Helge Rykkja

Helge Rykkja
Født27. august 1943[1]Rediger på Wikidata
MysenRediger på Wikidata
Død13. juni 2020[2]Rediger på Wikidata (76 år)
KragerøRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Redaktør, forfatter, lærer, lyrikerRediger på Wikidata
Parti RødtRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Helge Rykkja (født 27. august 1943Mysen, død 13. juni 2020 i Kragerø) var en norsk forfatter, lærer og lokalpolitiker (Rødt), bosatt i Kragerø siden 1974. Han debuterte i 1966 med diktsamlingen BokKommet Forlag, et lite undergrunnsforlag han etablerte i samarbeid med Jan Erik Vold.[3][4]

Han var lærer av utdannelse og var redaksjonsmedlem – og i en periode ansvarlig redaktør – av litteraturtidsskriftet Profil i perioden 1966 til 1969.

BibliografiRediger

  • 2007 Kor blei klassen av? (sakprosa) – Fagbokforlaget
  • 2006 Bjørka til Dahl og 52 kameratslege oppmodingar (dikt) – Aschehoug forlag
  • 2004 Slutningar til knes (dikt) – Aschehoug forlag
  • 2003 Eit hus mellom andre (dikt) – Aschehoug forlag
  • 1998 Eit kjærleikstema (dikt) – Aschehoug forlag
  • 1994 Filosofi, sa du. Ein syklus (dikt) – Aschehoug forlag
  • 1984 Formalisten (prosa) – Arbeidern forlag
  • 1983 Blokka ungeberget (barnebok) – Oktober forlag
  • 1982 Draken i solbærbuskane (dikt) – Oktober forlag
  • 1979 Kommune (dikt) – Oktober forlag
  • 1968 Poesi (dikt) – Pax forlag
  • 1966 Bok (dikt) – Kommet Forlag (nyutgitt på Aschehoug i 1997)

ReferanserRediger

  1. ^ Store norske leksikon, Helge Rykkja, Helge_Rykkja
  2. ^ Kragerø Blad Vestmar, 15. jun. 2020, Helge Rykkja er død
  3. ^ Dag Eivind Undheim Larsen: Raus og åpen - Helge Rykkja (1943-2020) - Klassekampen 16. juni 2020
  4. ^ Jan Erik Vold: Helge Rykkja, poet - Minneord i Klassekampen 20. juni 2020

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)