°59′40″V
Cranbrook City 18,267 25.14 1. november 1905 East Kootenay 49°30′40″N 115°46′02″V
Creston Town 4,826 8.48 14. mai 1924 Central Kootenay 49°04′25″N 116°31′00″V
Cumberland Town 2,762 29.13 1. januar 1898 Comox-Strathcona 49°37′16″N 125°1′40″V
Dawson Creek City 10,994 22.32 26. mai 1936 Peace River 55°45′38″N 120°14′08″V
Delta District 96,723 183.70 10. november 1879 Greater Vancouver 49°05′00″N 123°02′00″V
Duncan City 4,986 2.05 4. mars 1912 Cowichan Valley 48°46′43″N 123°42′28″V
Elkford District 2,463 101.59 16. juli 1971 East Kootenay 50°01′17″N 114°54′57″V
Enderby City 2,828 4.23 1. mars 1905 North Okanagan 50°33′03″N 119°08′23″V
Esquimalt District 16,840 7.04 1. september 1912 Capital 48°25′50″N 123°24′29″V
Fernie City 4,217 16.05 28. juli1904 East Kootenay 49°30′30″N 115°05′20″V
Fort Nelson Town 4,514 13.26 31. oktober 1987 Northern Rockies 58°48′21″N 122°41′47″V
Fort St. James District 1,355 22.10 19. desember 1952 Bulkley-Nechako 54°26′46″N 124°15′04″V
Fort St. John City 17,402 22.74 31. desember 1947 Peace River 56°15′09″N 120°50′47″V
Fraser Lake Village 1,113 3.90 27. september 1966 Bulkley-Nechako 54°03′17″N 124°51′10″V
Fruitvale Village 1,952 2.66 4. november 1952 Kootenay Boundary 49°06′58″N 117°32′29″V
Gibsons Town 4,182 4.33 4. mars 1929 Sunshine Coast 49°24′10″N 123°30′13″V
Gold River Village 1,362 10.51 26. august 1965 Comox-Strathcona 49°46′37″N 126°03′05″V
Golden Town 3,811 11.02 26. juni 1957 Columbia-Shuswap 51°17′42″N 116°57′45″V
Grand Forks City 4,036 10.44 15. april 1897 Kootenay Boundary 49°02′00″N 118°26′24″V
Granisle Village 364 40.21 29. juni 1971 Bulkley-Nechako 54°53′03″N 126°12′10″V
Greenwood City 625 2.52 12. juli 1897 Kootenay Boundary 49°05′28″N 118°40′37″V
Harrison Hot Springs Village 1,573 5.47 27. mai 1949 Fraser Valley 49°18′10″N 121°46′50″V
Hazelton Village 293 2.85 15. februar 1956 Kitimat-Stikine 55°15′45″N 127°40′00″V
Highlands District 1,903 37.87 7. desember 1993 Capital 48°30′39″N 123°30′25″V
Hope District 6,185 41.42 6. april 1929 Fraser Valley 49°22′53″N 121°26′20″V
Houston District 3,163 72.83 4. mars 1957 Bulkley-Nechako 54°23′56″N 126°38′39″V
Hudson's Hope District 1,012 869.43 16. november 1965 Peace River 56°01′40″N 121°54′50″V
Invermere District 3,002 10.18 22. mai 1951 East Kootenay 50°30′30″N 116°01′49″V
Kamloops City 80,376 297.30 17. oktober 1967 Thompson-Nicola 50°40′34″N 120°20′26″V
Kaslo Village 1,072 2.80 14. august 1893 Central Kootenay 49°54′48″N 116°54′41″V
Kelowna City 106,707 211.69 4. mai 1905 Central Okanagan 49°53′17″N 119°29′43″V
Kent District 4,738 166.51 1. januar 1895 Fraser Valley 49°14′26″N 121°46′30″V
Keremeos Village 1,289 2.11 30. oktober 1956 Okanagan-Similkameen 49°12′19″N 119°49′25″V
Kimberley City 6,139 58.31 29. mars 1944 East Kootenay 49°40′11″N 115°58′39″V
Kitimat City 8,987 242.63 31. mars 1953 Kitimat-Stikine 54°02′30″N 128°40′30″V
Ladysmith Town 7,538 12.18 3. juni 1904 Cowichan Valley 48°59′51″N 123°49′13″V
Lake Country District 9,606 122.16 2. mai 1995 Central Okanagan 50°03′30″N 119°24′51″V
Lake Cowichan Town 2,948 8.25 19. august 1944 Cowichan Valley 48°49′30″N 124°02′30″V
Langford City 22,459 39.55 8. desember 1992 Capital 48°26′55″N 123°30′47″V
Langley City 23,606 10.22 15. mars 1955 Greater Vancouver 49°06′15″N 122°39′27″V
Langley District 93,726 306.93 26. april 1873 Greater Vancouver 49°05′15″N 122°36′27″V
Lantzville District 3,661 27.87 25. june 2003 Nanaimo 49°14′45″N 124°02′45″V
Lillooet District 2,324 27.83 31. desember 1946 Squamish-Lillooet 50°41′11″N 121°56′11″V
Lions Bay Village 1,328 2.55 17. desember 1970 Greater Vancouver 49°27′30″N 123°14′27″V
Logan Lake District 2,162 325.40 10. november 1970 Thompson-Nicola 50°29′28″N 120°48′55″V
Lumby Village 1,634 5.27 20. desember 1955 North Okanagan 50°15′03″N 118°58′58″V
Lytton Village 235 6.71 3. mai 1945 Thompson-Nicola 50°13′56″N 121°34′56″V
Mackenzie District 4,539 159.09 19. mai 1966 Fraser-Fort George 55°19′49″N 123°05′09″V
Maple Ridge District 68,949 265.79 12. september 1874 Greater Vancouver 49°13′06″N 122°34′29″V
Masset Village 940 19.45 11. mai 1961 Skeena-Queen Charlotte 54°00′36″N 132°08′17″V
McBride Village 660 4.43 7. april 1932 Fraser-Fort George 53°18′00″N 120°10′00″V
Merritt City 6,998 24.94 1. april 1911 Thompson-Nicola 50°06′43″N 120°47′12″V
Metchosin District 4,795 71.32 3. desember 1984 Capital 48°22′51″N 123°32′04″V
Midway Village 621 12.16 25. mai 1967 Kootenay Boundary 49°00′38″N 118°46′43″V
Mission District 34,505 225.78 2. juni 1892 Fraser Valley 49°08′30″N 122°18′40″V
Montrose Village 1,012 1.53 22. juni 1956 Kootenay Boundary 49°04′42″N 117°35′35″V
Nakusp Village 1,524 8.00 24. november 1964 Central Kootenay 50°14′36″N 117°48′00″V
Nanaimo City 78,692 89.30 24. desember 1874 Nanaimo 49°09′53″N 123°56′00″V
Nelson City 9,258 11.72 18. mars 1897 Central Kootenay 49°30′00″N 117°17′00″V
New Denver Village 512 1.10 12. januar 1929 Central Kootenay 49°59′30″N 117°22′17″V
New Hazelton District 627 25.64 15. desember 1980 Kitimat-Stikine 55°14′45″N 127°35′00″V
New Westminster City 58,549 15.41 16. juli 1860 Greater Vancouver 49°12′25″N 122°54′40″V
North Cowichan District 27,557 193.66 18. juni 1873 Cowichan Valley 48°56′00″N 123°44′00″V
North Saanich District 10,823 37.14 19. august 1965 Capital 48°40′00″N 123°26′00″V
North Vancouver City 45,165 11.85 13. mai 1907 Greater Vancouver 49°19′00″N 123°04′00″V
North Vancouver District 82,562 160.67 10. august 1891 Greater Vancouver 49°20′40″N 123°05′10″V
Oak Bay District 17,908 10.38 2. juli 1906 Capital 48°25′36″N 123°19′03″V
Oliver Town 4,370 4.95 31. desember 1945 Okanagan-Similkameen 49°10′59″N 119°33′01″V
Osoyoos Town 4,752 8.76 14. januar 1946 Okanagan-Similkameen 49°01′57″N 119°27′58″V
Parksville City 10,993 14.60 19. juni 1945 Nanaimo 49°18′45″N 124°19′00″V
Peachland District 4,883 15.98 1. januar 1909 Central Okanagan 49°46′25″N 119°44′13″V
Pemberton Village 2,192 4.45 20. juli 1956 Squamish-Lillooet 50°19′13″N 122°48′19″V
Penticton City 31,909 42.02 1. januar 1909 Okanagan-Similkameen 49°29′28″N 119°35′19″V
Pitt Meadows City 15,623 85.38 25. april 1914 Greater Vancouver 49°13′15″N 122°41′00″V
Port Alberni City 17,548 19.92 28. oktober 1967 Alberni-Clayoquot 49°14′02″N 124°48′18″V
Port Alice Village 821 7.65 16. juni 1965 Mount Waddington 50°23′00″N 127°27′00″V
Port Clements Village 440 13.59 31. desember 1975 Skeena-Queen Charlotte 53°41′07″N 132°10′13″V
Port Coquitlam City 52,687 28.85 7. mars 1913 Greater Vancouver 49°15′44″N 122°46′56″V
Port Edward District 557 168.12 29. juni 1966 Skeena-Queen Charlotte 54°14′00″N 130°17′00″V
Port Hardy District 3,822 40.81 5. mai 1966 Mount Waddington 50°43′00″N 127°30′00″V
Port McNeill Town 2,623 7.74 18. februar 1966 Mount Waddington 50°35′00″N 127°06′00″V
Port Moody City 27,512 25.62 11. mars 1913 Greater Vancouver 49°16′30″N 122°51′00″V
Pouce Coupe Village 739 2.06 5. januar 1932 Peace River 55°42′57″N 120°08′02″V
Powell River City 12,957 29.77 15. oktober 1955 Powell River 49°50′07″N 124°31′29″V
Prince George City 70,981 316.00 6. mars 1915 Fraser-Fort George 53°54′48″N 122°45′01″V
Prince Rupert City 12,815 54.90 10. mars 1910 Skeena-Queen Charlotte 54°18′44″N 130°19′37″V
Princeton Town 2,677 10.25 11. september 1951 Okanagan-Similkameen 49°27′32″N 120°30′21″V
Qualicum Beach Town 8,502 18.00 5. mai 1942 Nanaimo 49°21′00″N 124°26′00″V
Queen Charlotte Village 948 37.28 7. desember 2005 Skeena-Queen Charlotte 53°15′16″N 132°05′40″V
Quesnel City 9,326 35.34 21. mars 1928 Cariboo 52°58′42″N 122°29′33″V
Radium Hot Springs Village 735 6.31 10. desember 1990 East Kootenay 50°37′14″N 116°04′22″V
Revelstoke City 7,230 31.90 1. mars 1899 Columbia-Shuswap 51°00′36″N 118°12′51″V
Richmond City 174,461 128.76 10. november 1879 Greater Vancouver 49°10′00″N 123°08′00″V
Rossland City 3,278 57.97 18. mars 1897 Kootenay Boundary 49°04′36″N 117°47′55″V
Salmo Village 1,007 2.38 30. oktober 1946 Central Kootenay 49°11′30″N 117°17′06″V
Salmon Arm City 16,012 155.36 15. mai 1905 Columbia-Shuswap 50°42′08″N 119°16′20″V
Saanich District 108,265 103.44 1. mars 1906 Capital 48°27′30″N 123°21′56″V
Sayward Village 341 4.72 27. juni1968 Comox-Strathcona 50°22′34″N 125°57′27″V
Sechelt District 8,454 39.71 15. februar 1956 Sunshine Coast 49°28′40″N 123°45′30″V
Sechelt Indian Government District 844 10.95 17. mars 1988 Sunshine Coast 49°28′40″N 123°45′00″V
Sicamous District 2,676 14.68 4. desember 1989 Columbia-Shuswap 50°50′16″N 118°58′13″V
Sidney Town 11,315 5.04 30. september 1952 Capital 48°39′02″N 123°23′54″V
Silverton Village 185 0.44 6. mai 1930 Central Kootenay 49°57′11″N 117°21′22″V
Slocan Village 314 0.75 1. juni 1901 Central Kootenay 49°45′46″N 117°27′45″V
Smithers Town 5,217 15.69 6. oktober 1921 Bulkley-Nechako 54°46′54″N 127°10′04″V
Sooke District 9,704 50.01 7. desember 1999 Capital 48°22′47″N 123°43′21″V
Spallumcheen District 4,960 254.90 21. juli 1892 North Okanagan 50°23′30″N 119°14′00″V
Sparwood District 3,618 177.71 6. oktober 1964 East Kootenay 49°44′30″N 114°51′20″V
Squamish District 14,949 106.11 18. mai 1948 Squamish-Lillooet 49°42′06″N 123°09′31″V
Stewart District 496 571.50 16. mai 1930 Kitimat-Stikine 55°56′30″N 130°00′30″V
Summerland District 10,828 73.88 21. desember 1906 Okanagan-Similkameen 49°36′00″N 119°40′13″V
Surrey City 394,976 317.19 10. november 1879 Greater Vancouver 49°11′15″N 122°51′00″V
Tahsis Village 366 5.73 17. juni 1970 Comox-Strathcona 49°55′33″N 126°38′00″V
Taylor District 1,384 16.61 23. august 1958 Peace River 56°09′32″N 120°41′16″V
Telkwa Village 1,295 6.56 18. juli 1952 Bulkley-Nechako 54°41′51″N 127°10′04″V
Terrace City 11,320 41.52 31. desember 1927 Kitimat-Stikine 54°30′59″N 128°35′59″V
Tofino District 1,655 10.54 5. februar 1932 Alberni-Clayoquot 49°09′09″N 125°54′12″V
Trail City 7,237 34.78 14. juni 1901 Kootenay Boundary 49°05′42″N 117°42′36″V
Tumbler Ridge District 2,454 1,574.45 9. april 1981 Peace River 55°06′43″N 120°58′14″V
Ucluelet District 1,487 6.55 26. februar 1952 Alberni-Clayoquot 48°56′06″N 125°32′31″V
Valemount Village 1,018 4.96 13. desember 1962 Fraser-Fort George 52°50′00″N 119°15′00″V
Vancouver City 578,041 114.71 6. april 1886 Greater Vancouver 49°15′00″N 123°06′00″V
Vanderhoof District 4,064 54.85 22. januar 1926 Bulkley-Nechako 54°00′51″N 124°00′32″V
Vernon City 35,944 94.20 30. desember 1892 North Okanagan 50°16′01″N 119°16′19″V
Victoria City 78,057 19.68 2. august 1862 Capital 48°25′20″N 123°21′56″V
View Royal Town 8,768 14.48 5. desember 1988 Capital 48°27′09″N 123°26′04″V
Warfield Village 1,729 1.90 8. desember 1952 Kootenay Boundary 49°05′40″N 117°44′49″V
Wells District 236 159.15 29. juni 1998 Cariboo 53°06′06″N 121°34′32″V
West Vancouver District 42,131 87.13 15. mars 1912 Greater Vancouver 49°20′00″N 123°09′00″V
Westside District n/a n/a 7. desember 2007 Central Okanagan 49°51′45″N 119°35′00″V
Whistler Resort Municipality 9,248 161.71 6. september 1975 Squamish-Lillooet 50°07′15″N 122°57′00″V
White Rock City 18,755 5.16 15. april 1957 Greater Vancouver 49°02′00″N 122°49′00″V
Williams Lake City 10,744 33.11 15. mars 1929 Cariboo 52°08′30″N 122°08′30″V
Zeballos Village 189 1.45 27. juni 1952 Comox-Strathcona 49°59′00″N 126°50′43″V

ReferanserRediger

  1. ^ «Local Government Act» Arkivert 30. oktober 2005 hos Wayback Machine. BC Queens Printer (1996), besøkt 7. juli 2007
  2. ^ «Local Government in British Columbia: A Community Effort» Arkivert 3. juli 2007 hos Wayback Machine. (PDF) Union of British Columbia Municipalities (2006 Edition), besøkt 1. juli 2007
  3. ^ a b «2006 Community Profiles» Statistics Canada, besøkt 13. mars 2007
  4. ^ «British Columbia Regional Districts, Municipalities, Corporate Name, Date of Incorporation and Postal Address» Arkivert 23. april 2008 hos Wayback Machine. (2007) Ministry of Community Services, British Columbia. Besøkt 1. juli 2007