Karlheinz Böhm

Karlheinz Böhm
Karlheinzboehm2008.jpg
Født16. mars 1928[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Darmstadt[5]Rediger på Wikidata
Død29. mai 2014[6][2][3][4]Rediger på Wikidata (86 år)
Grödig[7]Rediger på Wikidata
Gravlagt SalzburgRediger på Wikidata
Ektefelle Elisabeth Zonewa (1954–1957)
Barbara Kwiatkowska-Lass (1963–1980)
Far Karl BöhmRediger på Wikidata
Barn Katharina Böhm, Kristina Rothen-BöhmRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, skuespiller, filantrop, aktivistRediger på Wikidata
Nasjonalitet Østerrike, EtiopiaRediger på Wikidata
Utmerkelser
6 oppføringer
Balzanprisen (2007), Den bayerske fortjenstorden, stort fortjenstkors med stjerne av Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden (2001), stort ærestegn i gull av Ærestegnet for fortjenester, Bruno Kreiskys menneskerettspris, Theodor Heuss medal (1985)[8]Rediger på Wikidata
Aktive år19482014
IMDbIMDb

Karlheinz Böhm (født 16. mars 1928 i Darmstadt, død 29. mai 2014 i Grödig) var en østerriksk skuespiller. Han spilte i over 45 filmer, og ble spesielt kjent i Tyskland og Østerrike for sin rolle som keiser Frans Josef I i Sissi-trilogien.

Filmografi i utvalgRediger

  • 1948 : Engelen og basunen (Der Engel mit der Posaume)
  • 1952 : I livets forværelse (Haus des Lebens)
  • 1952 : Alrune (Alraune)
  • 1953 : Salto Mortale
  • 1955 : Sissi – Den glade prinsesse (Sissi)
  • 1955 : Sommarflickan
  • 1955 : Dunja
  • 1956 : Sissi - Ungarns dronning (Sissi – Die junge Kaiserin)
  • 1956 : Kitty og den store verden (Kitty und die Grosse Welt)
  • 1957 : Sissi – Schicksalsjahre einer Kaiserin
  • 1957 : Das Schloß in Tirol
  • 1957 : Blaue Jungs
  • 1958 : Man müßte nochmal zwanzig sein
  • 1958 : Das Dreimäderlhaus
  • 1958 : Mord ombord (The Stowaway)
  • 1958 : That Won't Keep a Sailor Down
  • 1959 : La Paloma
  • 1959 : Krigsrett (Kriegesgericht)
  • 1960 : Peeping Tom – En tyvtitter
  • 1960 : Der Gauner und der liebe Gott
  • 1960 : I heteste laget (Too Hot to Handle)
  • 1961 : De fire ryttere (The Four Horsemen of the Apocalypse)
  • 1962 : Schicksals-Sinfonie
  • 1962 : Rififi i Tokio (Du rififi à Tokyo)
  • 1962 : Brødrene Grimms eventyrlige verden (The Wonderful World of the Brothers Grimm)
  • 1963 : Fly med meg (Come Fly with Me)
  • 1967 : Farlig oppdrag i Venezia (The Venetian Affair)
  • 1973 : Martha
  • 1974 : Frihetens knyttneve
  • 1974 : Effi Briest
  • 1975 : Mutter Küsters Fahrt zum Himmel

FjernsynRediger

  • 1969 : Traumnovelle
  • 1980 : Tatort
  • 1980 : Ringstraßenpalais

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 9. apr. 2014
  2. ^ a b Autorités BnF, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb13184899g
  3. ^ a b Brockhaus Enzyklopädie, 9. okt. 2017, Karlheinz Böhm, böhm-karlheinz
  4. ^ a b Munzinger-Archiv, 9. okt. 2017, Karlheinz Böhm, 00000005348
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 11. des. 2014
  6. ^ Gemeinsame Normdatei, 14. aug. 2015, 118796585
  7. ^ Gemeinsame Normdatei, 30. des. 2014
  8. ^ https://www.theodor-heuss-stiftung.de/das-archiv/, 16. jun. 2018

Eksterne lenkerRediger