Åpne hovedmenyen

Liste over Sprint-album

Wikimedia-listeartikkel

Liste over Sprint-album er en liste over utgivelser av tegneseriealbum med karakteren Sprint som hovedfigur.

FranquinRediger

4 KLASSISKE HISTORIER (album 53) INNEHOLDER FØLGENDE HISTORIER:

- ROBOTTEGNINGENE: I denne oppfølgeren til "RADAR LE ROBOT (ennå ikke utgitt på norsk) må Sprint og Kvikk hindre at tegningene av roboten havner i hendene på noen skumle typer. - SPRINT I RINGEN: Sprint utfordres til å møte byens store bølle, Hardhaus, i boksekamp.
- TIL HEST – Sprint blir med Kvikk på hesteridning.
- PYGMEENE – Sprint og Kvikk blir med "Keiseren av Lilipanga" til Afrika for å stanse en krig mellom to pygmestammer.


SVARTHATTENE (album 28) Fransk: Les chapeaux noirs
Sprint og Kvikk reiser til det ville vesten i Amerika for å lage en reportasje, men ender i stedet opp med å arbeide som assistenter til en svært gretten og usympatisk sheriff.
+ SMUGLERMYSTERIET
Sprint og Kvikk forsøker å finne ut hvordan det hikke-fremkallende stoffet 'Hicoin' lett smugles over grensen og forbi intetanende tollere...


TROLLMANNEN I CHAMPIGNAC (album 30) Fransk: Il y a un sorcier à Champignac

En ferietur til Champignac forvandles til et merkelig freakshow når griser blir blåfargede, kuer blir eldre og gamle i noen få sekunder, og merkelige blå sopper vokser frem på stedene. Landsbyens innbyggere mistenker en omreisende sigøyner, men Sprint oppdager snart at en mindre mistenkelig fyr står bak det hele...
INFO: Første album med Greven av Champignac, samt Champignac-landsbyen og den selvopptatte ordføreren.


KAMPEN OM ARVEN (album 7) Spirou et les héritiers
Kvikk og hans fetter Zantafio møter opp hos advokaten til deres nylig avdøde onkel. Det viser seg at onkelen har skrevet i testamentet at den som skal bli hans enearving, må vinne tre spesielle konkurranser: Først utvikle en nyttig oppfinnelse, deretter delta i og vinne et bilrace, og tilslutt fange et sjeldent dyr i den palombianske jungel...
INFO: Første album med Sprint og Kvikks erkefiende Zantafio.
- Dette er også albumet som introduserer Franquins mest kjente figur: Spiralis.

HVEM STJAL SPIRALIS (album 18) Les voleurs du Marsupilami
Spiralis blir stjålet fra dyrehagen, og ført til et sirkus ledet av den onde og dyremishandlende direktøren Zabaglione. Hvordan skal Sprint og Kvikk redde ham ut derfra uten å bli oppdaget?


NESEHORNETS HEMMELIGHET (album 8) La corne de rhinocéros
Sprint og Kvikk møter Roulebille, ansatt ved Turbobil-fabrikken, som ber dem om hjelp for å beskytte planene for en ny type bil fra konkurrenter som gjør hva som helst, inkludert mord, for å få tak i dem...
INFO: Første album med journalistkollega/rival Trineline, den første kvinnelige hovedkarakter i Sprint-serien.


NED MED DIKTATOREN (album 9) Le dictateur et le champignon
Sprint og Kvikk reiser tilbake til Palombia for å sette Spiralis tilbake i junglen der de fant ham, men når de eventuelt kommer seg fram til Palombia, finner de fort ut at det har skjedd store (og brutale) forandringer i landet siden sist...


KVIKK I KNIPE (album 11) La mauvaise tête
Først ble gullsmeden slått ned og ranet. Deretter, direkte på TV, blir en verdifull egyptisk gullmaske stjålet fra museet. Og forbryteren er... Kvikk?


HEMMELIGHETEN PÅ HAVETS BUNN (album 6) Le repaire de la murène
Sprint, Kvikk og Greven av Champignac deltar i en konkurranse startet av den rike skipsrederen Hamadryas, hvor 5000 dollar er utlovet som premie til den som klarer å utvikle dykkerutstyr som kan brukes på 200+ meters havdyp. Men det viser seg snart at noen gjør alt i sin makt for å sabotere for dem...


STILLHETENS PIRATER (album 36) Les pirates du silence
Greven av Champignac blir kidnappet av forbrytere som vil bruke hans søvn- fremkallende gass på Incognito City, en hemmelig og strengt bevoktet by hvor berømte filmstjerner og kjendiser oppholder seg når de vil unngå pressen og tabloidene.
+ KVIKK KJØRER QUICK
Sprint og Kvikk undersøker en mystisk sak hvor biler av det samme merket plutselig blir stjålet like etter at de er solgt.


GULL OG GORILLAER (album 12) Le gorille a bonne mine
Sprint og Kvikk reiser til Kilimakali-fjellene i Afrika for å fotografere gorillaer, men det er noen som gjør alt for å forhindre at deres uærlige virksomhet i området like ved blir avslørt...
+ OLJESJEIK PÅ AVVEIER
En fargeblind oljesjeik, som ikke får lov til å kjøre sin egen turbobil, benytter sjansen når han en dag ser bilen stå parkert, ubevoktet, og med nøklene i... uvitende om at han pga fargeblindheten har tatt feil bil!


DEN VILLE SPIRALIS (album 10) Le nid des Marsupilamis
Trineline kommer tilbake fra Palombia og viser sin dokumentarfilm om livet til en Spiralis-familie i jungelen.
+ GANGSTER-TIVOLI
Sprint og Kvikk blir trent i judo av Soto Kiki, livvakt for millionæren John P. Nut. Nut og hans familie er truet av gangsteren Lucky Caspiano, og Kiki vil ha Sprint og Kvikks hjelp til å beskytte dem. Men forteller han egentlig sannheten...?


KJEMPEØGLENS EGG (album 43) Le voyageur du Mésozoïque
Greven av Champignac kommer tilbake fra sin ekspedisjon i Nord-Polen med et sensasjonelt funn: et dinosaur-egg som har vært oppbevart i isen i flere millioner år...
+ KAFFEERSTATNING SOM SIER POKKER HELLER!
Ved et uhell drikker greven av Champignac stoffet X4 i stedet for sin kaffe. Dette fører til en alvorlig personlighetsendring. Fra å være en hyggelig og omgjengelig person blir han plutselig ond. Sprint, Kvikk og en biolog må handle raskt for å beskytte den lille landsbyen fra grevens handlinger.


BUDDHAS FANGE (album 5) Le prisonnier du Bouddha
Sprint og Kvikk møter Grevens russiske venn og kollega Nicolas, den ene av de to oppfinnerne bak maskinen S.P.Ø.K., som kan oppheve tyngekraften og løfte opp hva som helst. Men onde makter er ute etter oppfinnelsen, og snart må Sprint og Kvikk reise til Det fjerne østen for å redde den andre oppfinneren av S.P.Ø.K., amerikaneren Harold Longplaying.


TEMPO TABU (album 32) Tembo Tabou
Sprint og Kvikks tur til Afrika blir mer enn hva de hadde ventet når de møter på både rødfargede elefanter og kjøttetende planter...


Z FOR ZERO (album 2) Z comme Zorglub
Kvikk blir hjernevasket av en hårføner han fikk av en "ukjent beundrer", og setter seg i en bil som kjører avsted... uten at det sitter noen i førersetet. Men noe går galt, og bilen kolliderer. Senere, når Kvikk kommer ut av sykehuset, blir også Sprint hjernevasket og bortført. Greven av Champignac forstår snart hvem som står bak det hele...
INFO: Første album med Zero (kalt ved sitt originalnavn Zorglub i senere album).
- Det første og til i dag det eneste albumet som er gitt ut på engelsk.


I SKYGGEN AV Z (album 3) L'ombre du Z
Etter å ha kommet seg til hektene igjen, reiser Zero til sin gjenværende base i Palombia, hvor han setter i gang enda et heller tvilsomt prosjekt. Kan Sprint, Kvikk og Greven av Champignac sette en stopper for Zeros galskap før det er for sent...


HAVMYSTERIET (album 4) Spirou et les hommes-bulles
Sprint, Kvikk og Greven av Champignac ser frem til en avslappende ferie etter sine siste opplevelser. Men det varer ikke lenge, da en forbryter de fanget i et tidligere eventyr rømmer fra fengselet og like etter rapper en av Grevens mini- ubåter, fast bestemt på å få tak i en last med gull som befinner seg på bunnen av havet...


QRN KALLER... (album 1) QRN sur Bretzelburg
En miniradio som har satt seg fast i nesen til Spiralis forstyrrer signalene og avbryter samtalen som radioamatøren Mark Switch hadde med selveste kongen av Bretzelburg, som sa han ble holdt fanget i sitt eget palass...


BRÅK I CHAMPIGNAC (album 13) Panade à Champignac
Sprint og Kvikk besøker Greven av Champignac og oppdager at han sliter med å være barnevakt for Zero, som har blitt som et spedbarn etter ulykken i Palombia.
+ ET FANTASTISK SIRKUS
Kvikk får en noe ubehagelig fødselsdagsgave av Viggo: tre sprøe sirkus-aper.
INFO: Siste SPRINT-album tegnet av Franquin.

FournierRediger

GULLMAKEREN (album 14) Le faiseur d'or
Greven av Champignac opptrer på et TV-program, hvor han innrømmer å vite hvor Nicolas Flamels legendariske bok, som inneholder hemmeligheten om hvordan å lage gull, holdes skjult. Men dessverre vekker dette stor interesse hos en farlig skurk...
+ EN JULENATT I HEMMELIGHET
Sprint og Kvikk feirer jul. Samtidig forsøker en ung rikmannsgutt og hans eldre og fattige venn å finne noen de kan dele sin store kake med...
INFO: Første SPRINT-album av Fournier.
- Spiralis har sin siste opptreden i serien. Da Franquin ga fra seg SPRINT, beholdt han rettighetene på Spiralis, men lot Fournier få bruke den kun i denne historien, og hjalp til med å tegne den.


TRIANGLEN SLÅR TIL (album 15) Du glucose pour Noémie
Sprint og Kvikk reiser til Japan for å møte magikeren og vitenskapsmannen Itoh Kata, som har et meget viktig oppdrag til dem; de må bringe den mystiske soppen 'Kuko Jomon' til Greven av Champignac og samtidig unngå Trianglen, en internasjonal forbryterorganisasjon som vil ha soppens egenskaper til sine onde hensikter...
INFO: Første album med Itoh Kata.
- Dette er første del (av 3) i historien om Sprint og Kvikks kamp mot Trianglen.


DET MYSTISKE KLOSTERET (album 16) L'abbaye truquée
Charles Atan, leder for 'Trianglen', er imponert over hvordan Sprint og Kvikk klarte å beseire organisasjonen, så han inviterer dem til å bli medlemmer av banden. Når Sprint og Kvikk 'takker nei' til tilbudet, svarer Atan med å kidnappe Itoh Kata og føre ham til et gammelt kloster...


TORA TORAPA (album 17) Tora Torapa
Trianglen, nå under ledelse av den mystiske Papa Pop, vender tilbake. Denne gangen kidnapper de Zero, og fører ham til hans gamle base på den tropiske øya Tora Torapa, hvor de lurer ham til å hjelpe dem med sitt nyeste diabolske prosjekt...
INFO: Første album med journalisten Ororea.


AMULETTEN FRA NIKOKOLOKOBA (album 20) Le gri-gri du Niokolo-Koba
En afrikansk mann med en koffert setter seg i taxien der Sprint og Kvikk er passasjerer, og ber om å bli kjørt til UNESCOs hovedkvarter. Men like etter kommer en annen bil kjørende opp ved siden av taxien, og føreren av denne bilen bruker en slags magisk diamant som får afrikaneren til å forsvinne i løse lufta! Kun klærne og kofferten er igjen...


EPLEVIN FOR STJERNENE (album 22) Du cidre pour les étoiles
Greven av Champignac underviser Ksorianerne, merkelige små romvesener, i mykologi. Men Ksorianernes tørst etter eplecider fører snart til fullt kaos i Champignac-landsbyen...


VARSLEREN (album 21) L'Ankou
Skremmende og mystiske saker skjer når Sprint og Kvikk drar for å besøke Ororea i Bretagne. Først blir de overrasket av 'Varsleren', deretter redder de Ororea fra et brutalt overfall, og så skjer det et innbrudd på et kjernefysisk kraftverk i området like ved...


KODO DEN GRUSOMME (album 23) Kodo le tyran
Sprint og Kvikk forsøker å komme seg inn i det lille, men mektige landet Catung, som styres av den onde diktatoren Jakata Kodo. Men de mister hverandre, og mens Sprint blir tatt til fange av Catungs opprørere, må Kvikk opptre som generalinspektør hos Kodo...


MAFIAENS BØNNER (album 24) Des haricots partout
Sprint og Kvikk vil hjelpe Catungs opprørere med å bli kvitt tyrannen Kodo en gang for alle. Løsningen ligger hos Greven av Champignac og W.H.O. ...
INFO: Dette ble Fourniers siste SPRINT-album.
- På siste side er Ororea med... for siste gang.

Nic & CauvinRediger

TROPISKE ISFJELL (album 49) La ceinture du grand froid
En tur ut på havet i Kvikks nye (og nokså tvilsomme) båt en varm sommerdag tar en uventet vending når Sprint og Kvikk etter bare en kort stund på havet plutselig havner midt i en sterk isstorm!
INFO: Første SPRINT-album tegnet av Nic og skrevet av Cauvin.
- Introduserer kommandant Alexander og hans nestkommanderende Kalloway, som er seriens hovedskurker i Nic & Cauvins Sprint-album.
- Kun Sprint, Kvikk og ekornet Spip (seriens hovedfigurer) dukker opp i disse albumene, både Greven av Champignac og alle andre bifigurer er borte. Dette var fordi Nic og Cauvin, etter forlagets (Dupuis) ønske, forsøkte å gjenoppbygge serien fra bunnen av og fornye og modernisere den.


KVIKK JET (album 50) La boîte noire
Kvikk viser Sprint sin nye oppfinnelse, bygget med hjelp av innholdet i den sorte esken som vitenskapsmennene Boris, Karl og Jefferson etterlot seg. Men det blir farlig når Alexander og Kalloway dukker opp og like etter tar Kvikk som gissel...


STØYSUGEREN (album 51) Les faiseurs de silence
Med hjelp fra inneholdet i den sorte esken lager Kvikk igjen en noe tvilsom oppfinnelse; denne gangen en maskin som skaper total stillhet. Og hva vil skje dersom denne oppfinnelsen havner i onde hender...?
INFO: Siste SPRINT-album fra Nic & Cauvin, og dermed siste gang Alexander og Kalloway er med.

Tome & JanryRediger

VIRUS! (album 25) Virus
Et dødelig virus herjer på en forskningsbase i Antarktis. En av de ansatte klarer å rømme, og komme seg til Europa og til Greven av Champignac. Etter å ha forsket på viruset klarer Greven å utvikle et motmiddel, men en siste ingrediens trengs, og den finnes kun på ett eneste sted; den smitteherjede basen...
INFO: Første SPRINT-album av Tome & Janry.


MONOLITTEN FRA KAALSON LONG (album 26) Aventure en Australie
Sprint, Kvikk og Trineline reiser ned til Australia for å møte Greven av Champignac, som holder på å grave etter noe der nede. Men når de endelig er fremme, får de en sjokkerende nyhet: Greven er død...


HVEM KAN STOPPE CYANINA? (album 27) Qui arrêtera Cyanure?
Sprint og Kvikk finner hva som ser ut til å være en kvinne i nød. De setter henne fri... og helvete bryter løs. Kvinnen i nød viser seg nemlig å være en ond robot med evnen til å kontrollere og styre alle slags elektroniske objekter...


TIDSMASKINEN (album 29) L'horloger de la comète
Sprint og Kvikk får et uventet besøk fra fremtiden av den tidsreisende Andreas av Champignac (Grevens fremtidige nevø). En tur i hans tidsmaskin fører dem til Palombia på 1500-tallet, hvor de blir tatt til fange av portugisiske conquestadorer som er i ferd med å kolonisere landet.


Z VENDER TILBAKE (album 31) Le réveil du Z
Etter å ha mottatt en desperat nødmelding fra Andreas, havner Sprint og Kvikk i fremtiden, hvor etterkommeren til en tidligere fiende har tatt makten...


DEN UNGE SPRINT (album 33) La jeunesse de Spirou
En samling med korte historier, inkludert en som handler om Sprints barndom.


SPRINT I NEW YORK (album 34) Spirou à New-York
En premie inni en pizza fører Sprint og Kvikk til New York, hvor de snart blir dratt inn i striden mellom den italienske mafiaen og den kinesiske triaden.
INFO: Sprint og Kvikk får en ny fiende: mafiabossen Vito Cortizone.


REDSELEN I TOUBOT-CHAN (album 35) La frousse aux trousses
Dr. Placebo tilbyr å finansiere Sprint og Kvikks ekspedisjon til Toubot-Chan i Nepal-fjellene på en betingelse; at de tar med seg hans pasienter, som alle lider av en tilsynelatende uhelbredelig hikke.


DE FORBANNEDES DAL (album 37) La vallée des bannis
Etter å ha falt ned i en elv og blitt skylt bort i et dragsug, havner Sprint og Kvikk i 'De Forbannedes Dal'. Deres søk etter en vei ut forvandles snart til en desperat kamp om å overleve, takket være et lite, men svært farlig myggstikk...


SPRINT I MOSKVA (album 39) Spirou à Moscou
Sprint og Kvikk blir 'invitert' til Russland av KGB, som vil ha deres hjelp for å bli kvitt den hensynsløse mafialederen Tanaziof.


PÅ DYPT VANN (album 41) Vito la Déveine
Mafiabossen Vito Cortizone er strandet på en forlatt øy langt ute i stillehavet etter at flyet hans, med en meget spesiell last, styrtet og sank ned til bunnen av havet. Etter flere måneder blir han endelig reddet, men dessverre for ham viser det seg at hans redningsmenn er de to som ødela alt for ham i New York for ikke så lenge siden...


DEN SVARTE STRÅLEN (album 44) Le rayon noir
Greven av Champignac mottar en pakke fra en kollega som arbeider i Afrika. Pakken viser seg å inneholde en sopp med spesielle egenskaper som ganske snart setter en sort stemning i Champignac-landsbyen...


OPPGJØR I CHINATOWN (album 46) Luna fatale
Når Vito Cortizone oppdager at hans erkefiender i Chinatown har brukt et slags 'kjærlighetsmiddel' for å ta knekken på hans menn, bestemmer han seg for å hente inn en som ikke har så mye interesse for jenter, romantikk og kjærlighet...


DRØMMEMASKINEN (album 47) Machine qui rêve
Sprint våkner opp midt på natten i et stormfullt regnvær, i en øde og forlatt del av byen, uten å huske noe som helst fra de siste timene. Og snart viser det seg at han er ettersøkt, stemplet som farlig. Og alle de han møter på gjør alt i sin makt for å få ham tilintetgjort. Men hvorfor...?
INFO: Her ble tegnestilen forandret til en mer realistisk stil.
- Dette ble Tome & Janrys siste SPRINT-album.

Morvan & MunueraRediger

PARIS UNDER VANN (album 48) Paris-sous-Seine
Greven av Champignac viser Sprint og Kvikk sin nyeste oppfinnelse, som skal bringe vann til uttørkede steder i verden. Men like etter blir han kidnappet av roboter... og ikke lenge etter blir Paris rammet av en enorm oversvømmelse!
INFO: Første SPRINT-album skrevet av Morvan og tegnet av Munuera.


MANNEN SOM IKKE VILLE DØ (album 52) L'homme qui ne voulait pas mourir
Onkelen til Kvikk og Zantafio døde for noen år siden... Eller gjorde han det? Og hvilke hemmeligheter skjules i det gamle huset som han 'glemte' å føre opp i testamentet?


SPRINT I TOKYO (album 54) Spirou et Fantasio à Tokyo
Sprint og Kvikk reiser til Tokyo for å hjelpe sin gamle venn Itoh Kata med å redde to barn med overnaturlige krefter, som holdes fanget og utnyttes av onde menn...
INFO: Itoh Kata, sist sett i "VARSLEREN" (av Fournier) er tilbake.