Åpne hovedmenyen
Kim Småge
FødtAnne Karin Thorshus
23. juni 1945 (74 år)
Trondheim
Utdannet ved Universitetet i Trondheim
Beskjeftigelse Romanforfatter, skribent, barnebokforfatter
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Rivertonprisen (1983), Språklig samlings litteraturpris (1990), Glassnøkkelen (1994)

Kim Småge (født 23. juni 1945 i Trondheim), egentlig Anne Karin Thorhus, er en norsk forfatter, frilansjournalist og tekstforfatter. Hun er utdannet cand.mag. ved Universitetet i Trondheim med fagene norsk, engelsk og geografi. Hun er utdannet instruktør i Norges Dykkeforbund. Hun debuterte som forfatter under navnet Kim Småge i 1983. Småge var den første i Norge som ble omtalt som «krimdronning», og regnes som en av grunnleggerne for den feministiske krimbølgen i Norge.[trenger referanse]

Gjennomgangsfigur i mange av Småges kriminalromaner er politibetjent Anne-kin Halvorsen. Bøkene refererer ofte til et felles univers rundt «Trondheim politikammer» som Småge deler med forfatterne Fredrik Skagen, Idar Lind og Anne Birkefeldt Ragde.

Småge har vært leder av Skandinaviska Kriminalsällskapet og nordisk kontakt for Asociación Internacional de Escritores Policíacos.

BibliografiRediger

  • Nattdykkkriminalroman (1983)
  • Origo – kriminalroman (1984)
  • Kainan – kriminalroman(1986)
  • Figureneungdomsbok (1986)
  • Interrail – ungdomsbok (1988)
  • Lex Loveroman (1991)
  • Kvinnens lange armnoveller (1992)
  • Sub rosa – kriminalroman (1993)
  • En kjernesunn død – kriminalroman (1995)
  • Containerkvinnen – kriminalroman (1997)
  • Medaljenlettlestbok for psykisk utviklingshemmede (1997)
  • Koksbiter og trollsplint – roman (1999)
  • Solefall – kriminalroman (2002)
  • Dobbeltmann – kriminalroman (2004)
  • Dameroman m/menn – dameroman (2016)

PriserRediger

Eksterne lenkerRediger