Gordon Carroll

Gordon Carroll
FødtCharles Gordon Carroll III
2. februar 1928Rediger på Wikidata
BaltimoreRediger på Wikidata
Død20. mai 2005 (77 år)
Los AngelesRediger på Wikidata
Utdannet ved Princeton UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Filmprodusent
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1968–2005
IMDbIMDb

Gordon Carroll (født 2. februar 1928 i Baltimore i Maryland, død 20. mai 2005 i Los Angeles i California) var en amerikansk filmprodusent. Han er best kjent for arbeidet med Alien-filmene Alien – den 8. passasjeren (1979), Aliens (1986) og Alien³ (1992). Han grunnla også filmselskapet Brandywine Productions med David Giler og Walter Hill. Han har også produsert filmer som Rebell i lenker (1967), Blue Thunder (1983) og Rød purk (1988).

FilmografiRediger

År Tittel Merknad
1965 How to Murder Your Wife Utøvende produsent
1967 Rebell i lenker
1969 April, april
1973 Pat Garrett & Billy the Kid
1979 Alien – den 8. passasjeren
1983 Blue Thunder
1986 The Best of Times
1986 Aliens Utøvende produsent
1988 Rød purk
1992 Alien 3
1997 Alien: Oppstandelsen
2004 Alien vs. Predator

Eksterne lenkerRediger