Åpne hovedmenyen
Gunnar Sem
Født16. februar 1932 (87 år)
Bamble
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Norge

Gunnar Sem (født 16. februar 1932 i Bamble) er en norsk barne- og ungdomsbokforfatter, bosatt i Oslo.[1][2][3]

Sem var opprinnelig bankansatt, og debuterte i 1968 med den historiske ungdomsromanen Veien til Vestmar, som han fikk Kirke- og undervisningsdepartementets pris for. Han har skrevet en rekke ungdomsbøker – alle med historisk innhold.[4] Dessuten har han skrevet lokalhistorie[5] og en biografi om Gustav Adolph Lammers.

BibliografiRediger

  • Veien til Vestmar, Aschehoug (1968)
  • Venner i vesterveg, Aschehoug (1969)
  • Grottens gåte, Aschehoug (1971)
  • Brente bygder, Aschehoug (1973)
  • Bergfolkets barn, Tiden (1989)
  • Ulveslaget, Tiden (1990)
  • Mot vest, Tiden (1991)
  • Det spøker på Akershus, Tiden (1992)
  • Dauing fra skjæret, Tiden (1993)
  • Farlige feriegjester, Tiden (1994)
  • Bendik Bols i Praha, barnebok, Tiden (1996)
  • Død over Brutus Bicolo! barnebok, Gyldendal Tiden (1997)
  • På flukt i fremmed land, barnebok, Gyldendal Tiden (1998)
  • Lammers, Grenland Forlag (2000)

ReferanserRediger

  1. ^ telemarksportalen.no
  2. ^ forfatterkatalogen.no
  3. ^ Våre bøker: norske barne- og ungdomsbokforfattere og deres bøker. [Oslo]: Ungdomslitteraturens forfatterlag. 1987. s. 36. 
  4. ^ Breen, Else (1988). Slik skrev de: verdi og virkelighet i barnebøker 1968-1983. Oslo: Aschehoug. s. 180. ISBN 8203154042. 
  5. ^ Sem, Gunnar (1974). Stathelle. Brevik: Stathelle kommune : Stathelle vel. 

KilderRediger