Åpne hovedmenyen
Jakob Wegelius
Jakob Wegelius in October, 2014.jpg
Født27. mars 1966 (53 år)
Göteborg[1]
Beskjeftigelse Skribent[2]
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris (2015), Maria Gripe-prisen (2008)

Jakob Wegelius (født 27. mars 1966 i Göteborg) er en svensk barnebokforfatter og -illustratør, bosatt i Oskarshamn kommune.

Han er utdannet fra Konstfack, og bokdbuterte mens han var student der. Hans detaljrike illustrasjoner har blitt sammenlignet med tegneserier.

BibliografiRediger

  • 1994Spionerna i Oreborg, på norsk som Spionene i Åreborg
  • 1995Herr Balders hemlighet, på norsk som Herr Balders hemmelighet
  • 1999Esperanza, oversatt til norsk med samme tittel
  • 2008Legenden om Sally Jones, oversatt til norsk med samme tittel
  • 2009Bland vågor och moln
  • 2009Teckningar från Antarktis
  • 2014Mördarens apa

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 20. des. 2014
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, 25. jun. 2015

Eksterne lenkerRediger