Håkan Hardenberger

Ulf Håkan Hardenberger (født 27. oktober 1961) er en svensk trompetist.

Håkan Hardenberger
Født27. oktober 1961[1]Rediger på Wikidata (59 år)
Malmö[2]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse TrompetistRediger på Wikidata
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser Litteris et Artibus (2003)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentTrompet

Hardenberger studerte ved Bo Nilsson i Malmö, senere ved konservatoriet i Paris hos Pierre Thibaud, og i Los Angeles med Thomas Stevens. Han er professor ved konservatoriet i Malmö og Royal Northern College of Music i Manchester. Hardenberger regnes som en av verdens aller fremste trompetsolister.[3]

DiskografiRediger

  • 20/21 (2006)
  • Exposed Throat (2006)
  • British Music Collection: Orchestral Works (2002)
  • Adventures – Mysteries of the Macabre (2002)
  • Concertos (2002)
  • British Music Collection: Dispelling the Fears (2001)
  • Prières san Parole (2001)
  • British Music Collection: Endless Parade (2001) – musikk av Harrison Birtwistle
  • Wind Concertos (2000)
  • Panorama – Virtuoso Trumpet (2000)
  • Famous Classical Trumpet Concertos (2000)
  • Håkan Hardenberger plays Swedish Trumpet Concertos (2000)
  • Concerto for Piano and Trumpet (1999)
  • Fireworks (1999) – musikk av Elgar Howarth
  • Brass Concertos (1997)
  • Emotion (1996)
  • Cycle-Concert (1995)
  • Baroque Trumpet Concerti (1994)
  • The Virtuoso Trumpet (1994)
  • Requiem (1994)
  • Trumpet and Organ Spectacular (1992)
  • Trumpet Concertos (1990)
  • Concertos (1990)
  • Kantaten (1989)
  • At the Bach (1989)
  • Requiem for Fallen Soldiers (1988)

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 29. april 2014
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 15. desember 2014
  3. ^ «kamfest.no». Arkivert fra originalen 5. mars 2016. Besøkt 11. april 2011. 

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)