Åpne hovedmenyen
Kjell-Olof Bornemark
Født1924[1][2][3][4]
Sverige
Død20. september 2006[5]
Sverige
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser Sherlock-prisen

Kjell-Olof Bornemark (født 1924, død 20. september 2006) var en svensk forfatter.

Bornemark var telegrafist i den svenske marinen og handelsflåten fram til 1951. Deretter arbeidet han i forlag, presse og PR-virksomhet, blant annet som sjefredaktør i det sosialistiske politiske tidsskriftet Tidsignal.

Mellom 1982 og 1994 utga han åtte prisbelønnede thrillere og spionromaner. Bøkene ble oversatt til åtte språk, deriblant fransk, tysk og engelsk.

BibliografiRediger

  • Legat till en trolös (1982)
  • Skiljelinjen (1983)
  • Förgiftat område (1984)
  • Handgången man (1986)
  • Skyldig utan skuld (1989)
  • De malätna (1991)
  • Kontrollören (1992)
  • Spelaren (1994)

Oversettelser til norskRediger

Norsk tittel Utgitt Originaltittel Utgitt
Greger Traggs store sjanse 1983 Legat till en trolös 1982
Skiljelinja 1985 Skiljelinjen 1983

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ data.bnf.fr, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb120144539
  2. ^ National Library of Australia, 9. okt. 2017, Kjell-Olof Bornemark, 1248882
  3. ^ LIBRIS, 9. okt. 2017, Kjell-Olof Bornemark, 178733
  4. ^ Nationalencyklopedin, 9. okt. 2017, Kjell-Olof Bornemark, kjell-olof-bornemark
  5. ^ data.bnf.fr, 10. okt. 2015, 120144539, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb120144539

Eksterne lenkerRediger