Åpne hovedmenyen

Kjetil Mørland

norsk sanger og låtskriver
Kjetil Mørland
Mørland
20150513 ESC 2015 Mørland 5317 (cropped).jpg
Født3. oktober 1980 (38 år)
Grimstad
Beskjeftigelse Sanger, gitarist, pianist, komponist
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
Sjangerpop
Instrumentgitar, vokal
Aktive år2009
Nettstedhttp://www.morlandmusic.com/

Kjetil Mørland (født 3. oktober 1980 i Grimstad) er en norsk sanger og låtskriver, bosatt i England, der han har bodd det meste av sitt voksne liv.[1] Fra 2014 siktet han seg inn mot det norske musikkmarkedet som låtskriver og sanger. I 2015 vant han Melodi Grand Prix med egenkomponerte «A Monster Like Me», som han fremførte i duett med Debrah Scarlett. Låten endte på en åttendeplass i den internasjonale finalen i Wien samme år.

Innhold

BakgrunnRediger

Mørland kommer fra Grimstad, men har bodd i England mesteparten av sitt voksne liv. Med sitt britiske band Absent Elk ga Mørland i 2009 ut albumet «Caught in the Headlights», der Toby Smith (Jamiroquai) stod for produksjonen. Høsten 2014 flyttet Mørland midlertidig til Oslo for å etablere seg som soloartist under navnet Mørland.

Mørland har skrevet sangen «A Monster Like Me» som vant den norske finalen i Melodi Grand Prix 2015.[2] Finalen ble avholdt i Oslo Spektrum 14. mars 2015 og ble vist på NRK1.[3] «A Monster Like Me» ble fremført av Kjetil Mørland og Debrah Scarlett.

Han deltok også som låtskriver i Melodi Grand Prix 2018 med låten«Who We Are». Sangen ble fremført av Rebecca Thorsen og endte på andreplass. I 2019 deltok han igjen, som låtskriver og vokalist for sangen «En livredd mann», og som en av låtskriverne til «The Bubble», som ble fremført av Adrian Jørgensen. «En livredd mann» ble slått ut i første runde, mens «The Bubble» endte på en andreplass i finalen.[4]

DiskografiRediger

SinglerRediger

  • 2013: «Keep Me Dancing»
  • 2015: «A Monster Like Me» (med Debrah Scarlett)
  • 2015: «No Firewall»
  • 2016: «Clownfeet»
  • 2016: «Keep Me Dancing»
  • 2016: «Army of One»
  • 2016: «Fearless»
  • 2016: «Pretend»
  • 2016: «Skin»
  • 2018: «Leo»
  • 2019: «En livredd mann»

AlbumRediger

  • 2016: Make a Sail

EPRediger

  • 2013: Mørland – EP

Som del av bandet Absent ElkRediger

AlbumRediger

  • 2009: Caught in the Headlights (med bandet Absent Elk)

SinglerRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Lea, Mathilde (11. februar 2019). «MGP-vinneren: - Livredd for å dø». Dagbladet.no (norsk). Besøkt 12. februar 2019. 
  2. ^ NRK - Mørland & Debrah Scarlett
  3. ^ NRK. «Kringkastingsorkesteret tilbake i MGP». NRK. Besøkt 10. mars 2018. 
  4. ^ Jor, Brage Lie (2. mars 2019). «Keiino vant Melodi Grand Prix». NRK. Besøkt 3. mars 2019. 

Eksterne lenkerRediger