Gunilla Bergström

svensk skribent og manusforfatter
Gunilla Bergström
Gunilla Bergström 01.JPG
Født3. juli 1942[1][2][3]Rediger på Wikidata (78 år)
Göteborg[4]Rediger på Wikidata
Søsken Lena Treschow TorellRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, illustratør, barnebokforfatter, manusforfatter[5]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Utmerkelser Illis quorum (2012), Elsa Beskow-plaketten (1979), Astrid Lindgren-prisen (1981), Schullströmprisen (2006), Emil-prisen (2011)Rediger på Wikidata

Gunilla Elisabet Dukure Bergström (født 3. juli 1942) er en svensk forfatter, illustratør og journalist. Hun har skrevet en lang rekke bildebøker om Albert Åberg, Milla, Mia og andre. Bøkene har hun illustrert selv. Det har blitt utgitt over 20 Albert Åberg-bøker. Disse har tilsammen blitt oversatt til 29 språk.

Video av Gunilla Bergström fra Bokmessa i Gøteborg 2012.

Gunilla Bergström er søster av fysikkprofessoren Lena Treschow Torell (født 1946).

BibliografiRediger

  • Mias pappa flyttar (1971)
  • God natt Alfons Åberg (1972)
  • Tjuven (1973)
  • Aja baja Alfons Åberg (1973)
  • Raska på Alfons Åberg (1975)
  • Alfons och hemlige Mållgan (1976)
  • Vem räddar Alfons Åberg? (1976)
  • Listigt Alfons Åberg (1977)
  • Alfons och odjuret (1978)
  • Ramsor & Tramsor med Bill och Bolla (1979)
  • Tokigt & Klokigt, mera rim med Bill och Bolla (1980)
  • Är du feg Alfons Åberg? (1981)
  • Var är bus-Alfons? (1982)
  • Vem spökar Alfons Åberg? (1983)
  • Lycklige Alfons Åberg (1984)
  • Alfons och Milla (1985)
  • Kalas Alfons Åberg (1986)
  • Hokus Pokus Alfons Åberg! (1987)
  • Bara knyt Alfons! (1988)
  • Vad sa pappa Åberg? (1989)
  • Alfons egna saker (1990)
  • Alfons tycker om (1990)
  • Där går Tjuv-Alfons! (1991)
  • Milla mitt-i-natten (1991)
  • Ingen sak sa Milla (1992)
  • Mera monster, Alfons! (1992)
  • Alla möjliga Alfons (1992)
  • Mera miner med Alfons (1992)
  • Trall-fonsar. Visor med Alfons Åberg. Tonesatt av Georg Riedel og Astrid Kocko-Lorentzon (1992)
  • Hurra för pappa Åberg! (1993)
  • Milla mitt-i-godiskriget (1993)
  • Näpp! sa Alfons Åberg (1994)
  • Lösgodis – fickan full (1994)
  • Lösgodis – en påse till (1994)
  • Titta – peka Alfons Åberg 1994
  • Flyg sa Alfons Åberg (1997)
  • Osynligt med Alfons (1998)
  • Hurra för Alfons Åbergs far 1998
  • Hur långt når Alfons Åberg? (2002)
  • Alfons ABC (2002)
  • Alfons och soldatpappan 2006

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

Årstall Priser
2011 Emil-prisen
2006 Schullströmska priset för barn- och ungdomslitteratur
1997 Bokjuryn i kategorien 0-6 år
1989 Wettergrens barnbokollon
1988 Grammis
1981 Astrid Lindgren-prisen
1979 Elsa Beskow-plaketten

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 29. apr. 2014
  2. ^ Archive of Fine Arts, Gunilla Bergström, 91895
  3. ^ Brockhaus Enzyklopädie, 9. okt. 2017, Gunilla Bergström, bergström-gunilla
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. des. 2014
  5. ^ http://www.nordicwomeninfilm.com/person/gunilla-bergstrom/

Eksterne lenkerRediger