Gunnar Sem

Gunnar Sem
Født16. februar 1932[1]Rediger på Wikidata (88 år)
BambleRediger på Wikidata
Beskjeftigelse ForfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Gunnar Sem (født 16. februar 1932 i Bamble) er en norsk barne- og ungdomsbokforfatter, bosatt i Oslo.[2][3][4]

Sem var opprinnelig bankansatt, og debuterte i 1968 med den historiske ungdomsromanen Veien til Vestmar, som han fikk Kirke- og undervisningsdepartementets pris for. Han har skrevet en rekke ungdomsbøker – alle med historisk innhold.[5] Dessuten har han skrevet lokalhistorie[6] og en biografi om Gustav Adolph Lammers.

BibliografiRediger

  • Veien til Vestmar, Aschehoug (1968)
  • Venner i vesterveg, Aschehoug (1969)
  • Grottens gåte, Aschehoug (1971)
  • Brente bygder, Aschehoug (1973)
  • Bergfolkets barn, Tiden (1989)
  • Ulveslaget, Tiden (1990)
  • Mot vest, Tiden (1991)
  • Det spøker på Akershus, Tiden (1992)
  • Dauing fra skjæret, Tiden (1993)
  • Farlige feriegjester, Tiden (1994)
  • Bendik Bols i Praha, barnebok, Tiden (1996)
  • Død over Brutus Bicolo! barnebok, Gyldendal Tiden (1997)
  • På flukt i fremmed land, barnebok, Gyldendal Tiden (1998)
  • Lammers, Grenland Forlag (2000)

ReferanserRediger

  1. ^ Autorités BnF, BNF-ID 12244724h, catalogue.bnf.fr, besøkt 30. desember 2019
  2. ^ telemarksportalen.no
  3. ^ forfatterkatalogen.no
  4. ^ Våre bøker: norske barne- og ungdomsbokforfattere og deres bøker. [Oslo]: Ungdomslitteraturens forfatterlag. 1987. s. 36. 
  5. ^ Breen, Else (1988). Slik skrev de: verdi og virkelighet i barnebøker 1968-1983. Oslo: Aschehoug. s. 180. ISBN 8203154042. 
  6. ^ Sem, Gunnar (1974). Stathelle. Brevik: Stathelle kommune : Stathelle vel. 

KilderRediger