Barbet Schroeder

Barbet Schroeder (født 26. august 1941 i Teheran) er en sveitsisk/fransk filmregissør, produsent og skuespiller som primært har arbeidet i Frankrike og Hollywood.[6][7]

Barbet Schroeder
Barbet Schroeder (2883902011) cropped.jpg
Født26. aug. 1941[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (81 år)
Teheran[5]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmregissør, manusforfatter, filmprodusent, filmskuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Lycée Henri IV, Lycée CondorcetRediger på Wikidata
Ektefelle Bulle OgierRediger på Wikidata
Nasjonalitet Frankrike, SveitsRediger på Wikidata
Utmerkelser César for beste dokumentarfilm (2008)Rediger på Wikidata

FilmografiRediger

RegissørRediger

  • 1969 : More
  • 1972 : La Vallée
  • 1974 : Général Idi Amin Dada: Autoportrait (dokumentar)
  • 1975 : Maîtresse
  • 1978 : Koko, le gorille qui parle (dokumentar)
  • 1984 : Tricheurs
  • 1985 : The Charles Bukowski Tapes (dokumentar)
  • 1987 : Barfly
  • 1990 : Von Bülow-mysteriet
  • 1992 : Enslig ung kvinne søker...
  • 1995 : Kiss of Death
  • 1996 : Før og etter
  • 1998 : Desperate Measures
  • 2000 : La virgen de los sicarios
  • 2002 : Oppskrift på mord
  • 2007 : Djevelens advokat (dokumentar)
  • 2008 : Inju: The Beast in the Shadow
  • 2009 : Mad Men; sesong 3, episode 12 (TV)
  • 2015 : Amnesia
  • 2017 : The Venerable W

SkuespillerRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, GND-ID 119304163, besøkt 18. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Roglo, Roglo person ID p=gian+reto+barbet;n=schroeder[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Discogs, Discogs artist-ID 2148243, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Filmportal.de, Filmportal-ID 6f3344ea02644bedb15cc9a18c4c4f9d, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 15. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ «Biografi på allocine» (fransk). Besøkt 31. januar 2016. 
  7. ^ Kunnskapsforlagets teater- og filmleksikon. [Oslo]: Kunnskapsforl. 1991. ISBN 8257409073. 

Eksterne lenkerRediger