Karlheinz Böhm

Karlheinz Böhm
Karlheinzboehm2008.jpg
Født16. mars 1928[1][2][3][4]
Darmstadt[5]
Død29. mai 2014[6][2][3][4] (86 år)
Grödig[7]
Gravlagt Salzburg
Ektefelle Elisabeth Zonewa (1954–1957)
Barbara Kwiatkowska-Lass (1963–1980)
Far Karl Böhm
Barn Katharina Böhm, Kristina Rothen-Böhm
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, skuespiller, filantrop, aktivist
Nasjonalitet Østerrike, Etiopia
Utmerkelser
6 oppføringer
Balzanprisen (2007), Den bayerske fortjenstorden, Großes Verdienstkreuz mit Stern des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland (2001), Großes Goldenes Ehrenzeichen für Verdienste um die Republik Österreich, Bruno Kreiskys menneskerettspris, Theodor Heuss medal (1985)[8]
Aktive år19482014
IMDbIMDbRedigér på wikidata

Karlheinz Böhm (født 16. mars 1928 i Darmstadt, død 29. mai 2014 i Grödig) var en østerriksk skuespiller. Han spilte i over 45 filmer, og ble spesielt kjent i Tyskland og Østerrike for sin rolle som keiser Frans Josef I i Sissi-trilogien.

Filmografi i utvalgRediger

  • 1948 : Engelen og basunen (Der Engel mit der Posaume)
  • 1952 : I livets forværelse (Haus des Lebens)
  • 1952 : Alrune (Alraune)
  • 1953 : Salto Mortale
  • 1955 : Sissi – Den glade prinsesse (Sissi)
  • 1955 : Sommarflickan
  • 1955 : Dunja
  • 1956 : Sissi - Ungarns dronning (Sissi – Die junge Kaiserin)
  • 1956 : Kitty og den store verden (Kitty und die Grosse Welt)
  • 1957 : Sissi – Schicksalsjahre einer Kaiserin
  • 1957 : Das Schloß in Tirol
  • 1957 : Blaue Jungs
  • 1958 : Man müßte nochmal zwanzig sein
  • 1958 : Das Dreimäderlhaus
  • 1958 : Mord ombord (The Stowaway)
  • 1958 : That Won't Keep a Sailor Down
  • 1959 : La Paloma
  • 1959 : Krigsrett (Kriegesgericht)
  • 1960 : Peeping Tom – En tyvtitter
  • 1960 : Der Gauner und der liebe Gott
  • 1960 : I heteste laget (Too Hot to Handle)
  • 1961 : De fire ryttere (The Four Horsemen of the Apocalypse)
  • 1962 : Schicksals-Sinfonie
  • 1962 : Rififi i Tokio (Du rififi à Tokyo)
  • 1962 : Brødrene Grimms eventyrlige verden (The Wonderful World of the Brothers Grimm)
  • 1963 : Fly med meg (Come Fly with Me)
  • 1967 : Farlig oppdrag i Venezia (The Venetian Affair)
  • 1973 : Martha
  • 1974 : Frihetens knyttneve
  • 1974 : Effi Briest
  • 1975 : Mutter Küsters Fahrt zum Himmel

FjernsynRediger

  • 1969 : Traumnovelle
  • 1980 : Tatort
  • 1980 : Ringstraßenpalais

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 9. apr. 2014
  2. ^ a b Autorités BnF, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb13184899g
  3. ^ a b Brockhaus Enzyklopädie, 9. okt. 2017, Karlheinz Böhm, böhm-karlheinz
  4. ^ a b Munzinger-Archiv, 9. okt. 2017, Karlheinz Böhm, 00000005348
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 11. des. 2014
  6. ^ Gemeinsame Normdatei, 14. aug. 2015, 118796585
  7. ^ Gemeinsame Normdatei, 30. des. 2014
  8. ^ https://www.theodor-heuss-stiftung.de/das-archiv/, 16. jun. 2018

Eksterne lenkerRediger