Inga Sætre

norsk animatør, illustratør og tegneserieskaper

Inga Husby Sætre (født 11. februar 1978) er en norsk animatør, illustratør og tegneserieskaper.

Inga Sætre
Født11. feb. 1978[1]Rediger på Wikidata (43 år)
Beskjeftigelse Illustratør, tegneserieskaperRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Brageprisen i barne- og ungdomslitteratur (2011), Amandaprisen for beste filmmanus (2021)[2]Rediger på Wikidata

Hun har laget animasjonsfilmer, tegneseriehefter, og striper av tegneserien Møkkajentene, som er publisert i bl. a. Morgenbladet og Aftenposten Aften. Hun har hatt flere utstillinger, bl. a. ved Finsk-norsk kultursenter i Oslo, Lillehammer kunstmuseum og Kvinnemuseet i Kongsvinger.

Sammen med forfatter Ingvild Hedemann Rishøi ga hun ut barneboka Unbrakomonsteret – Ikea om natten i 2007.

I 2011 ga hun ut tegneserieromanen Fallteknikk, som vant Brageprisen samme år. Fallteknikk ble også tilkjent Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur for beste tegneserie 2011, og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for barn og unge i 2013. Romanen ble filmatisert under navnet Ninjababy med premiere i 2021 og Sætre som medmanusforfatter.[3] For filmen vant hun Amandaprisen 2021 i klassen beste manus sammen med hovedmanusforfatter Johan Fasting og regissør Yngvild Sve Flikke og var i tillegg nominert i klassen beste visuelle effekter.[4]

I 2015 kom boken Fyrvokterne, og i 2018 tegneserien Det finnes en død etter livet.

BibliografiRediger

  • 2002: Møkkajentene - «Pøh!» - Commando publishing
  • 2004: Møkkajentene - Varmere kaldere varmere kaldere - Jippi forlag
  • 2007: Møkkajentene - Mye onsdag og litt helg - Jippi forlag
  • 2007: Unbrakomonsteret - Ikea om natten (sammen med Ingvild Rishøi) - Damm
  • 2011: Fallteknikk - Cappelen Damm
  • 2015: Fyrvokterne - Cappelen Damm
  • 2018: Det finnes en død etter livet - No Comprendo press
  • 2019: Kjempefesten (illustrasjoner) - skrevet av Iben Akerlie - Aschehoug

ReferanserRediger

  1. ^ oppført som Inga H. Sætre, snl.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Dette er Amandavinnerne 2021», besøkt 22. august 2021[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ «Skinner som ei stjerne». dagbladet.no. 20. mars 2021. Besøkt 18. juni 2021. 
  4. ^ «Vinnere Amandaprisen 2021». nrk.no. 21. august 2021. Besøkt 22. august 2021. 

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger