Finnøyfjorden er en fjordarm av Boknafjorden i Finnøy kommune i Rogaland. Den har en total lengde på 14 kilometer og ligger mellom Finnøy i vest, øyene Fogn, Bokn og Halsnøy i øst og Sjernarøyane i nord.[1]

Kart over Finnøy. Finnøyfjorden går mellom Finnøy og Fogn og rundt hele den østre siden av Finnøy til Nord-Talgje

Nord for Finnøy har fjorden innløp ved Mølsnesholmene mellom Finnøy og Nord-Talgje. Herfra går fjorden sørøstover, mellom Finnøy og Halsnøy, Bokn og Fogn, og ender opp mellom Kvernaviga på Fogn og Vardenes på Finnøy. Vest for det sørlige innløpet ligger Talgjefjorden. Mellom Sjernarøyane og Ombo går Vestre Ombofjorden videre nordover fra Finnøyfjorden, mens Gardssundfjorden går videre østover på sørsiden av Ombo.

På østsiden av Finnøy ligger Judaberg, kommunesenteret på Finnøy, som er vestsiden av fjorden. Flere fergeruter krysser fjorden. Det sørlige går fra Ladstein på Finnøy og over til Fogn. Fra Fogn går det ferge til Judaberg på Finnøy, og fra her går det ferge videre til Øksnes på Halsnøy. Fra Halsnøy går det ferge til Eidssund på Ombo, og fra Eidssund går det ferge til Helgøy ved siden av Nord-Talgje.

Referanser rediger

  1. ^ Finnøyfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk