Åpne hovedmenyen
Kirsten Holst
Født18. mars 1936[1]
Lemvig
Død23. september 2008 (72 år)
Barn Hanne-Vibeke Holst
Beskjeftigelse Forfatter, skribent
Nasjonalitet Danmark
Utmerkelser Harald Mogensen-prisen (2007)

Kirsten Holst (født 18. mars 1936 i Lemvig i Danmark, død 23. september 2008 i Vejle), fullt navn Kirsten Johanne Holst Høybye, var en dansk forfatter.

Holst ble flere ganger premiert for sine kriminalromaner og barnebøker, og skrev også kriminalhistorier for barn.

Holst var datter av en politimester og en musikklærer. Hun var fra 1958 til 1978 gift med den danske forfatteren Knud Holst, og var mor til forfatteren Hanne-Vibeke Holst.

BibliografiRediger

  • De unge, de rige og de smukke – (1976)
  • Safty og smuglerne – (1976)
  • Døden rejser med – (1977)
  • Safty og minktyvene – (1977)
  • Ungerne og juvelrøverne – (1977)
  • Baggårdsrødderne – (1978)
  • Syv til alters – (1978)
  • Ungerne og sommerhusbanden – (1978)
  • Døden er en drøm – (1979)
  • Safty og mafiaen – (1979)
  • Ungerne til søs – (1979)
  • De lange skygger – (1981)
  • Også om mange år – (1981)
  • Det tomme hus – (1982)
  • Fabriks-hemmeligheden – (1982)
  • Når det regner på præsten – (1983)
  • Puslespil – (1983)
  • Safty og edb-mysteriet – (1984)
  • Se, døden på dig venter – (1984)
  • Damen i gråt – (1985)
  • Ishulen – (1986)
  • Min ven Thomas – (1987)
  • Dødens dunkle veje – (1988)
  • Det skal nok gå, Solomon – (1989)
  • Sov dukke Lise – (1989)
  • Som ringe i vandet – (1991)
  • Mysteriet om det levende lig – (1992) / Norsk oversettelse: Det levende lik (1993)
  • I al sin glans og herlighed – (1994) / Norsk oversettelse: Mord på Gran Canaria – særtrykk, vedlegg til Allers (1998)
  • Rejsen til Betlehem – (1996)
  • Var det kærlighed – (1996)
  • Ludmilla og Klør Konge – (1998)
  • Mord i Skagen – (1998)
  • Var det mord? – (1999)
  • Nikki og bankrøverne – (2001)
  • Ludmilla på sporet – (2002)
  • Sin brors vogter – (2006)

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ 9. okt. 2017, Kirsten Holst, 147186

Eksterne lenkerRediger