Hanne-Vibeke Holst

dansk forfatter og journalist
Hanne-Vibeke Holst
Hanne-Vibeke Holst 2009 - 2.jpg
Foto: Jan Ainali
Født21. februar 1959[1][2]Rediger på Wikidata (61 år)
HjørringRediger på Wikidata
Ektefelle Morten Bruus (1997–)[3]Rediger på Wikidata
Far Knud HolstRediger på Wikidata
Mor Kirsten HolstRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Journalist, forfatter, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
SpråkDansk[4]
Utmerkelser
11 oppføringer
Søren Gyldendal-prisen (2003)[1], De Gyldne Laurbær (2009)[1], BMF's børnebogspris (1985)[1], Egholtprisen (1997)[1], Martha-prisen (2005)[1], Mathildeprisen (2006)[1], Martha-prisen (2008)[1], Edvard P. prisen (2008)[1], Lesernes Bokpris (2009)[1], Jeanne og Henri Nathansens Minnelegat (2014)[1], Ordkraftprisen (2017)[1]Rediger på Wikidata
Nettstedhttp://www.hannevibekeholst.dk/
IMDbIMDb

Hanne-Vibeke Holst (født 21. februar 1959 i Hjørring) er en dansk forfatter og utdannet journalist som var ansatt i Berlingske Tidende og Søndags B.T.

Hun er datter av forfatterne Knud Holst Andersen (19361995) og Kirsten Johanne Høybye (19362008). Hun giftet seg i 1984.

Holst er medlem av VL-gruppe 67.

BibliografiRediger

  • Som pesten (2017), utgitt på norsk 2018
  • Knud, den store (2013), norsk tittel Heretter er jeg ingen[5]
  • Undskyldningen (2011)
  • Dronningeofret (2008)
  • Kongemordet (2005)
  • Kronprinsessen (2002)
  • Min mosters migræne - eller Hvordan jeg blev kvinde (1999)
  • En lykkelig kvinde (1998)
  • Det virkelige liv (1994)
  • Thereses tilstand (1992)
  • Hjertets renhed (1990)
  • Chicken (1987)
  • Nattens kys (1986)
  • Til sommer (1985)
  • Mor er løbet hjemmefra (1986)
  • Ud af røret, Maja! (1981)
  • Hejsa, Majsa! (1980)

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b c d e f g h i j k l www.litteraturpriser.dk, besøksdato 8. april 2019
  2. ^ Internet Movie Database, besøksdato 12. oktober 2015, IMDb-nummer nm0392305
  3. ^ www.kvinfo.dk, besøksdato 8. april 2019
  4. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb123215647; Autorités BnF; besøksdato: 10. oktober 2015; BNF-ID: 123215647.
  5. ^ Anne Merethe K. Prinos (19. desember 2015). «Portrett av en forfatterfar som feilet fatalt». Aftenposten. Besøkt 7. januar 2017. 

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.