Peter Høeg

dansk skribent
Peter Høeg
Peter Høeg.jpg
Født17. mai 1957[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (63 år)
København[5]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Københavns UniversitetRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
MorsmålDansk
SpråkDansk[6]
Utmerkelser Kritikerprisen (1993), Glassnøkkelen (1993), De Gyldne Laurbær (1993)Rediger på Wikidata
Debuterte1988
Aktive år1988
IMDbIMDb

Peter Høeg (født 17. mai 1957 i København) er en dansk forfatter, som ble verdensberømt for romanen Frøken Smillas fornemmelse for sne (1992). Før Høeg begynte å skrive bøker, arbeidet han blant annet som danser og idrettslærer.[7]

Høeg har mottatt flere priser for sine bøker, bl.a. Glassnøkkelen i 1993 for Frøken Smillas fornemmelse for sne. Hans bøker har blitt oversatt til en rekke språk og blir solgt i over 30 land.[8]

BibliografiRediger

Utgivelsesår Tittel Norsk tittel Norsk utgivelsesår
2014 Effekten af Susan Effekten av Susan 2015
2010 Elefantpassernes børn Elefantpassernes barn 2011
2006 Den stille pige Den stille pike
1998 Første og sidste kapitel i antologien Trykt - og godt
1996 Kvinden og aben Kvinnen og apen 1996
1993 De måske egnede De få utvalgte 1995
1992 Frøken Smillas fornemmelse for sne Frøken Smillas fornemmelse for snø 1993
1990 Fortællinger om natten
1988 Forestilling om det tyvende århundrede Forestilling om det tyvende århundre 1990

Priser (utvalg)Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, 9. okt. 2017, Peter Hoeg, biography/Peter-Hoeg
  2. ^ Brockhaus Enzyklopädie, Peter Høeg, hoeg-peter
  3. ^ Munzinger-Archiv, 9. okt. 2017, Peter Hoeg, 00000021240
  4. ^ Filmportal.de, 9. okt. 2017, Peter Høeg, d3e8a806873b4522b8810f3aeb38716d
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 14. des. 2014
  6. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb12237949x; Autorités BnF; besøksdato: 10. oktober 2015; BNF-ID: 12237949x.
  7. ^ Ulla Montan (6. mai 2002). «Peter Høeg». Arkivert fra originalen 26. desember 2015. Besøkt 6. april 2015. 
  8. ^ «Intens kendis-forfatter indtog Ikast». Ikast Avis. 11. september 2014. 

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
John le Carré
Vinner av Palle Rosenkrantz-prisen
Neste mottaker:
Ruth Rendell
Forrige mottaker:
Henning Mankell
Vinner av Glassnøkkelen
Neste mottaker:
Kim Småge