Åpne hovedmenyen

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1980–1984

Norges lag borte mot England, 10. september 1980

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1980–1984 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge fra januar 1980 til desember 1984.

Norges landskamper 1980Rediger

Vennskapskamp, 22. mai 1980

  Norge 1–0 (1–0)   Bulgaria Ullevaal Stadion (Oslo)

Pål Jacobsen   35'

Norges lag:
Roy Amundsen, Trond Pedersen, Morten Vinje, Einar Aas, Svein Grøndalen, Rune Ottesen, Tor Egil Johansen, Gabriel Høyland, Arne Larsen Økland (Stein Kollshaugen fra 74'), Pål Jacobsen, Hallvar Thoresen.


Dommer: Rolf Eriksson
Tilskuere: 6 800

Nordic Cup, 4. juni 1980

  Danmark 3–1 (0–1)   Norge Idrætsparken (København)

Benny Nielsen   68' (Straffe)
Frank Arnesen   70'
Preben Elkjær   76'

Stein Kollshaugen   22'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen (Per Egil Nygård fra ?), Trond Pedersen, Morten Vinje, Einar Aas, Bjarne Berntsen (Tore Kordahl fra 85'), Rune Ottesen, Tor Egil Johansen, Gabriel Høyland (Jan Hansen fra 44'), Arne Larsen Økland (Svein Mathisen fra 55'), Stein Kollshaugen, Hallvar Thoresen.


Dommer: Gerardus Geurds
Tilskuere: 22 000

Vennskapskamp, 14. juli 1980

  Norge 3–1 (1–0)   Island Ullevaal Stadion (Oslo)

Stein Kollshaugen   36'
Pål Jacobsen   66'
Arne Erlandsen   85'

Sigurlás Þorleifsson   90'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Trond Pedersen, Morten Vinje, Tore Kordahl, Svein Grøndalen, Rune Ottesen, Arne Erlandsen, Gabriel Høyland, Stein Kollshaugen, Pål Jacobsen, Arne Dokken.


Dommer: Ole Amundsen (fotballdommer)
Tilskuere: 10 425

Nordic Cup, 21. august 1980

  Norge 6–1 (2–1)   Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Pål Jacobsen   30'
Pål Jacobsen   39'
Arne Dokken   50'
Einar Aas   61'
Pål Jacobsen   73'
Pål Jacobsen   83'

Olavi Himanka   43'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Bjarne Berntsen, Tore Kordahl, Einar Aas, Svein Grøndalen, Rune Ottesen, Arne Erlandsen, Gabriel Høyland, Arne Dokken, Pål Jacobsen, Hallvar Thoresen.


Dommer: Kjell Johansson (fotballdommer)
Tilskuere: 10 640

Kvalifisering til VM, 10. september 1980

  England 4–0 (1–0)   Norge Wembley Stadium (London)

Terry McDermott   37'
Tony Woodcock   66'
Terry McDermott   75' (Straffe)
Paul Mariner   85'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Bjarne Berntsen, Tore Kordahl, Einar Aas, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Åge Hareide, Arne Dokken, Arne Larsen Økland, Pål Jacobsen, Arne Erlandsen (Rune Ottesen fra 83').


Dommer: Marcel van Langenhove
Tilskuere: 48 200

Kvalifisering til VM, 24. september 1980

  Norge 1–1 (1–1)   Romania Ullevaal Stadion (Oslo)

Åge Hareide   20'

Anghel Iordănescu   10'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Bjarne Berntsen, Tore Kordahl, Einar Aas, Svein Grøndalen, Åge Hareide, Rune Ottesen, Arne Dokken, Arne Larsen Økland, Pål Jacobsen, Hallvar Thoresen.


Dommer: Siegfried Kirschen
Tilskuere: 22 350

Kvalifisering til VM, 29. oktober 1980

  Sveits 1–2 (0–1)   Norge Wankdorf Stadion (Bern)

Umberto Barberis   49'

Åge Hareide   5'
Svein Mathisen   79'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Bjarne Berntsen, Tore Kordahl, Einar Aas, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Åge Hareide, Rune Ottesen (Morten Vinje fra 63'), Arne Dokken (Svein Mathisen fra 53'), Pål Jacobsen, Hallvar Thoresen.


Dommer: Dušan Krchnak
Tilskuere: 14 000

Norges landskamper 1981Rediger

Vennskapskamp, 29. april 1981

  Bulgaria 1–0 (1–0)   Norge Stadion Slavi Aleksiev (Pleven)

Plamen Tsvetkov   8'

Norges lag:
Jon Abrahamsen, Bjarne Berntsen, Tore Kordahl (Svein Grøndalen fra 56'), Einar Aas, Trond Pedersen, Vidar Davidsen, Anders Giske, Åge Hareide, Svein Mathisen, Arne Dokken, Hallvar Thoresen (Gabriel Høyland fra 46').


Dommer: Života Vlajić
Tilskuere: 9 000

Kvalifisering til VM, 20. mai 1981

  Norge 1–2 (0–0)   Ungarn Ullevaal Stadion (Oslo)

Hallvar Thoresen   55'

László Kiss   77'
László Kiss   79'

Norges lag:
Jon Abrahamsen, Bjarne Berntsen (Svein Mathisen fra 85'), Tore Kordahl, Einar Aas, Trond Pedersen, Åge Hareide (Vidar Davidsen fra 81'), Anders Giske, Tom Lund, Pål Jacobsen, Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen.


Dommer: Malcolm Moffatt
Tilskuere: 23 000

Kvalifisering til VM, 3. juni 1981

  Romania 1–0 (0–0)   Norge Stadionul 23 August (București)

Aurel Ţicleanu   67'

Norges lag:
Roy Amundsen, Trond Pedersen, Tore Kordahl, Einar Aas, Svein Grøndalen, Jan Hansen, Bjarne Berntsen, Anders Giske (Sverre Brandhaug fra 75'), Svein Mathisen, Arne Larsen Økland (Vidar Davidsen fra 44'), Arne Dokken.


Dommer: Erkan Goksel
Tilskuere: 50 000

Kvalifisering til VM, 17. juni 1981

  Norge 1–1 (0–0)   Sveits Ullevaal Stadion (Oslo)

Vidar Davidsen   88'

Umberto Barberis   66'

Norges lag:
Roy Amundsen, Trond Pedersen, Tore Kordahl, Einar Aas, Svein Grøndalen, Åge Hareide (Svein Mathisen fra 73'), Jan Hansen (Vidar Davidsen fra 83'), Anders Giske, Pål Jacobsen, Arne Larsen Økland, Tom Lund.


Dommer: Eduard Shklovski
Tilskuere: 18 022

Nordic Cup, 2. juli 1981

  Finland 3–1 (1–0)   Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Keijo Kousa   31'
Hannu Rajaniemi   60'
Hannu Turunen   61'

Vidar Davidsen   47'

Norges lag:
Jon Abrahamsen, Trond Pedersen (Rune Ottesen fra 79'), Tore Kordahl (Åge Hareide fra 46'), Svein Grøndalen, Bjarne Berntsen, Jan Hansen, Anders Giske, Vidar Davidsen, Svein Mathisen, Pål Jacobsen, Gabriel Høyland (Ole Johnny Henriksen fra 46').


Dommer: Peer Frickmann
Tilskuere: 9 941

Vennskapskamp, 12. august 1981

  Norge 2–2 (1–1)   Nigeria Ullevaal Stadion (Oslo)

Pål Jacobsen   18'
Tom Lund   77'

Felix Owolabi   20'
Ayo Ogunlana   66'

Norges lag:
Frode Holstad Hansen, Trond Pedersen, Tore Kordahl, Svein Grøndalen, Bjarne Berntsen, Tom Jacobsen, Terje Kojedal, Vidar Davidsen, Svein Mathisen (Ole Johnny Henriksen fra 46'), Pål Jacobsen, Tom Lund.


Dommer: Günter Linn
Tilskuere: 7 324

Kvalifisering til VM, 9. september 1981

  Norge 2–1 (2–1)   England Ullevaal Stadion (Oslo)

Roger Albertsen   35'
Hallvar Thoresen   41'

Bryan Robson   15'

Norges lag:
Tore Antonsen, Bjarne Berntsen, Einar Aas, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Anders Giske, Roger Albertsen, Hallvar Thoresen, Arne Larsen Økland (Trond Pedersen fra 87'), Pål Jacobsen, Tom Lund (Arne Dokken fra 76').


Dommer: Jerzy Kacprzak
Tilskuere: 23 000

Nordic Cup, 23. september 1981

  Danmark 2–1 (1–0)   Norge Idrætsparken (København)

Preben Elkjær   19'
Frank Arnesen   68' (Straffe)

Tom Lund   62'

Norges lag:
Tore Antonsen, Bjarne Berntsen, Åge Hareide, Terje Kojedal (Tore Kordahl fra 81'), Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Anders Giske, Vidar Davidsen, Hallvar Thoresen, Pål Jacobsen, Tom Lund.


Dommer: Günther Linn
Tilskuere: 16 200

Kvalifisering til VM, 31. oktober 1981

  Ungarn 4–1 (1–1)   Norge Nepstadion (Budapest)

László Bálint   12'
László Kiss   60'
László Fazekas   79'
László Kiss   85'

Tom Lund   35'

Norges lag:
Tore Antonsen, Trond Pedersen, Bjarne Berntsen, Frank Grønlund, Svein Grøndalen, Vidar Davidsen, Tom Jacobsen, Anders Giske (Svein Mathisen fra 70'), Tom Lund, Pål Jacobsen, Isak Arne Refvik.


Dommer: Egon Šoštarić
Tilskuere: 68 000

  • Norge endte på femteplass i sin kvalifiseringsgruppe, og ble dermed ikke kvalifisert til VM i fotball 1982 som ble arrangert i Spania.

Kvalifiseringsgruppe 4

Land K V U T Mål P
  Ungarn 8 4 2 2 13-8 10
  England 8 4 1 3 13-8 9
  Romania 8 2 4 2 5-5 8
  Sveits 8 2 3 3 9-12 7
  Norge 8 2 2 4 8-15 6

Norges landskamper 1982Rediger

Nordic Cup, 28. april 1982

  Norge 1–1 (0–1)   Finland Stavanger stadion (Stavanger)

Hallvar Thoresen   76'

Jyrki Nieminen   16'

Norges lag:
Frode Holstad Hansen, Bjarne Berntsen, Kai Erik Herlovsen, Frank Grønlund (Vidar Davidsen fra 30'), Svein Grøndalen, Åge Hareide, Roger Albertsen, Tom Jacobsen (Isak Arne Refvik fra 86'), Hallvar Thoresen, Pål Jacobsen, Tom Lund.


Dommer: Peer Frickmann
Tilskuere: 5 700

Vennskapskamp, 12. mai 1982

  Norge 2–4 (1–3)   Vest-Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Larsen Økland   18'
Roger Albertsen   82'

Karl-Heinz Rummenigge   5'
Pierre Littbarski   34'
Pierre Littbarski   43'
Karl-Heinz Rummenigge   84'

Norges lag:
Frode Holstad Hansen, Bjarne Berntsen, Kai Erik Herlovsen, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Vidar Davidsen (Tom Jacobsen fra 78'), Tom Lund, Sverre Brandhaug (Vidar Hansen fra 46'), Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen.


Dommer: Kjell Johansson (fotballdommer)
Tilskuere: 20 097

Nordic Cup, 15. juni 1982

  Norge 2–1 (2–1)   Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Åge Hareide   20'
Roger Albertsen   23'

Michael Laudrup   21'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Bjarne Berntsen, Terje Kojedal, Åge Hareide (Kai Erik Herlovsen fra 48'), Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Vidar Davidsen, Tom Lund, Vidar Hansen, Pål Jacobsen, Gabriel Høyland (Lasse Opseth fra 65').


Dommer: David Richardson
Tilskuere: 16 200

Nordic Cup, 11. august 1982

  Norge 1–0 (0–0)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Tom Lund   55'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Bjarne Berntsen, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Anders Giske (Svein Fjælberg fra 88'), Tom Lund, Arne Dokken, Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen (Vidar Davidsen fra 46').


Dommer: Ole Amundsen (fotballdommer)
Tilskuere: 22 403

Kvalifisering til EM, 22. september 1982

  Wales 1–0 (1–0)   Norge Vetch Field (Swansea)

Ian Rush   31'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Bjarne Berntsen, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Arne Erlandsen (Stein Kollshaugen fra 78'), Erik Solér, Tom Lund, Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen.


Dommer: Joël Quiniou
Tilskuere: 4 340

Kvalifisering til EM, 13. oktober 1982

  Norge 3–1 (1–0)   Jugoslavia Ullevaal Stadion (Oslo)

Tom Lund   4'
Arne Larsen Økland   68'
Åge Hareide   89'

Dušan Savić   73'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Bjarne Berntsen, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Erik Solér (Vidar Davidsen fra 60'), Tom Lund, Arne Dokken (Isak Arne Refvik fra 78'), Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen.


Dommer: Alojzy Jarguz
Tilskuere: 12 264

Kvalifisering til EM, 27. oktober 1982

  Bulgaria 2–2 (1–1)   Norge Vasil Levski nasjonalstadion (Sofia)

Boycho Velichkov   13'
Plamen Nikolov   68'

Hallvar Thoresen   20'
Arne Larsen Økland   66'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Bjarne Berntsen, Terje Kojedal, Åge Hareide (Vidar Davidsen fra 71'), Svein Grøndalen, Kai Erik Herlovsen, Erik Solér, Arne Dokken (Isak Arne Refvik fra 61'), Tom Lund, Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen.


Dommer: Antonis Vassaras
Tilskuere: 22 300

Vennskapskamp, 13. november 1982

  Kuwait 1–0 (0–0)   Norge Ukjent (Kuwait)

Fatih-Kemal   82'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Kjell Iversen, Steinar Aulie, Hans Deunk, Tor Brevik, Stein Gran, Erik Solér, Tonning Hammer, Sverre Brandhaug, Jan Berg, Nils Ove Hellvik.


Dommer: Antonis Vassaras
Tilskuere: 3 000

Norges landskamper 1983Rediger

Kvalifisering til OL, 19. mai 1983

  Danmark 2–2 (1–0)   Norge Århus Idrætspark (Århus)

Michael Manniche   27'
Brian Chrøis   50'

Erik Solér   65'
Stein Kollshaugen   80' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Kjell Iversen (Jarle Ødegård fra 73'), Kai Erik Herlovsen, Terje Kojedal, Tor Brevik, Erik Solér, Svein Fjælberg, Arnt Martin Kortgaard (Geir Johansen fra 57'), Vidar Hansen, Stein Kollshaugen, Jan Berg.


Dommer: Roger Schoeters
Tilskuere: 2 500

Vennskapskamp, 1. juni 1983

  Norge 1–1 (0–0)   Ungarn Ullevaal Stadion (Oslo)

Pål Jacobsen   50'

Antal Nagy   55'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Erik Solér, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Vidar Davidsen, Kai Erik Herlovsen (Stein Kollshaugen fra 69'), Anders Giske, Arne Larsen Økland, Pål Jacobsen, Hallvar Thoresen.


Dommer: Ib Nielse
Tilskuere: 10 313

Kvalifisering til OL, 15. juni 1983

  Finland 1–1 (1–1)   Norge Lahden stadion (Lahtis)

Juha Annunen   39'

Stein Kollshaugen   9'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Svein Fjælberg, Per Henriksen, Terje Kojedal, Tor Brevik, Kai Erik Herlovsen, Øivind Tomteberget (Tom Sundby fra 77'), Erik Solér, Stein Kollshaugen, Vidar Hansen, Geir Johansen (Jan Berg fra 46').


Dommer: Anatolij Milsjenko
Tilskuere: 2 153

Kvalifisering til OL, 30. juni 1983

  Norge 0–1 (0–0)   Polen Ullevaal Stadion (Oslo)

Andrzej Zgutczynski   73'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Svein Fjælberg, Per Henriksen, Terje Kojedal, Tor Brevik, Erik Solér, Stein Kollshaugen, Arnt Martin Kortgaard (Jo Kristoffer Bergsvand fra 85'), Vidar Hansen, Tom Sundby (Sten Nick Sandberg fra 68'), Jan Berg.


Dommer: Egbert Mulder
Tilskuere: 10 305

Vennskapskamp, 10. august 1983

  Norge 0–0 (0–0)   Romania Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Erik Thorstvedt (Tom Rüsz Jacobsen fra 46'), Erik Solér (Arne Erlandsen fra 29'), Terje Kojedal, Åge Hareide (Isak Arne Refvik fra 46'), Svein Grøndalen, Svein Fjælberg, Vidar Davidsen, Anders Giske, Arne Dokken, Pål Jacobsen, Hallvar Thoresen (Stein Kollshaugen fra 16').


Dommer: Ulf Eriksson
Tilskuere: 8 533

Kvalifisering til OL, 17. august 1983

  Norge 1–1 (1–1)   Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Stein Kollshaugen   24' (Straffe)

Michael Manniche   43'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Kai Erik Herlovsen, Per Henriksen, Terje Kojedal, Tor Brevik, Svein Fjælberg (Arnt Martin Kortgaard fra 41'), Erik Solér, Øivind Tomteberget (Geir Johansen fra 82'), Stein Kollshaugen, Vidar Hansen, Tom Sundby.


Dommer: Henk Van Ettekoven
Tilskuere: 8 354

Kvalifisering til EM, 7. september 1983

  Norge 1–2 (1–1)   Bulgaria Ullevaal Stadion (Oslo)

Åge Hareide   4'

Stoycho Mladenov   12'
Nasko Sirakov   60'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Erik Solér, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Kai Erik Herlovsen (Arne Erlandsen fra 77'), Anders Giske (Sverre Brandhaug fra 56'), Vidar Davidsen, Roger Albertsen, Arne Dokken, Hallvar Thoresen.


Dommer: Heinz Fahnler
Tilskuere: 15 515

Kvalifisering til EM, 21. september 1983

  Norge 0–0 (0–0)   Wales Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Vidar Davidsen, Erik Solér, Stein Kollshaugen, Arne Dokken, Hallvar Thoresen.


Dommer: Vojtěch Christov
Tilskuere: 17 575

Kvalifisering til EM, 12. oktober 1983

  Jugoslavia 2–1 (2–0)   Norge JNA Stadion (Beograd)

Zlatko Vujović   21'
Safet Sušić   39'

Hallvar Thoresen   88'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Kai Erik Herlovsen, Vidar Davidsen, Erik Solér, Svein Mathisen (Tom Sundby fra 59'), Arne Dokken, Hallvar Thoresen.


Dommer: Adolf Prokop
Tilskuere: 9 169

  • Norge endte på fjerdeplass i sin kvalifiseringsgruppe, og ble dermed ikke kvalifisert til EM i fotball 1984 som ble arrangert i Frankrike.

Kvalifiseringsgruppe 4

Land K V U T Mål P
  Jugoslavia 6 3 2 1 12-11 8
  Wales 6 2 3 1 7-6 7
  Bulgaria 6 2 1 3 7-8 5
  Norge 6 1 2 3 7-8 4

Kvalifisering til OL, 26. oktober 1983

  Norge 4–2 (3–1)   Finland Melløs stadion (Moss)

Erik Solér   3'
Stein Kollshaugen   5' (Straffe)
Stein Kollshaugen   40' (Straffe)
Henning Bjarnøy   63'

Sixten Boström   15'
Juha Annunen   83'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Per Henriksen, Terje Kojedal, Per Egil Ahlsen, Øivind Tomteberget, Erik Solér, Stein Kollshaugen, Henning Bjarnøy, Tom Sundby, Vidar Hansen.


Dommer: Walter Eschweiler
Tilskuere: 2 067

Kvalifisering til OL, 30. oktober 1983

  Norge 1–1 (0–0)   Øst-Tyskland Stavanger stadion (Stavanger)

Erik Solér   68'

Hans-Uwe Pilz   57'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Per Henriksen, Terje Kojedal, Per Egil Ahlsen, Øivind Tomteberget, Erik Solér, Stein Kollshaugen, Henning Bjarnøy, Tom Sundby, Vidar Hansen (Ingvar Dalhaug fra 85').


Dommer: Erik Fredriksson (fotballdommer)
Tilskuere: 1 036

Kvalifisering til OL, 9. november 1983

  Polen 1–0 (0–0)   Norge Stadion Olimpii (Poznań)

Andrzej Zgutczynski   69'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Per Henriksen, Terje Kojedal, Per Egil Ahlsen, Tom Sundby, Erik Solér, Stein Kollshaugen, Henning Bjarnøy, Olav Nysæter (Jan Berg fra 64'), Vidar Hansen.


Dommer: Horst Brummeier
Tilskuere: 8 000

Kvalifisering til OL, 12. november 1983

  Øst-Tyskland 1–0 (1–0)   Norge Karl Liebknecht stadion (Babelsberg)

Jürgen Raab   31'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Per Egil Ahlsen, Per Henriksen, Terje Kojedal, Tor Brevik, Erik Solér, Tom Sundby, Stein Kollshaugen, Henning Bjarnøy (Jan Berg fra 37'), Olav Nysæter, Vidar Hansen (Geir Johansen fra 82').


Dommer: Velodi Miminosjvili
Tilskuere: 8 500

  • Norge endte opprinnelig opp på en tredjeplass i sin kvalifiseringsgruppe til OL, men både Øst-Tyskland og Polen (på henholdsvis første- og andreplass) valgte å trekke seg fra lekene. Dette gjorde at Norge ble tildelt plassen til Øst-Tyskland og videre direkte kvalifisert til Sommer-OL 1984, som ble arrangert i Los Angeles.

Norges landskamper 1984Rediger

Vennskapskamp, 1. mai 1984

  Luxembourg 0–2 (0–0)   Norge Stade Am Deich (Ettelbrück)

Hallvar Thoresen   47'
Arne Dokken   73'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Åge Hareide, Anders Giske, Per Egil Ahlsen, Arne Erlandsen (Svein Grøndalen fra 57'), Erik Solér, Arne Dokken, Hallvar Thoresen (Vidar Hansen fra 85'), Vidar Davidsen.


Dommer: Robert Wurtz
Tilskuere: 1 411

Vennskapskamp, 23. mai 1984

  Ungarn 0–0 (0–0)   Norge Stadion Sóstói (Szekesfehervar)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen (Arne Erlandsen fra 88'), Per Egil Ahlsen, Roger Albertsen (Tom Sundby fra 90'), Anders Giske (Arne Dokken fra 86'), Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen, Vidar Davidsen (Sverre Brandhaug fra 76').


Dommer: Klaus Scheurell
Tilskuere: 7 000

Vennskapskamp, 6. juni 1984

  Norge 1–0 (0–0)   Wales Lerkendal stadion (Trondheim)

Arne Larsen Økland   75'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg (Tom Sundby fra 79'), Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Per Egil Ahlsen, Kai Erik Herlovsen, Anders Giske (Vidar Davidsen fra 66'), Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen (Arne Dokken fra 38'), Sverre Brandhaug.


Dommer: Håkan Lundgren
Tilskuere: 15 970

Vennskapskamp, 20. juni 1984

  Island 0–1 (0–0)   Norge Laugardalsvöllur (Reykjavik)

Egil Johansen   79'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Knut Torbjørn Eggen, Terje Kojedal, Trond Sirevåg, Svein Grøndalen, Per Egil Ahlsen, Tom Sundby, Vidar Davidsen, Arne Dokken, Joar Vaadal (Egil Johansen fra 65'), Sverre Brandhaug.


Dommer: Alan Ferguson
Tilskuere: 6 339

Gruppespill i OL, 29. juli 1984

  Norge 0–0 (0–0)   Chile Harvard stadium (Boston)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Knut Torbjørn Eggen, Stein Gran, Per Egil Ahlsen, Kai Erik Herlovsen, Tom Sundby, Egil Johansen, Arve Seland (Joar Vaadal fra 84'), André Krogsæter.


Dommer: David Socha
Tilskuere: 25 000

Gruppespill i OL, 31. juli 1984

  Frankrike 2–1 (1–1)   Norge Harvard stadium (Boston)

François Brisson   12'
François Brisson   57'

Per Egil Ahlsen   34' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Knut Torbjørn Eggen, Per Edmund Mordt, Kai-Erik Herlovsen, Per Egil Ahlsen, Tom Sundby, Stein Kollshaugen (Egil Johansen fra 68'), Arve Seland, André Krogsæter (Jan Berg fra 83').


Dommer: Volker Roth
Tilskuere: 27 832

Gruppespill i OL, 2. august 1984

  Norge 2–0 (1–0)   Qatar Harvard stadium (Boston)

Joar Vaadal   22'
Joar Vaadal   53'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg (Stein Gran fra 46'), Terje Kojedal, Knut Torbjørn Eggen, Per Edmund Mordt, Kai-Erik Herlovsen, Per Egil Ahlsen, Tom Sundby, Egil Johansen, Arve Seland (André Krogsæter fra 37'), Joar Vaadal.


Dommer: Bester Kalombo
Tilskuere: 17 529

  • Norge endte på tredjeplass i sin kvalifiseringsgruppe, og ble dermed ikke kvalifisert videre til sluttspillet i OL. Se også Fotball under Sommer-OL 1984.

Gruppe A

Land K V U T Mål P
  Frankrike 3 1 2 0 5-4 4
  Chile 3 1 2 0 2-1 4
  Norge 3 1 1 1 3-2 3
  Qatar 3 0 1 2 2-5 1

Vennskapskamp, 29. august 1984

  Norge 1–1 (0–0)   Polen Marienlyst stadion (Drammen)

Vidar Davidsen   55'

Ryszard Tarasiewicz   48'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Per Egil Ahlsen, Roger Albertsen (Sverre Brandhaug fra 73'), Vidar Davidsen, Arne Dokken (Joar Vaadal fra 78'), Leif Arve Seland, Tom Sundby.


Dommer: Osmo Orakangas
Tilskuere: 5 497

Kvalifisering til VM, 12. september 1984

  Norge 0–1 (0–1)   Sveits Ullevaal Stadion (Oslo)

André Egli   4' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Erik Solér, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Per Egil Ahlsen, Kai Erik Herlovsen, Anders Giske (Roger Albertsen fra 62'), Arne Dokken, Sverre Brandhaug (Leif Arve Seland fra 42'), Vidar Davidsen.


Dommer: Egon Šoštarić
Tilskuere: 15 145

Kvalifisering til VM, 26. september 1984

  Danmark 1–0 (0–0)   Norge Idrætsparken (København)

Preben Elkjær   56'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Per Egil Ahlsen, Erik Solér, Vidar Davidsen, Joar Vaadal (Ulf Moen fra 55'), Pål Jacobsen (Svein Mathisen fra 75'), Hallvar Thoresen.


Dommer: Ronald Bridges
Tilskuere: 45 400

Kvalifisering til VM, 10. oktober 1984

  Norge 1–1 (0–0)   Sovjetunionen Ullevaal Stadion (Oslo)

Hallvar Thoresen   55' (Straffe)

Hennadiy Lytovchenko   75'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Åge Hareide, Per Edmund Mordt, Erik Solér, Per Egil Ahlsen, Vidar Davidsen (Egil Johansen fra 71'), Hallvar Thoresen, Arne Larsen Økland, Pål Jacobsen.


Dommer: Volker Roth
Tilskuere: 13 789

Kvalifisering til VM, 17. oktober 1984

  Norge 1–0 (1–0)   Irland Ullevaal Stadion (Oslo)

Pål Jacobsen   42'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg (Vidar Davidsen fra 34'), Terje Kojedal, Åge Hareide, Per Edmund Mordt, Per Egil Ahlsen, Erik Solér, Kai Erik Herlovsen, Arne Larsen Økland, Pål Jacobsen (Per Henriksen fra 88'), Hallvar Thoresen.


Dommer: Klaus Scheurell
Tilskuere: 15 379

Vennskapskamp, 17. desember 1984

  Egypt 0–1 (0–1)   Norge Osman Ahmed Osman stadion (Kairo)

Egil Johansen   31'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hans Herman Henriksen, Terje Kojedal, Åge Hareide (Henning Bjarnøy fra 84'), Per Edmund Mordt, Leif Arve Seland (Per Henriksen fra 68), Vidar Davidsen, Kjetil Osvold, Egil Johansen, Joar Vaadal (Vegard Skogheim fra 55'), Jan Berg.


Dommer: Hossam El Din
Tilskuere: 4 000

Vennskapskamp, 20. desember 1984

  Egypt 0–1 (0–0)   Norge Ukjent (Ismailiya)

Leif Arve Seland   80'

Norges lag:
Ola By Rise, Hans Herman Henriksen, Terje Kojedal, Åge Hareide, Per Edmund Mordt, Jan Berg (Per Henriksen fra 88'), Vidar Davidsen, Kjetil Osvold, Egil Johansen (Henning Bjarnøy fra 37'), Joar Vaadal (Arve Seland fra 45'), Hallvar Thoresen.


Dommer: [[]]
Tilskuere: 8 000

Eksterne lenkerRediger