Lemaitre

norsk elektronikaduo

Lemaitre er en norsk elektronikaduo som ble startet 20. juni 2010 av de norske indierock-artistene Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund. De møttes første gang da de skulle lage en russelåt sammen hvor Jansen lagde grunnbeaten mens Lund sang over.[1] Duoen har siden oppstarten gitt ut en rekke EP-er, låter og remikser.

Lemaitre
Lemaitre 2015.jpg
OpphavOslo, Norge (2010)
SjangerElectro house
Aktive år2010
PlateselskapAstralwerks
Nettstedhttp://www.lemaitremusic.com/

Duoen var en av Årets Urørt-finalister i 2012 og ble nominert i klassen årets nykommer under P3 Gull 2013. I januar 2014 signerte duoen med produksjonsselskapet Astralwerk Records, som også er produksjonsselskapet til blant annet Porter Robinson. De har vært på turné og gitt ut remixer med ham. Duoen ble nominert til Spellemannprisen 2016 i klassen popgruppe for sine utgivelser fra 2016 og til Spellemannprisen 2018 i klassen popgruppe for sine utgivelser fra 2018[2].

Lemaitre har også spilt inn musikk for reklamefilmer. Under lanseringen av iPhone 5C brukte Apple sangen, «1.18» fra duoens første album The Friendly Sound[3].

Gruppen kommer opprinnelig fra Ullern i Oslo. Navnet «Lemaitre» kommer av den belgiske presten og fysikeren Georges Lemaître, som lanserte Big Bang-teorien.

DiskografiRediger

  • The Friendly Sound (2010) EP
  • Relativity 1 (Substellar, 2012) EP
  • Relativity 2 (Substellar, 2012) EP
  • Relativity 3 (Substellar, 2013) EP
  • Relativity By Nite (Substellar, 2013)
  • Singularity (Astralwerks, 2014) EP
  • 1749 (Astralwerks, 2016) EP
  • Afterglow (Astralwerks, 2016) EP
  • Chapter One (Substellar, 2017) samlealbum

ReferanserRediger

  1. ^ «Den norske drømmen». klassekampen.no. 17. august 2015. Besøkt 10. februar 2019. 
  2. ^ «Spellemann-glipp – nominert artist falt ut av listen». vg.no. 8. februar 2019. Besøkt 10. februar 2019. 
  3. ^ «Hører du hvem dette er?». dagbladet.no. 19. september 2013. Besøkt 10. februar 2019. 

Eksterne lenkerRediger