Åpne hovedmenyen

Lionel Richie

US-amerikansk musiker
Lionel Richie
Lionel Richie 2017.jpg
Richie mottok Kennedy Center-æresbevisningen i 2017
FødtLionel Brockman Richie
20. juni 1949 (69 år)
Tuskegee
Ektefelle Brenda Harvey-Richie (19751993), Diane Alexander (19952004)
Barn Nicole Richie, Sofia Richie, Miles Richie
Utdannet ved Auburn University, Tuskegee University
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Sanger, skuespiller, sanger-låtskriver, pianist, musiker, plateprodusent, filmskuespiller
Nasjonalitet USA
Medlem av Alpha Phi Alpha
Utmerkelser Humanitarian of Year (2011)
Musikalsk karriere
Sjangerpop, soul
Instrumentsaksofon, piano
Aktive år1968
PlateselskapMotown, Island Records
Nettstedhttp://lionelrichie.com

Lionel Brockman Richie jr. (født 20. juni 1949 i Tuskegee, Alabama, USA) er en amerikansk R&B sanger, låtskriver, komponist, produsent og skuespiller.

Hans berømmelse startet da han var frontfigur i musikkgruppa The Commodores, et band som var meget populært i USA i 70-årene. De hadde flere hits som for eksempel «Easy», «Three Times A Lady», og «Brick House». Richie forlot The Commodores i 1981 til fordel for en solokarriere og ble med det en av de mest suksessrike artistene på 1980-tallet, med fem nummer 1 hits og 13 topp-10-hits på rad i USA.

For sangen «Say You, Say Me» fra filmen Hvite netter vant Richie Oscar for beste sang i 1985.

Rundt 1984 adopterte han sin datter Nicole Richie, kjent fra blant annet Reality-TV-serien The Simple Life.

Han skrev også fredssangen «We Are the World» sammen med Michael Jackson. Den ble spilt inn og utgitt i 1985.

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 1982Lionel Richie
  • 1983Can't Slow Down
  • 1986Dancing on the Ceiling
  • 1992Back to Front (samlealbum)
  • 1996Louder Than Words
  • 1997Truly: The Love Song (samlealbum)
  • 1998Time
  • 2000Renaissance
  • 2002Encore (konsertalbum)
  • 2004Just for You
  • 2006Coming Home
  • 2009Just Go
  • 2012Tuskegee

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.