Jonas T. Bengtsson

dansk forfatter

Jonas Torp Bengtsson (født 27. april 1976 i København[5]) er en dansk forfatter.

Jonas T. Bengtsson
Født27. april 1976[1] (45 år)
København[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Utdannet ved Københavns Universitet[2]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
Utmerkelser P.O. Enquists pris (2010)[3], Danske Banks Debutantpris (2005)[1][4]Rediger på Wikidata

Bengtsson er oppvokst i Brønshøj, og har studert arabisk ved København Universitet. Han har også gått lærerskole.

Han har arbeidet med barneprogrammer i dansk TV og spilt barneteater. Han debuterte som forfatter i 2005, og fikk den danske Bogforums Debutantpris for boka Aminas breve.[5] I 2010 ble han tildelt PO Enquists pris.[6] Samme året ble det laget spillefilm med utgangspunkt i hans andre bok Submarino. Han fikk også 3-årigt stipend fra danske Statens Kunstfond.

Bengtsson ble nominert til P2 Romanprisen for romanen Sus i 2018.[7]

BibliografiRediger

  • 2005: Aminas breve, roman – på norsk i 2007
  • 2007: Submarino, roman – på norsk i 2008
  • 2009: En af de hårde, novelle
  • 2011: Et eventyr,roman – på norsk i 2012
  • 2017: Sus, roman

ReferanserRediger

  1. ^ a b c www.litteraturpriser.dk, besøkt 7. april 2019
  2. ^ www.gyldendal.no, besøkt 7. april 2019
  3. ^ www.norstedts.se, besøkt 7. april 2019
  4. ^ www.litteraturpriser.dk, besøkt 4. januar 2018
  5. ^ a b «Jonas T. Bengtsson (f. 1976)» (dansk). Litteraturpriser.dk. Besøkt 7. april 2019. 
  6. ^ «P.O. Enquists pris 2018 till Caroline Albertine Minor / Tidigare års pristagare är» (svensk). Norstedts forlag. 16. august 2018. Besøkt 7. april 2019. 
  7. ^ «DR Romanprisen 2018» (dansk). Næstved Bibliotek og Borgerservice. 11. mai 2018. Besøkt 7. april 2019. 

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)