Eva Ström

svensk skribent og poet
Eva Ström
Eva Ström.jpg
Født4. januar 1947Rediger på Wikidata (73 år)
LidingöRediger på Wikidata
Barn Karin StrömRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Lyriker, skribent, lege, litteraturkritikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Medlem av Kungliga VetenskapsakademienRediger på Wikidata
Utmerkelser

Eva Ström (født 1947Lidingö i Sverige) er en svensk forfatter.

Eva Ström er utdannet lege og arbeidet som det fra 1977 til 1988, fra 1980 som avdelingslege i Kristianstad. Siden 1988 er hun forfatter og litteraturkritiker på heltid. Som kritiker skriver hun for det meste i Sydsvenska Dagbladet.

I 1977 debuterte hun med diktsamlingen Den brinnande zeppelinaren. Hun har skrevet lyrikk, romaner og dramatikk. I 2003 ble hun tildelt Nordisk råds litteraturpris for diktsamlingen Revbensstäderna.

Eva Ström er mor til forfatteren og sangerinnen Karin Ström.

BibliografiRediger

  • 1977 Den brinnande zeppelinaren, lyrikk
  • 1979 Steinkind
  • 1982 Det mörka alfabetet
  • 1983 Akra
  • 1986 Samtal med en daimon
  • 1989 Kärleken till matematiken, dikt
  • 1991 Mats Ulfson, roman
  • 1993 Brandenburg, dikt
  • 1994 Edith Södergran, biografi
  • 1997 Berättelser dikt
  • 1997 Poesi & musik, CD + hefte
  • 1999 Bröd, roman
  • 2002 Revbensstäderna, dikt
  • 2004 Rött vill till rött, dikt
  • 2007 Claires leende, roman
  • 2013 Utskuret ur ett större träd, dikt

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Lars Saabye Christensen
Vinner av Nordisk råds litteraturpris
Neste mottaker:
Kari Hotakainen