Gisle Hollekim

norsk prest

Gisle Hollekim (født 22. april 1938Haus) er en norsk prest, redaktør og forfatter.[1]

Gisle Hollekim
Født22. april 1938Rediger på Wikidata (82 år)
Beskjeftigelse Prest, redaktørRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

BiografiRediger

Hollekim er utdannet teolog fra Menighetsfakultetet og ble ordinert i 1964. Han var ungdomsprest i Hedmark og Oppland 1964 til 1967, så kallskapellan i Stadsbygd og Hønefoss. Han begynte som redaktør i Vårt Land i 1974 var der til 1984. Han arbeidet siden som redaksjonssekretær i Aftenposten fra 1985 til 2000.

Han var en av grunnleggerne av forlaget Snorre i 2003.

BibliografiRediger

  • Vi møtte sorgen, 2005
  • Josef fra Nasaret, 2002
  • Tronarvingene, 2001
  • Det står om livet , 1984
  • Jeg tror på ..., 1970
  • Evangeliet og religionene, 1967

ReferanserRediger

  1. ^ Prester i Den norske kirke og andre teologiske kandidater, 2000