Åpne hovedmenyen

Under følger en liste over Bulgarias statsoverhoder fra 1879.

Innhold

FyrstehusRediger

KongehusRediger

Huset Sachsen-Coburg-Gotha (1908-1946)

Fyrstedømmet Bulgaria 1879 – 1908Rediger

Nr. Bilde Navn
(født–død)
Regjeringstid / embetstid Merknad
1 Alexander I of Bulgaria by Dimitar Karastoyanov.jpg Alexander I
(1857–1893)
29. april 1879 – 7. september 1886 (abdiserte) Valgt av nasjonalforsamlingen
Stefan Stambolov.jpg Stefan Stambolov
(1854–1895)
7. september 1886 – 14. august 1887 Regentskapsråd
Petko-Karavelov.jpg Petko Karavelov
(1843-1903)
7. september 1886 – 27. oktober 1886
Georgi Zhivkov Ivan Karastoyanov.JPG Georgi Zjivkov
(1844-1899)
13. november 1886 – 14. august 1887
Mutkurovsava.jpg Sava Mutkurov
(1852–1891)
7. september 1886 – 14. august 1887
2 Zar Ferdinand Bulgarien.jpg Ferdinand I
(1861–1948)
14. august 1887 – 5. oktober 1908 Valgt av nasjonalforsamlingen

Kongeriket Bulgaria 1908 – 1946Rediger

Nr. Bilde Navn
(født–død)
Regjeringstid Merknad
1 Zar Ferdinand Bulgarien.jpg Ferdinand I
(1861–1948)
5. oktober 1908 – 3. oktober 1918 (abdiserte)
2 Boris III.jpg Boris III
(1894–1943)
3. oktober 1918 – 28. august 1943 †
3 Simeon Sakskoburggotski.jpg Simeon II
(1937–)
28. august 1943 – 15. september 1946 (avsatt)
BASA-3K-15-273-9-Prince Kyril of Bulgaria.jpeg Fyrst Kiril av Preslav
(1895–1945)
28. august 1943 – 9. september 1944 (avsatt) Det første regentskapsåd
Богдан Филов.jpg Bogdan Filov
(1883–1945)
BASA-3K-15-391-1-Nikola Mikhov, 1943 (crop).jpeg Generalløytnant Nikola Mikhov
(1891–1945)
Todor Pavlov.jpg Todor Pavlov
(1890–1977)
9. september 1944 – 15. september 1946 (avsatt) Det andre regentskapsråd
BASA 118K-2-87 Venelin Ganev (retouched).jpg Venelin Ganev
(1880–1966)
No image.png Tsvjatko Bobosjevski
(1884–1952)

Folkerepublikken Bulgaria 1946 – 1990Rediger

      Bǎlgarska rabotnitsjeska partija / Bălgarska komunistitsjeska partija       Uavhengig       Bălgarski zemedelski naroden săjuz       Săjuz na demokratitsjnite sili

Nr. Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Valg Merknad
Formann i Det provisoriske presidium
V.kolarov.jpg Vasil Kolarov
(1877–1950)
15. september 1946 – 9. desember 1947 Bǎlgarska rabotnitsjeska partija
Formennene i Nasjonalforsamlingens presidium
1 Bundesarchiv Bild 183-S99287, Berlin, III. SED-Parteitag, Rede Mintscho Neitschev cropped.jpg Mintsjo Nejtsjev
(1887–1956)
9. desember 1947 – 27. mai 1950 Bǎlgarska rabotnitsjeska partija
(til 1948)
Bălgarska komunistitsjeska partija
(fra 1948)
2 No image.svg Georgi Damjanov
(1892–1958)
27. mai 1950 – 27. november 1958 † Bălgarska komunistitsjeska partija
Georgi Kulishev portrait.jpg Georgi Kulisjev
(1885–1974)
27. november 1958 – 30. november 1958 Uavhengig Fungerende formann
(Nestformann i Nasjonalforsamlingens presidium)
No image.png Nikolaj Georgiev
(1906–1988)
Bălgarski zemedelski naroden săjuz Fungerende formann
(Nestformann i Nasjonalforsamlingens presidium)
3 No image.svg Dimităr Ganev
(1898–1964)
30. november 1958 – 20. april 1964 † Bălgarska komunistitsjeska partija
Georgi Kulishev portrait.jpg Georgi Kulisjev
(1885–1974)
20. april 1964 – 23. april 1964 Uavhengig Fungerende formann
(Nestformann i Nasjonalforsamlingens presidium)
No image.png Nikolaj Georgiev
(1906–1988)
Bălgarski zemedelski naroden săjuz Fungerende formann
(Nestformann i Nasjonalforsamlingens presidium)
4 Georgi Traykov.jpg Georgi Trajkov
(1898–1975)
23. april 1964 – 7. juli 1971 Bălgarski zemedelski naroden săjuz
Statsrådets presidenter
1 Bundesarchiv Bild 183-B0115-0010-066, Berlin, VI. SED-Parteitag, Warnke, Shiwkow - Zhivkov.jpg Todor Zjivkov
(1911–1998)
7. juli 1971 - 17. november 1989 Bălgarska komunistitsjeska partija
2 Petar Mladenov 1978 (cropped).jpg Petăr Mladenov
(1936–2000)
17. november 1989 – 3. april 1990 Bălgarska komunistitsjeska partija
Folkerepublikkens formenn (presidenter)
1 Petar Mladenov 1978 (cropped).jpg Petăr Mladenov
(1936–2000)
3. april – 6. juli 1990 (fratrådte) Bălgarska sotsialistitsjeska partija April 1990
Stanko Todorov.jpg Stanko Todorov
(1920–1996)
6. juli 1990 – 17. juli 1990 Bălgarska sotsialistitsjeska partija Fungerende formann
(Nasjonalforsamlingens formann)
No image.png Nikolaj Todorov
(1921–2003)
17. juli – 1. august 1990 Uavhengig Fungerende formann
(Nasjonalforsamlingens formann)
2 Zhelyu-Zhelev-20090423.jpg Zjelju Zjelev
(1935–2015)
1. august 1990 – 15. november 1990 Săjuz na demokratitsjnite sili Juli – august 1990

Republikken Bulgaria 1990 –Rediger

      Săjuz na demokratitsjnite sili       Obedineni demokratitsjni sili       Bălgarska sotsialistitsjeska partija       GERB       Uavhengig

Nr. Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Valg
Republikkens formann (president)
(2) Zhelyu-Zhelev-20090423.jpg Zjelju Zjelev
(1935–2015)
15. november 1990 – 22. januar 1992 Săjuz na demokratitsjnite sili (Juli – august 1990)
Presidenter
1 Zhelyu-Zhelev-20090423.jpg Zjelju Zjelev
(1935–2015)
22. januar 1992 – 22. januar 1997 Săjuz na demokratitsjnite sili 1992
2 Petar stoyanov.jpg Petăr Stojanov
(1952–)
22. januar 1997 – 22. januar 2002 Obedineni demokratitsjni sili 1996
3 Georgi S. Parvanov.jpg Georgi Părvanov
(1957–)
22. januar 2002 – 22. januar 2012 Bălgarska sotsialistitsjeska partija 2001
2006
4 Rosen Plevneliev 2016.jpg Rosen Plevneliev
(1964–)
22. januar 2012 – 22. januar 2017 GERB 2011
5 Rumen Radev.jpg Rumen Radev
(1963–)
22. januar 2017 – Uavhengig 2016

Se ogsåRediger

KilderRediger