Lars Sund

Lars Sund (født 1953 i Jakobstad) er en i Sverige bosatt finlandssvensk forfatter. Han studerte engelsk, svensk og litteraturvitenskap ved Åbo Akademi og bosatte seg senere i Uppsala.

Lars Sund
Lars Sund 01.JPG
Lars Sund i 2014
Født1953 (alder 68–69)
Jakobstad, Finland
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Utdannet ved Åbo AkademiRediger på Wikidata
Nasjonalitet Finland finsk
MorsmålSvensk
SpråkSvensk
Utmerkelser Takk for boken-medaljen (1993)[1][2], Pro Finlandia (2014), Runebergprisen (1992)[3][4], Choraeuspriset (2020)Rediger på Wikidata
DebutÖgonblick

Sunds litterære gjennombrudd kom i 1991 gjennom romanen Colorado Avenue, som ble den første delen i en trilogi der hovedrollene innehas av innbyggerne i det fiktive svenskösterbottniske tettstedet Siklax. Claes Olsson har senere filmet trilogiens to første bøker.

BibliografiRediger

  • Ögonblick 1974
  • Natten är ännu ung 1975
  • Vinterhamn 1983
  • Colorado Avenue 1991
  • Lanthandlerskans son 1997
  • Eriks bok 2003
  • En lycklig liten ö 2007
  • En morgontrött fågelskådares bekännelser, Dagboksblad maj-december 2010

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ www.kirjakauppaliitto.fi, besøkt 30. april 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ libro.fi, besøkt 30. april 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ «Runeberg-palkinto», besøkt 14. desember 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ «Runeberg-palkinto», arkiveringsdato 8. mars 2016, arkiv-URL web.archive.org[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger

«Lars Sund». Biografiskt lexikon för Finland (svensk). Helsingfors: Svenska litteratursällskapet i Finland. 2008–2011. URN:NBN:fi:sls-5519-1416928958125.