Liliana Cavani

Liliana Cavani
2009 venice film festival Liliana Cavani (cropped).jpg
Født12. januar 1933[1][2][3]Rediger på Wikidata (87 år)
CarpiRediger på Wikidata
Utdannet ved Universitetet i Bologna, Centro sperimentale di cinematografiaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet ItaliaRediger på Wikidata

Liliana Cavani (født 12. januar 1937 i Carpi i Modena) er en italiensk filmregissør og manusforfatter, best kjent for filmen Nattportieren fra 1974.

Hun var medlem av juryen under filmfestivalen i Berlin i 1979.[4]

FilmografiRediger

  • Galiliei (1968)
  • I Cannibali (1970)
  • Pasienten (1971)
  • Nattportieren (1974)
  • Milarepa (1974)
  • Storhet og galskap (1977)
  • La pelle (1981)
  • Bak dørene (1982)
  • Berlin-Affæren (1985)
  • Frans av Assissi (1989)
  • Dove siete? Io sono qui (1993)
  • Ripley's Game (2002)

ReferanserRediger

  1. ^ Brockhaus Enzyklopädie, 9. okt. 2017, Liliana Cavani, cavani-liliana
  2. ^ Munzinger-Archiv, 9. okt. 2017, Liliana Cavani, 00000018020
  3. ^ Internet Movie Database, 15. okt. 2015, nm0146960
  4. ^ «Berlinale 1979: Juries». berlinale.de. Besøkt 8. august 2010. 

Eksterne lenkerRediger