Karabinierne [1] (fransk: Les Carabiniers) er en fransk langfilm fra 1963 regissert av Jean-Luc Godard. Filmen var Godards femte spillefilm som regissør.

Karabinierne
orig. Les Carabiniers
Generell informasjon
Prod.landFrankrikes flagg Frankrike
Lengde78 min.
SpråkFransk
Bak kamera
RegiJean-Luc Godard
ManusforfatterJean-Luc Godard
Jean Gruault
Roberto Rossellini
MusikkPhilippe Arthuys
SjeffotografRaoul Coutard
KlippAgnès Guillemot
Eksterne lenker

Handling rediger

To fattige menn blir innkalt til militærtjeneste, ​​lokket av løfter om hvor mye penger de kan tjene. Ulysses og Michelangelo mottar brev fra kongen i deres fiktive land som lar dem få fullstendig frihet fra konsekvenser for å slåss i en konflikt, mot at de skal få alt ønsker - inkludert svømmebasseng, Maserati og vakre kvinner - til gjengjeld. Konene deres, Venus og Cleopatra, oppfordrer dem til å slåss når de hører om all den potensielle rikdommen de kan få. De krysser snart en slagmark og rykker gjennom forskjellige landsbyer, underveis ødelegger og plyndrer de alt de ønsker.

Deres handlinger blir fortalt gjennom en rekke postkort sendt til konene deres, og forteller historier om krigens grusomheter. Den tidligere idealistiske ideen som mennene har om krig går i oppløsning, ettersom de fremdeles er fattige og nå skadd i krigen. De kommer endelighjem, men får beskjed fra militæret om at de må vente til krigen er overstått for å motta lønn. Men senere får Ulysses og Michelangelo beskjed fra sine overordnede om at kongen deres har tapt krigen, og at alle krigsforbrytere må straffes strengt. De to mennene risikerer derfor å bli henrettet på grunn av deres forbrytelser.

Medvirkende rediger

  • Marino Masè - Ulysse
  • Albert Juross - Michel Ange
  • Geneviève Galéa - Vénus
  • Catherine Ribeiro - Cléopâtre
  • Jean Brassat - Karabinier
  • Gérard Poirot - Karabinier
  • Odile Geoffroy - Revolusjonær
  • Barbet Schroeder - Bilselger

Referanser rediger

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 6. januar 2016. 

Eksterne lenker rediger