Henning H. Bergsvåg

norsk skribent og bibliotekar

Henning Havnerås Bergsvåg (født 29. mai 1974 i Bergen) er en norsk forfatter.

Henning H. Bergsvåg
Født29. mai 1974Rediger på Wikidata (48 år)
BergenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Bibliotekar, skribent, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
SpråkNorsk[1]
Periode2000 -
DebutNewfoundland
NettstedGyldendals side om Bergsvåg

Bakgrunn og arbeidRediger

Bergsvåg har tidligere jobbet som bibliotekar og i helsesektoren. Han var i flere år bosatt i London og Praha. Han studerte ved Skrivekunst-akademiet i Hordaland og Litterär Gestaltning ved Göteborgs universitet samt fagene kunsthistorie og litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. I årene 2004-06 var han ansatt som forfatterkonsulent ved Bergen Offentlige Bibliotek. Han utførte da en intervjuserie av norske forfattere som også ble publisert i tidsskriftet Bok og Bibliotek og ukeavisen Morgenbladet. Henning H. Bergsvåg hadde i perioden 2007-2014 styreverv i Den norske Forfatterforening.

ForfatterskapRediger

Bergsvåg debuterte i 2000 med diktsamlingen Newfoundland, og har siden skrevet diktsamlingene Nattarbeid og Nemesis. Han arrangerte i 2000 og 2002 Bergen Poesifest sammen med kollega Tomas Espedal, en festival med hovedvekt på samtidige retninger i særdeleshet Sverige, Frankrike og USA. Han har siden 2014 ledet arrangementserien Poesidigg, som har hatt besøk av over hundre poeter fra inn- og utland. Et utvalg av Bergsvågs dikt har blitt oversatt til engelsk, tysk, fransk, nederlandsk, svensk, kinesisk, slovensk og spansk i ulike tidsskrift og til ulike festivaler. De siste årene har Bergsvåg også vært involvert i prosjekter i dansefeltet, blant annet som utøver i Forfatterbevegelsen av dansekunstner Marie Bergby Handeland, som mottok Kritikerprisen for dans 2018.

BibliografiRediger

  • Trøst, en antologi, 1999, Eget forlag.
  • Newfoundland, 2000, Gyldendal.
  • Nattarbeid, 2003, Gyldendal.
  • Nemesis, 2007, Gyldendal.
  • Over elven Tweed, 2010, Gyldendal.
  • Den engelske hagen, 2013, Gyldendal.
  • Du er ikke her, 2016, Gyldendal.
  • Dette er ikke et stille sted, 2020, Gyldendal.

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger