Åpne hovedmenyen

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1935–1939

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1935–1939 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge i perioden fra januar 1935 til desember 1939.

Innhold

Norges landskamper 1935Rediger

Vennskapskamp, 31. mai 1935

  Norge 2–0 (0–0)   Ungarn (amatører) Ullevaal Stadion (Oslo)

Sverre Hansen   86'
Birger Pedersen   87'

Norges lag:
Henry Johansen, Jørgen Juve, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Thøger Nordbø, Leif Eriksen, Reidar Kvammen, Birger Pedersen, Sverre Hansen, Jørgen Hval, Arne Brustad.


Dommer: [[]]
Tilskuere: 12 800

Nordisk mesterskap, 23. juni 1935

  Danmark 1–0 (1–0)   Norge Idrætsparken (København)

Thøger Nordbø   29' (Selvmål)

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Thøger Nordbø, Jean Louis Bretteville, Reidar Kvammen (Arne Brustad fra 30'), William Danielsen, Sverre Hansen, Jørgen Juve, Jørgen Hval.


Dommer: Esko Pekonen
Tilskuere: 28 000

Vennskapskamp, 27. juni 1935

  Norge 1–1 (0–0)   Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Odd Hoel   79'

August Lenz   56'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Jørgen Juve, Jean Louis Bretteville, Reidar Kvammen, William Danielsen, Sverre Hansen, Odd Hoel, Jørgen Hval.


Dommer: Solve Flisberg
Tilskuere: 17 000

Nordisk mesterskap, 8. september 1935

  Finland 1–5 (1–1)   Norge Tölö bollplan (Helsingfors)

Pentti Larvo   28'

Odd Hoel   23'
Odd Hoel   52'
Odd Hoel   62'
Karl Jamissen   68'
Reidar Kvammen   88'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Kjeld Kjos, Jørgen Juve, Kristian Henriksen, Reidar Kvammen, Arne Børresen, Karl Jamissen, Odd Hoel, Josef Håkestad.


Dommer: Ivar Gustafsson
Tilskuere: 6 557

Nordisk mesterskap, 22. september 1935

  Norge 0–2 (0–1)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Axel Nilsson   42'
Karl-Erik Grahn   77'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Kjeld Kjos, Jørgen Juve, Kristian Henriksen, Reidar Kvammen, Arne Børresen, Karl Jamissen, Odd Hoel, Josef Håkestad.


Dommer: Poul Dreiø
Tilskuere: 34 000

Vennskapskamp, 3. november 1935

  Sveits 2–0 (0–0)   Norge Hardturm stadion (Zürich)

Adolf Stelzer   59'
Willy Jäggi   73'

Norges lag:
Sverre Kvammen, Nils Eriksen (Didrik Christensen fra 46'), Kjell Pettersen, Kjeld Kjos, Magdalon Monsen, Kristian Henriksen, Reidar Kvammen (Håkon Askerød fra 72'), Sten Moe, Karl Jamissen, Knut Brynhildsen, Arne Sørensen.


Dommer: Karl Weingärtner
Tilskuere: 25 000

Norges landskamper 1936Rediger

Vennskapskamp, 18. juni 1936

  Norge 1–2 (1–1)   Sveits Ullevaal Stadion (Oslo)

Sverre Hansen   5'

Max Abegglen   38'
Max Abegglen   70'

Norges lag:
Henry Johansen, Rolf Johannessen, Nils Eriksen, Kristian Henriksen, Jean Louis Bretteville, Morten Pettersen, Sten Moe, Arne Børresen, Sverre Hansen, Reidar Kvammen, Arne Brustad.


Dommer: Otto Ohlsson
Tilskuere: 15 000

Nordisk mesterskap, 5. juli 1936

  Sverige 2–0 (0–0)   Norge Ullevi (Göteborg)

Sven Jonasson   25'
Sven Jonasson   36'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Kjeld Kjos, Jean Louis Bretteville, Magdalon Monsen (Kristian Henriksen fra 35'), Reidar Kvammen, William Danielsen, Sverre Hansen, Birger Pedersen, Arne Brustad.


Dommer: Louis Baert
Tilskuere: 21 153

Vennskapskamp, 26. juli 1936

  Sverige 3–4 (1–3)   Norge Råsundastadion (Stockholm)

Erik Persson   15'
Erik Persson   66'
Sven Jonasson   88' (Straffe)

Reidar Kvammen   17'
Reidar Kvammen   29'
Magnar Isaksen   43'
Reidar Kvammen   65'

Norges lag:
Håkon Gundersen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen (Fredrik Horn fra 20'), Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Sverre Hansen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Karl Weingartner
Tilskuere: 20 000

1. runde OL, 3. august 1936

  Norge 4–0 (1–0)   Tyrkia Mommsenstadion (Berlin)

Alf Martinsen   30'
Arne Brustad   53'
Alf Martinsen   70'
Reidar Kvammen   80'

Norges lag:
Henry Johansen, Fredrik Horn, Nils Eriksen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Sverre Hansen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Giuseppe Scarpi
Tilskuere: 8 000

Kvartfinale OL, 7. august 1936

  Tyskland 0–2 (0–1)   Norge Poststadion (Berlin)

Magnar Isaksen   7'
Magnar Isaksen   83'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Arthur Willoughby Barton
Tilskuere: 55 000

Semifinale OL, 10. august 1936

  Italia 2–1 (1–0)   Norge Olympiastadion (Berlin)

Alfonso Negro   15'
Annibale Frossi   96'

Arne Brustad   58'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Pál von Hertzka
Tilskuere: 95 000

Bronsefinale OL, 13. august 1936

  Polen 2–3 (2–2)   Norge Olympiastadion (Berlin)

Gerard Wodarz   5'
Teodor Peterek   24' (Straffe)

Arne Brustad   15'
Arne Brustad   21'
Arne Brustad   84'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Odd Frantzen, Magdalon Monsen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Alfred Birlem
Tilskuere: 82 000


Nordisk mesterskap, 6. september 1936

  Norge 0–2 (0–1)   Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Kurt Weckstrom   3'
Aatos Lehtonen   48'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Odd Frantzen, Godfred Bysheim, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Otto Remke
Tilskuere: 17 000

Nordisk mesterskap, 20. september 1936

  Norge 3–3 (2–1)   Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Brustad   8'
Odd Frantzen   11'
Odd Frantzen   78'

Helmuth Søbirk   14'
Pauli Jørgensen   49'
Helmuth Søbirk   67' (Straffe)

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Karl Weingartner
Tilskuere: 30 000

Vennskapskamp, 1. november 1936

  Nederland 3–3 (0–1)   Norge Olympiastadion (Amsterdam)

Beb Bakhuys   46'
Kick Smit   53'
Charles de Bock   88'

Alf Martinsen   33'
Arne Brustad   72'
Arne Brustad   81'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Magdalon Monsen, Jørgen Juve (Odmund Andersen fra 30'), Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Arne Børresen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Alfred Birlem
Tilskuere: 35 000

Norges landskamper 1937Rediger

Vennskapskamp, 14. mai 1937

  Norge 0–6 (0–4)   England Ullevaal Stadion (Oslo)

Alfred Kirchen   18'
Øivind Holmsen   38' (Selvmål)
Thomas Galley   40'
Freddie Steele   43'
Freddie Steele   61'
Len Goulden   85'

Norges lag:
Henry Johansen, Nils Eriksen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Ejner Ullrich
Tilskuere: 20 000

Vennskapskamp, 27. mai 1937

  Norge 1–3 (0–2)   Italia Ullevaal Stadion (Oslo)

William Danielsen   76'

Giuseppe Meazza   17'
Giuseppe Meazza   20'
Silvio Piola   54'

Norges lag:
Henry Johansen, Rolf Johannessen, Nils Eriksen, Frithjof Ulleberg, Håkon Johansen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, William Danielsen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Alfred Birlem
Tilskuere: 17 000

Nordisk mesterskap, 13. juni 1937

  Danmark 5–1 (2–1)   Norge Idrætsparken (København)

Eyolf Kleven   20'
Helmuth Søbirk   30'
Helmuth Søbirk   59'
Kaj Hansen   74'
Peder Rasmussen   89'

Alf Martinsen   21'

Norges lag:
Håkon Gundersen, Nils Eriksen, Hans Andersen, Frithjof Ulleberg, Jørgen Juve, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, William Danielsen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Willy Peters
Tilskuere: 22 000

Nordisk mesterskap, 5. september 1937

  Finland 0–2 (0–1)   Norge Tølø Ballplan (Helsingfors)

Alf Martinsen   21'
Alf Martinsen   53'

Norges lag:
Tom Blohm, Rolf Johannessen, Nils Eriksen, Frithjof Ulleberg, Kristian Henriksen, Rolf Holmberg, Magnar Isaksen, Arne Børresen, Reidar Kvammen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Sölve Flisberg
Tilskuere: 7 875

Nordisk mesterskap, 19. september 1937

  Norge 3–2 (1–0)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Brustad   44'
Magnar Isaksen   74'
Reidar Kvammen   76'

Georg Johansson   55'
Lennart Bunke   82'

Norges lag:
Tom Blohm, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Magnar Isaksen, Alf Martinsen, Reidar Kvammen, Torkild Andersen, Arne Brustad.


Dommer: Arthur Willoughby Barton
Tilskuere: 29 344

Kvalifisering til VM, 10. oktober 1937

  Norge 3–2 (1–1)   Irland Ullevaal Stadion (Oslo)

Reidar Kvammen   30'
Reidar Kvammen   69'
Alf Martinsen   79'

Mattie Geoghegan   36'
James Dunne   49'

Norges lag:
Tom Blohm, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Peter Bauwens
Tilskuere: 20 000

Vennskapskamp, 24. oktober 1937

  Tyskland 3–0 (2–0)   Norge Olympiastadion (Berlin)

Otto Siffling   19'
Otto Siffling   29'
Otto Siffling   67'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Frithjof Ulleberg, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Jørgen Hval.


Dommer: Peter Snape
Tilskuere: 95 000

Kvalifisering til VM, 7. november 1937

  Irland 3–3 (1–2)   Norge Dalymount Park (Dublin)

James Dunne   10'
Kevin O'Flanaghan   62'
Harry Duggan   89'

Reidar Kvammen   26'
Reidar Kvammen   33'
Alf Martinsen   49'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Odd Frantzen, Kjell Eeg, Alf Martinsen, Jørgen Hval.


Dommer: Thomas Gibbs
Tilskuere: 27 000

Norges landskamper 1938Rediger

Vennskapskamp, 31. mai 1938

  Norge 1–0 (0–0)   Estland Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Brustad   65'

Norges lag:
Henry Johansen, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Einar Lundström
Tilskuere: 19 200

Innledende runde VM, 5. juni 1938

  Italia 2–1 (1–0)   Norge Stade Velodrome (Marseille)

Pietro Ferraris   2'
Silvio Piola   94'

Arne Brustad   83'

Norges lag:
Henry Johansen, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Odd Frantzen, Knut Brynildsen, Arne Brustad.


Dommer: Alois Beranek
Tilskuere: 19 000

  • Norge tapte mot Italia i den innledende runden (1/8-finale) og kom dermed ikke med til sluttspillet i VM i fotball 1938, som ble arrangert i Frankrike.

Nordisk mesterskap, 17. juni 1938

  Norge 9–0 (6–0)   Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Magnar Isaksen   3'
Arne Brustad   11'
Reidar Kvammen   17'
Arne Brustad   22'
Arne Brustad   25'
Arne Brustad   33'
Reidar Kvammen   51'
Torkild Andersen   67'
Trygve Arnesen   70'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Trygve Arnesen, Torkild Andersen, Arne Brustad.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 28 000

Vennskapskamp, 4. september 1938

  Norge 2–1 (1–1)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Trygve Arnesen   22'
Knut Brynildsen   62'

Knut Hansson   15'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Torkild Andersen, Trygve Arnesen, Knut Brynildsen, Arne Brustad.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 33 098

Nordisk mesterskap, 18. september 1938

  Norge 1–1 (1–1)   Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Trygve Arnesen   33'

Kaj Hansen   42'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Torkild Andersen, Trygve Arnesen, Knut Brynildsen, Arne Brustad.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 33 065

Nordisk mesterskap, 2. oktober 1938

  Sverige 2–3 (1–3)   Norge Råsundastadion (Stockholm)

Erik Persson   27'
Arne Nyberg   66'

Arne Brustad   16'
Knut Brynildsen   18'
Hans Nordahl   35'

Norges lag:
Henry Johansen, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Hans Nordahl, Reidar Kvammen, Trygve Arnesen, Knut Brynildsen, Arne Brustad.


Dommer: Arthur James Jerwell
Tilskuere: 38 000

Vennskapskamp, 23. oktober 1938

  Polen 2–2 (0–2)   Norge Stadion Wojska Polskiego (Warszawa)

Ryszard Piec   73'
Ernest Wilimowski   80'

Hans Nordahl   6'
Alf Martinsen   41'

Norges lag:
Henry Johansen, Lars Martinsen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Odd Frantzen, Reidar Kvammen, Alf Martinsen, Hans Nordahl, Paul Sætrang.


Dommer: John Langenus
Tilskuere: 21 000

Vennskapskamp, 9. november 1938

  England 4–0 (4–0)   Norge St James' Park (Newcastle)

Reg Smith   13'
Ronnie Dix   20'
Tommy Lawton   35'
Reg Smith   40'

Norges lag:
Henry Johansen, Lars Martinsen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Rolf Holmberg, Reidar Kvammen, Magnar Isaksen, Knut Brynildsen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: James M. Martin
Tilskuere: 39 887

Norges landskamper 1939Rediger

Vennskapskamp, 2. juni 1939

  Sverige 3–2 (0–2)   Norge Råsundastadion (Stockholm)

Fridolf Martinsson   59'
Åke Andersson   69'
Erik Persson   84'

Odd Frantzen   33'
Odd Frantzen   43'

Norges lag:
Sverre Nordby, Lars Martinsen, Øivind Holmsen, Rolf Holmberg, Nils Eriksen, Einar «Jeisa» Gundersen, Reidar Kvammen, Odd Frantzen, Trygve Arnesen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 28 283

Vennskapskamp, DBU 50 år, 14. juni 1939

  Norge 1–0 (1–0)   Sverige Idrætsparken (København)

Alf Martinsen   83'

Norges lag:
Anker Kihle, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Einar «Jeisa» Gundersen, Reidar Kvammen, Odd Frantzen, Trygve Arnesen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Alfred Birlem
Tilskuere: 18 000

Vennskapskamp, DBU 50 år, 18. juni 1939

  Danmark 6–3 (2–3)   Norge Idrætsparken (København)

Pauli Jørgensen   3'
Eigil Thielsen   17'
Arne Sørensen   48'
Pauli Jørgensen   54'
Walter Christensen   57'
Pauli Jørgensen   80'

Odd Frantzen   12'
Arne Brustad   25'
Reidar Kvammen   40'

Norges lag:
Anker Kihle, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Einar «Jeisa» Gundersen, Reidar Kvammen, Odd Frantzen, Trygve Arnesen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Alfred Birlem
Tilskuere: 30 000

Vennskapskamp, 22. juni 1939

  Norge 0–4 (0–1)   Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Adolf Urban   14'
Paul Janes   57'
Helmut Schön   59'
Helmut Schön   70'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Einar «Jeisa» Gundersen, Trygve Arnesen, Reidar Kvammen, Alf Martinsen, Odd Frantzen, Arne Brustad.


Dommer: Ivan Eklind
Tilskuere: 28 000

Nordisk mesterskap, 3. september 1939

  Finland 1–2 (0–2)   Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Pentti Eronen   63'

Torkild Andersen   7'
Per Frøistad   40'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Lars Martinsen, Rolf Holmberg, Nils Eriksen, Hjalmar Andresen, Trygve Arnesen, Hans Nordahl, Johannes Stensletten, Torkild Andersen, Per Frøistad.


Dommer: Rudolf Eklöw
Tilskuere: 8 729

Nordisk mesterskap, 17. september 1939

  Norge 2–3 (1–1)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Olav Navestad   8' (Straffe)
Harry Yven   84'

Arne Nyberg   19'
Arne Nyberg   73'
Ragnar Lennartsson   81'

Norges lag:
Sverre Nordby, Rolf Johannessen, Lars Martinsen, Gunnar Andreassen, Magdalon Monsen, Kristian Henriksen, Reidar Kvammen, Harry Yven, Trygve Arnesen, Olav Navestad, Arne Ileby.


Dommer: Einer Ulrich
Tilskuere: 29 504

Nordisk mesterskap, 22. oktober 1939

  Danmark 4–1 (1–1)   Norge Idrætsparken (København)

Svend Albrechtsen   6'
Alex Friedmann   49'
Pauli Jørgensen   68'
Pauli Jørgensen   85'

Knut Brynildsen   34'

Norges lag:
Sverre Nordby, Finn Moen, Øivind Holmsen, Kristian Henriksen, Nils Eriksen, Willy Sunblad, Reidar Kvammen, Odd Frantzen, Trygve Arnesen, Knut Brynildsen, Arne Brustad.


Dommer: Ivan Eklind
Tilskuere: 27 000

  • Kampen mellom Danmark og Norge i København mot slutten av oktober 1939 ble på grunn av andre verdenskrig den siste landskampen frem til 26. august 1945, da Norge nok engang møtte Danmark i København.

Eksterne lenkerRediger